Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

1o παιδικό φεστιβάλ Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Πολιτισμός και πολιτιστικές εκδηλώσεις - 24/08/2005

To Διεθνές Ίδρυμα Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικής Συνεργασίας, ΠΑΣΙΦΑΗ ανακοίνωσε τη διοργάνωση του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ Νοτιανατολικής Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί με την χορηγία της Coca-Cola, από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου 2005, στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του ΤΥΠΕΤ στο Διόνυσο. Η ανακοίνωση του φεστιβάλ έγινε με Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 23 Αυγούστου 2005, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δημαρχείου Κηφισιάς.

Στη Συνέντευξη Τύπου απηύθυναν χαιρετισμό η Αναπληρώτρια Υπουργός Πολιτισμού, κ. Φάνη Πετραλιά και ο Υφυπουργός Παιδείας, κ. Γιώργος Καλός.

Στο πάνελ συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας, κύριος Αντώνιος Τζίκας, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης, η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαπολιτισμικής Συνεργασίας ΠΑΣΙΦΑΗ, κ. Μαίρη Φάρρου, και η κ. Αναστασία Σιδέρη, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Coca-Cola για την Περιφέρεια της Μεσογείου, ενώ τη Συνέντευξη συντόνισε η Γ.Γ. του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής και Αθλητικής παιδείας, κ. Ιωάννα Μάστορα.

Η Coca-Cola, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν στον αθλητισμό και τα παιδιά, στηρίζει αυτήν την πρωτοβουλία του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας, προσδοκώντας στη δημιουργία των προϋποθέσεων για μια κοινωνία που διέπεται από τις Ολυμπιακές αξίες και ιδεώδη. Η κίνηση αυτή αποτελεί για την Coca-Cola όχι μόνο συνέχεια της υποστήριξης του Ολυμπιακού Κινήματος, αλλά και έκφραση των θεμελιωδών αξιών της εταιρείας για τη σημασία του αθλητισμού, της σωματικής άσκησης και της ισορροπημένης διατροφής στην καθημερινότητά μας.

Το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Νοτιανατολικής Ευρώπης, υλοποιείται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Έτους για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό, όπως έχει οριστεί το 2005 από τον Ο.Η.Ε. Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν 220 παιδιά, από 10-12 ετών, που προέρχονται από την Αλβανία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία-Μαυροβούνιο, την ΠΓΔΜ, την Τουρκία, την Ελλάδα και την Κύπρο. Φορέας υλοποίησής του είναι το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικής Συνεργασίας «ΠΑΣΙΦΑΗ», ενώ η επιστημονική υποστήριξη παρέχεται από το Διεθνές Ίδρυμα Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, των Υπουργείων Πολιτισμού και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Ολυμπιακής Αξιοποίησης καθώς και της Ένωσης Βαλκανικών Εθνικών Επιτροπών.

Στόχος της διοργάνωσης είναι, μεταξύ άλλων, η εισαγωγή και η γνωριμία των παιδιών με την Ολυμπιακή και Αθλητική Παιδεία, η ευαισθητοποίησή τους στα αντιαθλητικά και αντικοινωνικά φαινόμενα της βίας, του χουλιγκανισμού, του ρατσισμού, καθώς και η παρότρυνσή τους στη φυσική άσκηση και την ισορροπημένη διατροφή. Η προώθηση των εννοιών της ομαδικής εργασίας, της συνεργασίας και φιλίας καθώς και η γνωριμία τους με διαφορετικούς πολιτισμούς, παραδόσεις και θρησκείες αποτελούν σημαντικές αξίες τις οποίες τα παιδιά θα γνωρίσουν και διδαχθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ τα παιδιά θα απασχοληθούν δημιουργικά με πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια, θα διδαχθούν παραδοσιακούς χορούς από κάθε χώρα και θα συμμετάσχουν ενεργά σε δραστηριότητες βασισμένες στο εγχειρίδιο «Γίνε Πρωταθλητής στη Ζωή», του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας, την έκδοση του οποίου υποστήριξε η Coca-Cola το 2004.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με εορταστικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή παιδιών από την Ελλάδα, και εκπροσώπων από τα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και από το Διεθνές Ίδρυμα Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας. Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με εντυπωσιακή Τελετή Λήξης όπου θα παρουσιαστούν οι πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, καθώς και φωτογραφίες, ζωγραφιές και χειροτεχνίες των παιδιών. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κλείσουν με μουσική συναυλία.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top