Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

H SPACE ADVENTURES προσφέρει ταξίδια στο φεγγάρι!

Διάφορα άρθρα - 24/08/2005

Η πρώτη και μοναδική εταιρεία που στέλνει ιδιώτες στο διάστημα συνεργάζεται με τη Ρωσική διαστημική υπηρεσία και την RSC Energia και προσφέρει μια αποστολή στη μακρινή πλευρά του φεγγαριού.

Στις 10 Αυγούστου 2005, στη Νέα Υόρκη, η Space Adventures Ltd, η κυρίαρχη εταιρεία στο χώρο των διαστημικών εμπειριών παγκοσμίως, ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα εμπορικών διαστημικών πτήσεων στη μακρινή πλευρά του φεγγαριού. Η εταιρεία, η οποία έχει διοργανώσει διαστημικές πτήσεις για τους πρώτους ιδιωτικούς εξερευνητές του διαστήματος, τον Αμερικανό επιχειρηματία Ντένις Τίτο και τον «πρώτο Αφρικανό στο διάστημα» Μαρκ Σάτλγουορθ, αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της αποστολής που ονομάζεται DSE-Alpha, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Η εταιρεία αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., Ηλιουπόλεως 2-4 στον Υμηττό, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνήσουν για πληροφορίες στο 210.9792.500.

Η DSE-Alpha, η πρώτη από μια σειρά διαστημικών αποστολών που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του προγράμματος DSE (Deep Space Expeditions) της Space Adventures, έγινε δυνατή μέσω της μακρόχρονης συνεργασίας της εταιρείας με την Ομοσπονδιακή Διαστημική Υπηρεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSA) και την Επιχείρηση Πυραύλων και Διαστήματος (RSC Energia).

Για την αποστολή θα χρησιμοποιηθεί το εύρωστο διαστημόπλοιο Σογιούζ, που θα κυβερνηθεί από ένα Ρώσο κοσμοναύτη, και θα εκτοξευτεί το νωρίτερο το 2008. Δύο εμπορικές θέσεις είναι διαθέσιμες με κόστος 100.000.000 δολάρια η καθεμία. Πριν ξεκινήσει η αποστολή, θα έχουν διεκπεραιωθεί η ανάλογη έρευνα και ανάπτυξη, οι μετατροπές στο αεροσκάφος, ενώ επίσης οι απαιτούμενες επανδρωμένες και μη δοκιμαστικές πτήσεις θα έχουν ολοκληρωθεί.

Νωρίτερα φέτος, και σε συντονισμό με τη Ρωσική Ομοσπονδία (FSA), η Space Adventures ανέθεσε στην RSC Energia να μελετήσει τη δυνατότητα μιας επανδρωμένης πτήσης του Σογιούζ στο φεγγάρι. Η RSC Energia πρότεινε δύο τεχνικά πραγματοποιήσιμες εναλλακτικές :

Η πρώτη είναι μια αποστολή στο φεγγάρι μέσω απευθείας συνάντησης και διασύνδεσης σε πτήση χαμηλής τροχιάς με ενός υψηλότερου επιπέδου προωστικό πύραυλο εκτόξευσης, ενώ η δεύτερη θα περιλάμβανε μια πολυήμερη επίσκεψη στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), την οποία θα ακολουθούσε η διασύνδεση με τον υψηλού επιπέδου προωστικό πύραυλο εκτόξευσης. Η διάρκεια της πρώτης αποστολής θα διαρκούσε από 8-9 ημέρες, ενώ η δεύτερη αποστολή θα διαρκούσε από 9-21 ημέρες.

«Η υψηλή αξιοπιστία του Σογιούζ είναι αποτέλεσμα της συνεχούς του εξέλιξης και βελτίωσης που γεφυρώνει το χάσμα με την πρώτη δεκαετία επανδρωμένης πτήσης. Γνωρίζοντας ότι το Σογιούζ εξαρχής κατασκευάστηκε με σκοπό τις επανδρωμένες πτήσεις στο φεγγάρι, είμαστε αισιόδοξοι ότι οι μελέτες μας θα καταλήξουν σε θετικά αποτελέσματα σχετικά με τη δυνατότητα του οχήματος να πάει στο φεγγάρι», είπε ο Anatoly Preminov, Διευθυντής της Ομοσπονδιακής Διαστημικής Υπηρεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSA). «Οι απαιτούμενες μετατροπές που πρέπει να γίνουν στο διαστημικό αεροσκάφος είναι πολύ κατανοητές και μπορούν να εφαρμοστούν. Αυτή η εμπορική αποστολή θεωρείται πολύτιμο συμπλήρωμα για τους συνολικούς στόχους της εταιρείας σχετικά με το πρόγραμμα επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων».

Οι μελλοντικές βαθιές διαστημικές αποστολές (DSE) θα περιλαμβάνουν σεληνιακής τροχιάς και σεληνιακής επιφάνειας αποστολές. «Η Space Adventures συνεχίζει να επενδύει στην υπάρχουσα τεχνολογία και στα αναπτυξιακά έργα, προκειμένου να παρέχει ευκαιρίες διαστημικών πτήσεων σε ιδιώτες», προσθέτει ο κ. Άντερσον. Οι συνεχείς αποστολές DSE-Alpha θα οδηγήσουν τελικά σε μια προσγείωση στο φεγγάρι».

Πρόσφατα, ο Γκρέγκορι Όλσεν, διδάκτωρ από το New Jersey, ολοκληρώνει τις προετοιμασίες του στο Εκπαιδευτικό Κέντρο του κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν, για μια δεκαήμερη επίσκεψη στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Η ημερομηνία παρουσίασης έχει προγραμματιστεί για την 1η Οκτωβρίου 2005. Για πληροφορίες σχετικά με την τροχιακή του αποστολή μπορείτε να επισκεφτείτε το www.GoToOrbit.com.

H Space Adventures, η μόνη εταιρεία που έχει στείλει ιδιώτες εξερευνητές του διαστήματος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), εδρεύει στο Άρλιγκτον και έχει γραφεία στο Ακρωτήρι Κανάβεραλ, τη Μόσχα και το Τόκιο. Προσφέρει μια ποικιλία προγραμμάτων μηδενικής βαρύτητας, πτήσεις με MiG, εκπαίδευση κοσμοναυτών, προγράμματα ελέγχου διαστημικών πτήσεων και κρατήσεις για μελλοντικές διαστημικές πτήσεις. Η συμβουλευτική ομάδα της εταιρείας αποτελείται από τον αστροναύτη του Apollo 11, Buzz Aldrin, τους τακτικούς αστροναύτες Kathy Thornton, Robert (Hoot) Gibson, Charles Walker, Norm Thagard, Sam Durrance, Byron Lichtenberg, Pierre Thuot και Owen Garriott.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.SpaceAdventures.com και τη www.spaceadventures.gr


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

Σχόλια

  • ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΑ ΒΙΝΤΕΟ΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄
    By: μεταξά @ 26/02/2008

© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top