Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Επιστολή Newsphone Hellas προς ΙΝ.ΚΑ.

Τεχνολογία » Σταθερή και Κινητή τηλεφωνία - 26/08/2005

Προς : το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝ.ΚΑ)
Υπόψιν : Κου Τσέκερη
Αθήνα, 24.08.2005

Κύριοι,

Εξοργιστικά ανεδαφικές και δυσφημιστικές ενέργειές σας

Λάβαμε γνώση των σημερινών καταχωρήσεών σας στις εφημερίδες ΒΡΑΔΥΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και ΝΙΚΗ που μαρτυρούν παχυλή άγνοια των γεγονότων, μας δυσφημούν αναίτια και μας προκαλούν τεράστια ζημία για την οποίαν επιφυλασσόμεθα.

Δημοσιεύετε αβάσιμες κατηγορίες εναντίον μας χωρίς ούτε από εμάς να ζητήσετε να ενημερωθείτε, ως οφείλετε, ούτε από την αρμόδια ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ.

Συμπεριφορά που θα ήταν αδιανόητη τον καιρό του πρωτοπόρου αείμνηστου Χαράλαμπου Κουρή.

Οφείλετε να γνωρίζετε ότι:

1. Λειτουργούμε με άδεια της ΕΕΤΤ, οι ενέργειές μας υπόκεινται στον έλεγχό της και είναι απόλυτα σύννομες.

2. Η εταιρεία μας, από την μεριά της έχει ήδη καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και επιφυλάσσεται για αγωγή αποζημίωσης.

3. Ο αριθμός 131 έχει καταργηθεί οριστικά και οι υπηρεσίες ενημερώσεως τηλεφωνικού καταλόγου έχουν απελευθερωθεί και ως εκ τούτου έχουν μεταφερθεί σε τουλάχιστον πέντε άλλους παρεμφερείς αριθμούς, τους 11811, 11831, 11833, 11888 και 11880 της εταιρίας μας. Οι παραπάνω αριθμοί έχουν νομίμως εκχωρηθεί με αντικειμενικά κριτήρια από την ανεξάρτητη διοικητική αρχή ΕΕΤΤ.

4. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ήδη απέρριψε τις παράλογες και καταχρηστικές απαιτήσεις του ΟΤΕ ότι το 131 έγινε ΜΟΝΟ 11888 και απεδέχθη ότι το 131 έγινε ΚΑΙ 11880 και η εταιρεία μας δεν υποχρεώθηκε να αλλάξει το λεκτικό και το εικαστικό του διαφημιστικού της μηνύματος.

5. Ο ΟΤΕ ποτέ δεν παρείχε δωρεάν υπηρεσίες τηλεφωνικού καταλόγου μέσω του 131. Έτσι έδινε την εντύπωση, θύματα φαίνετε να είσθε και σείς. Ο ΟΤΕ χρέωνε αυτή την υπηρεσία (5) πέντε φορές, ΝΑΙ πέντε φορές ακριβώτερα από την αστική μονάδα τότε στο 131 (7 δρχ. η μονάδα, 35 δρχ.) και σήμερα την χρεώνει 13 φορές ακριβότερα (δηλαδή 0,026 Χ 13 = 0,34€ ή 116 Δρχ) και μάλιστα στα διαφημιστικά του μηνύματα δεν αναφέρει καθόλου το κόστος. Αντίθετα η εταιρεία μας αναφέρει σε κάθε διαφημιστικό της μήνυμα την χρέωση και τους όρους χρήσης της υπηρεσίας.

Αυτά οφείλατε να τα γνωρίζετε, ως προασπιστές των συμφερόντων των καταναλωτών, αλλιώς, παραπλανάτε με ανακριβείς πληροφορίες το καταναλωτικό κοινό και επιφυλασσόμεθα.

6. Ο ΟΤΕ υποχρεούται να ενημερώνει δωρεάν του καταναλωτές μέσω του 131 ότι οι υπηρεσίες τηλεφωνικού καταλόγου παρέχονται από τους πέντε ως άνω αριθμούς. Παρανομώντας, με τη δική σας «συνέργια», προβάλλει μόνο τον εαυτό του επιδιώκοντας διατήρηση μονοπωλιακών απαράδεκτων πλεονεκτημάτων.

7. Ο ΟΤΕ είναι υποχρεωμένος από τις σχετικές συμβάσεις, να μας παρέχει το συνολικό περιεχόμενο του τηλεφωνικού καταλόγου και ο οποίος μας χρεώνει για κάθε πληροφορία που δίνουμε εμείς στους καταναλωτές, κερδοσκοπώντας εις βάρος ημών και του κοινού. Ρωτήστε τον μετά απ’ αυτό γιατί δεν προσφεύγει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Αλλά αυτή η τεράστια επιβάρυνση του κοινού από τον ΟΤΕ δεν φαίνεται να σας ενδιαφέρει.

Αν μπαίνατε στον κόπο να διαβάσετε τις διατάξεις, αυτά θα ήσαν αυτονόητα, αλλά εσείς επιλήσμονες και της ιστορίας του ΙΝΚΑ και των στοιχειωδών καθηκόντων ενημερώσεώς σας και των καθηκόντων σας για την πραγματική προστασία του καταναλωτή διοχετεύετε ανακριβή και παραπλανητικά δημοσιεύματα.

Τα ανεδαφικά, αναληθή, σκόπιμα και εξοργιστικά δημοσιεύματά σας έχουν άμεση, και θεωρούμε δολία και σκόπιμη επίδραση στην οικονομική και επιχειρηματική μας δραστηριότητα, μας δυσφημούν επί σκοπώ και για τη βαρυτάτη αυτή παράβαση και των καθηκόντων σας και του νόμου θα μας βρήτε αμέσως μπροστά σας ενώπιον των αρμοδίων Διοικητικών και Δικαστικών Αρχών. Αρκετά !


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top