Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Ο CEO της Intel παρουσιάζει τις κατευθύνσεις για τις νέες πλατφόρμες

Τεχνολογία - 29/08/2005

Η αύξηση της απόδοσης με παράλληλη μείωση της κατανάλωσης ρεύματος δημιουργεί νέες ευκαιρίες υπολογιστικής και σύγκλιση των συσκευών.

Υπογραμμίζοντας την ύπαρξη νέας ώθησης στην ανάπτυξη των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας χάρη στη δημιουργία νέων, εντυπωσιακών προϊόντων, ο κ. Paul S. Otellini, CEO & President της Intel Corporation, δήλωσε ότι ο κλάδος ακολουθεί τώρα μια πορεία “απόδοσης ανά watt”, αποτέλεσμα της οποίας θα είναι ισχυροί υπολογιστές που θα βασίζονται σε συστήματα της Intel και θα είναι αυξανόμενα μικρότεροι σε μέγεθος, με ομαλότερη λειτουργία, ενώ θα εξοικονομούν ενέργεια.

Ο κ. Otellini περιγράφοντας τον ρόλο της Intel στην προώθηση της καινοτομίας κατά τη διάρκεια του Intel Developer Forum, αποκάλυψε την επόμενη γενιά μικρο-αρχιτεκτονικής της εταιρείας, με βελτιωμένη εξοικονόμηση ενέργειας για τις μελλοντικές πλατφόρμες για το ψιφιακό σπίτι, τις επιχειρήσεις, τα φορητά συστήματα και τις αναδυόμενες αγορές – καθώς και τα προϊόντα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, τα οποία θα διευκολύνουν τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας συγκλινόντων καταναλωτικών συσκευών.

Η μικρό-αρχιτεκτονική, την οποία θα λανσάρει η Intel κατά το δεύτερο μισό του 2006, συνδυάζει την ισχύ των υφιστάμενων μικρό-αρχιτεκτονικών Intel NetBurst® και Pentium M® της εταιρείας, με νέα πρόσθετα χαρακτηριστικά. Η αρχή πολλαπλού πυρήνα θα επιτρέψει το σχεδιασμό μοναδικών υπολογιστικών μοντέλων, τα οποία θα ενεργοποιήσουν τους πιο εξελιγμένους και εύχρηστους Η/Υ για το ψηφιακό σπίτι και την ψηφιακή επιχείρηση. Ακόμα, θα βοηθήσει τους υπεύθυνους ΙΤ να αυξήσουν το ρυθμό ανταπόκρισης και την παραγωγικότητα, ενώ παράλληλα θα μειώσει την επιβάρυνση στα πάγια κόστη εγκαταστάσεων και ηλεκτρικού ρεύματος που αντιμετωπίζει μια επιχείρηση, καθώς αναπτύσσονται οι server ως κέντρα δεδομένων.

«Θα παρακολουθήσετε την Intel να συνδυάζει την καινοτομία σε έρευνα και ανάπτυξη και την ηγετική της θέση στην κατασκευή και στην τεχνολογία, με τις μικρό-αρχιτεκτονικές εξοικονόμησης ενέργειας και τους ισχυρούς επεξεργαστές πολλαπλού πυρήνα, προκειμένου να δημιουργήσει μοναδικές πλατφόρμες προσαρμοσμένες με τον καλύτερο τρόπο στις μεμονωμένες ανάγκες,» επεσήμανε ο κ. Otellini. «Θα παρουσιάσουμε καινοτομίες της τάξης του συντελεστή του 10 σε μια ποικιλία πλατφόρμων με στόχο τη δεκαπλάσια μείωση της κατανάλωσης ενέργειας ή τη δεκαπλάσια αύξηση της απόδοσης των σημερινών προϊόντων. Την ίδια στιγμή, η καινοτομία της Intel θα συνεχίσει να παραδίδει μοναδικά χαρακτηριστικά για ψηφιακά οικιακά, επιχειρηματικά και κινητά περιβάλλοντα, όπως μεγαλύτερη διαχειρισιμότητα, ασφάλεια και ‘εικονικοποίηση’ (virtualization), μαζί με μια αυξανόμενη ικανότητα διαχείρισης και παρακολούθησης ψηφιακού περιεχομένου.»

Ο κ. Otellini συνέχισε με την πρώτη δημόσια παρουσίαση των επεξεργαστών Merom, Conroe και Woodcrest για πλατφόρμες φορητών και επιτραπέζιων υπολογιστών καθώς και server, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με την προηγμένη διαδικασία κατασκευής της Ιntel που βασίζεται στην τεχνολογία 65-nanometer. Επεσήμανε επίσης ότι η Intel διαθέτει περισσότερα από 10 έργα επεξεργαστών που περιλαμβάνουν τέσσερις (quad-core) ή περισσότερους πυρήνες επεξεργαστή ανά chip.

Ο κ. Otellini ανέφερε επίσης ότι τα επερχόμενα προϊόντα χαμηλής κατανάλωσης ρεύματος θα οδηγήσουν σε μια νέα κατηγορία εξαιρετικά αποδοτικών, σε ότι αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας, συσκευών "Handtop PC" που θα παρέχουν μια εμπειρία συγκλίνουσας επικοινωνίας, όμοια με αυτή του Η/Υ, με τη διαφορά ότι θα απαιτούν επεξεργαστική ισχύ μικρότερη του ενός watt και θα ζυγίζουν λιγότερο από μισό κιλό.

Σε ένα περιβάλλον όπου η χρήση και το κόστος της ενέργειας αυξάνεται διαρκώς σε παγκόσμιο επίπεδο, ο κ. Otellini δήλωσε ότι οι σημαντικές μειώσεις στην κατανάλωση watt από έναν υπολογιστή, θα εξοικονομούσε δισεκατομμύρια δολάρια σε ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς τα επόμενα χρόνια αναμένεται να πουληθούν εκατοντάδες εκατομμύρια νέων Η/Υ και server. Τόσο η Intel, όσο και οι αναλυτές προβλέπουν ότι μόνο αυτή τη χρονιά ενδέχεται να πουληθούν 200 εκατομμύρια υπολογιστές.

Διασταυρώνοντας την Καινοτομία και τις Ανάγκες – Από τις μπαταρίες αυτοκινήτων στην καλύτερη διαχείριση

Δίνοντας έμφαση στην στρατηγική της Intel για την παροχή πρωτοποριακών πλατφόρμων προσαρμοσμένων για το ψηφιακό σπίτι, την επιχείρηση και τις αναπτυσσόμενων χώρες, ο κ. Otellini παρουσίασε μέσω βίντεο από ένα απομακρυσμένο χωριό στην Ινδία, την ιδέα "community computer" της Intel. Ο πρωτοεμφανιζόμενος υπολογιστής έχει την ικανότητα να λειτουργεί για αρκετές ώρες μόνο με την μπαταρία του αυτοκινήτου και να αντέχει σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 100 βαθμούς Fahrenheit – και διαθέτει οθόνες και φίλτρα που μειώνουν την επίδραση του δυνατού αέρα, της σκόνης και των εντόμων. Ο Η/Υ μπορεί να προσφέρει πρόσβαση στο Internet μέσω ασύρματων δικτύων όπως το WiMAX.

Ο κ. Otellini τόνισε ότι το WiMAX παίζει σημαντικό ρόλο στην ευρυζωνικότητα υψηλών ταχυτήτων, στην απόκτηση υψηλού επιπέδου ψυχαγωγίας για το ψηφιακό σπίτι, καθώς και στην πρόσβαση στο Internet για την επαρχία.

Όσον αφορά στην ψηφιακή επιχείρηση, η Intel επικεντρώνεται στη δημιουργία και ταχύτατη υιοθέτηση τεχνολογικών καινοτομιών εστιασμένων σε επιχειρηματικές ανάγκες όπως για παράδειγμα οι "star technologies" (*Ts) της εταιρείας. Οι τεχνολογίες *Ts περιλαμβάνουν διαχειρισιμότητα και ‘εικονικοποίηση’ (virtualization) που καλύπτουν το χαρτοφυλάκιο πλατφόρμων της Intel – από clients βασισμένους σε συστήματα της Intel σε server και δίκτυα – και παρέχουν νέα οφέλη, τόσο για τον καταναλωτή, όσο και για τις τεχνολογίες πληροφορικής.

Η Intel και η Lenovo παρουσίασαν το Intel VT, μια από τις τεχνολογίες *T. Μεταξύ άλλων ικανοτήτων, η ‘εικονικοποίηση’ (virtualization) θα επιτρέψει στους υπευθύνους ΙΤ να αποσπούν μέρος της πλατφόρμας για εργασίες συντήρησης, επιδιόρθωσης ή φόρτωσης λογισμικού χωρίς να διακόπτουν τις λειτουργίες του Η/Υ. Το χαρακτηριστικό αυτό θα αποτελέσει μέρος της πλατφόρμας σταθερής εικόνας επόμενης γενιάς για Η/Υ γραφείου.

Η Intel συνεργάζεται στενά και με τον αναδυόμενο κλάδο της ψηφιακής ψυχαγωγίας, προκειμένου να φέρει την καινοτομία στο οικιακό περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων και των συσκευών Η/Υ και CE που συνεργάζονται ομαλά και παρέχουν τις πιο πρόσφατες υπηρεσίες online περιεχομένου για πρόσβαση οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε. Πιο συγκεκριμένα, η Intel αναπτύσσει μια πλατφόρμα μαζί και τις σχετικές τεχνολογίες για να ενισχύσει αυτές τις συσκευές Η/Υ και CE, ενώ συνεργάζεται με τους κλάδους ψυχαγωγίας και πληροφορικής σε θέματα προτύπων διαλειτουργικότητας και ψηφιοποίησης περιεχομένου.

Σχετικά με το IDF

Το IDF, διανύοντας φέτος την ένατη χρονιά λειτουργίας του, αποτελεί ένα μοναδικό παγκόσμιο φόρουμ τεχνολογίας για μηχανικούς εξοπλισμού και λογισμικού, στο οποίο μπορούν να συζητήσουν για πλατφόρμες, τεχνολογίες και λύσεις που βασίζονται σε συστήματα της Intel, καθώς και για τα νέα πρότυπα χρήσης που γίνονται εφικτά. Περισσότεροι από 25,000 ειδικοί των τεχνολογιών, από περισσότερες από δώδεκα χώρες, συναντιούνται κάθε χρόνο στο IDF. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.intel.com/idf

Η Intel, η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία κατασκευής chip, είναι επίσης η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής προϊόντων υπολογιστών, δικτύων και επικοινωνιών. Επιπλέον, πληροφορίες σχετικά με την Intel μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.intel.com/pressroom.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top