Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Συνεργασία CISCO και INTEL

Τεχνολογία - 30/08/2005

Η Intel Corporation και η Cisco Systems, Inc. ανακοίνωσαν πρόσφατα την επέκταση της υφιστάμενης συμμαχίας τους για την παροχή νέων δυνατοτήτων που ενισχύουν την αξιοπιστία των ασύρματων LAN και φέρνουν ποιοτικότερες υπηρεσίες, ενώ επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν υπολογιστές και δίκτυα σε μια συνδυασμένη άμυνα σε θέματα ασφάλειας.

Δημιουργία Ασύρματων LAN Επιχειρηματικού Επιπέδου

Η Cisco και η Intel ανέπτυξαν από κοινού μια νέα σειρά χαρακτηριστικών, επονομαζόμενη Business Class Wireless Suite, η οποία έχει σχεδιαστεί για τις εταιρείες που χρησιμοποιούν την αρχιτεκτονική Unified Wireless της Cisco και τη Intel® Centrino™ mobile technology. Η Business Class Wireless Suite περιλαμβάνει:

• Βέλτιστη τεχνολογία επιλογής σημείου πρόσβασης (Access Point) για να βοηθήσει τους σταθμούς εργασίας που βασίζονται στη Intel Centrino mobile technology να εντοπίσουν το καλύτερο σημείο πρόσβασης «AP» για ταχύτερη, πιο αξιόπιστη και αποτελεσματική περιαγωγή εντός του ασύρματου δικτύου LAN μιας επιχείρησης.

• Ενισχυμένη τεχνολογία Voice over IP (VoIP) quality of service (QoS) για τη βελτίωση της καθαρότητας του ήχου και τη διευκόλυνση αξιόπιστης επικοινωνίας φωνής για φορητούς υπολογιστές.

Η Business Class Wireless Suite παρέχει ένα προηγμένο σετ δυνατοτήτων που ενισχύει τα ασύρματα δίκτυα LAN για την επιχείρηση, υποστηρίζοντας προηγμένες επιχειρηματικές εφαρμογές και εφαρμογές περιαγωγής όπως το Voice over IP. Η Business Class Wireless Suite ενισχύει τις προηγούμενες προσπάθειες μεταξύ της Intel και της Cisco για την ανάπτυξη του προγράμματος Cisco Compatible Extensions (CCX) για διαλειτουργικότητα των σταθμών εργασίας ασύρματου δικτύου LAN.

Τα χαρακτηριστικά της Business Class Wireless Suite θα είναι διαθέσιμα από τη Cisco και την Intel κατά το πρώτο τρίμηνο του 2006.

Συνδυασμός Δυνάμεων στην Ασφάλεια

Η Intel θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα Network Admission Control (NAC) το οποίο αποτελεί μια προσπάθεια του κλάδου με επικεφαλή τη Cisco για να βοηθήσει τους πελάτες να αναγνωρίσουν, να αποτρέψουν και να προσαρμοστούν σε απειλές που αφορούν στην ασφάλειά τους• αντίστοιχα η Cisco θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα Intel® Active Management Technology (AMT) της Intel. Το Intel® AMT αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Digital Office της Intel για την παροχή δυνατοτήτων που θα επιτρέψουν την ύπαρξη νέων επιπέδων χρηστικότητας ΙΤ. Με το πρόγραμμα NAC της Cisco να συνδράμει με το AMT της Intel, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να αμυνθούν καλύτερα σε τυχόν απειλές της ασφάλειάς τους, βοηθώντας να διατηρήσουν την παραγωγικότητα των χρηστών και της επιχείρησης, να μειώσουν το κόστος των επιθέσεων και να βελτιώσουν την επαναφορά του συστήματος.

Τα προγράμματα Cisco NAC και Intel AMT αναμένεται να είναι συμβατά κατά το τέταρτο τρίμηνο αυτής της χρονιάς.

«Η εκτεταμένη στρατηγική συμμαχία μας με την Intel σε θέματα ασφάλειας και ασύρματης επικοινωνίας αποδεικνύει τη δέσμευσή μας για την παροχή ενοποιημένων λύσεων που φέρνουν υψηλότερα επίπεδα χρηστικότητας, απόδοσης και ασφάλειας στους πελάτες μας,» δήλωσε ο κ. Charles Giancarlo, Chief Development Officer της Cisco Systems. «Η Business Class Wireless Suite στοχεύει στην παροχή της καλύτερης ασύρματης εμπειρίας, επιτρέποντας τη βελτιωμένη εμπειρία του χρήστη για τους σταθμούς εργασίας της Intel που τρέχουν στις ασύρματες επιχειρηματικές υποδομές της Cisco. Η ασφάλεια παραμένει βασικό μέλημα των οργανισμών, και με την Intel να αποτελεί τον πρώτο κατασκευαστή τσιπ που συμμετέχει στο πρόγραμμα NAC του κλάδου, οι σταθμοί εργασίας θα συνεχίσουν να αποτελούν αξιόπιστα στοιχεία του δικτύου.»

«Οι επιχειρήσεις βασίζονται όλο και περισσότερο στην υπολογιστική και δικτυακή υποδομή για να βελτιώσουν τον τρόπο που συνεργάζονται και λειτουργούν,» σχολίασε ο κ. Sean Maloney, Executive Vice President & General Manager του Intel Mobility Group. «Η συνεχιζόμενη συνεργασία μας με τη Cisco συνδυάζει τις δυνάμεις των δύο εταιρειών στους υπολογιστές και στα δίκτυα για να οδηγήσει την σύγκλιση αυτών των τεχνολογιών και να επιτρέψει νέες, καινοτόμες χρήσεις της τεχνολογίας. Η Cisco, η πρώτη εταιρεία δικτυώσεων που συμμετέχει στο πρόγραμμα Intel AMT, εισάγει μια σημαντική πλευρά στο ρόλο του δικτύου για τη διασφάλιση και διαχείριση των στοιχείων ΙΤ.»

Σχετικά με τη Συμμαχία Cisco και Intel

Μέσω της παγκόσμιας συμμαχίας τους, η Cisco και η Intel σκοπεύουν να βοηθήσουν τους οργανισμούς και τους καταναλωτές να βελτιώσουν τον τρόπο που πραγματοποιούν τις εργασίες τους, που αλληλεπιδρούν και που παραμένουν συνδεδεμένοι, μέσα από καινοτόμες, τυποποιημένες λύσεις. Οι κοινές προσπάθειες περιλαμβάνουν τη διάθεση ολοκληρωμένων ασύρματων λύσεων στους επιχειρηματικούς πελάτες, την επίσπευση της μετάβασης σε δίκτυα Gigabit Ethernet και την απλούστευση της λειτουργίας διασφάλισης των οικιακών δικτύων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το http://www.ciscointelalliance.com

Σχετικά με το IDF

Το IDF, διανύοντας φέτος την ένατη χρονιά λειτουργίας του, αποτελεί ένα μοναδικό παγκόσμιο φόρουμ τεχνολογίας για μηχανικούς εξοπλισμού και λογισμικού, στο οποίο μπορούν να συζητήσουν για πλατφόρμες, τεχνολογίες και λύσεις που βασίζονται σε συστήματα της Intel, καθώς και για τα νέα πρότυπα χρήσης που γίνονται εφικτά. Περισσότεροι από 25,000 ειδικοί των τεχνολογιών, από περισσότερες από δώδεκα χώρες, συναντιούνται κάθε χρόνο στο IDF. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.intel.com/idf.

Σχετικά με τη Cisco Systems

Η Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), η κορυφαία εταιρεία δικτύωσης για το Internet, γιορτάζει φέτος 20 χρόνια δέσμευσης στην τεχνολογική καινοτομία, στην ηγετική θέση στον κλάδο και στην εταιρική κοινωνική ευθύνη. Πληροφορίες σχετικά με τη Cisco μπορείτε να βρείτε στο http://www.cisco.com. Για τα πιο πρόσφατα νέα, παρακαλούμε επισκεφθείτε το http://newsroom.cisco.com.

Η Intel, η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία κατασκευής chip, είναι επίσης η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής προϊόντων υπολογιστών, δικτύων και επικοινωνιών. Επιπλέον, πληροφορίες σχετικά με την Intel μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.intel.com/pressroom


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top