Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Nikon COOLPIX σε ασύρματη έκδοση

Τεχνολογία » Gadgets » Digital Camera - 01/09/2005

Η Nikon Corporation είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει τις φωτογραφικές μηχανές COOLPIX P1 και COOLPIX P2. Δύο πραγματικά επαναστατικές μικρές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές που επαναπροσδιορίζουν την εμπειρία των ψηφιακών λήψεων με μικρές μηχανές, με την ευέλικτη δυνατότητα Wi-Fi, με άριστη απόδοση απεικόνισης και με μια σειρά από προηγμένες δυνατότητες που μπορούν ακόμα και να βελτιώσουν τις εικόνες μέσα στη μηχανή.

Παρέχοντας μεγαλύτερη ευελιξία από οποιαδήποτε προηγούμενη μικρή μηχανή, οι μηχανές COOLPIX P1 και COOLPIX P2 προσθέτουν το πλεονέκτημα της ενσωματωμένης υποστήριξης Wi-Fi LAN (IEEE802.11b/g) για υλοποίηση των νέων δυνατοτήτων λήψης φωτογραφιών χωρίς άβολα καλώδια και σύρματα. Εκτός από τη διασύνδεση USB που διευκολύνει τη σύνδεσή τους με υπολογιστή ή άλλες περιφερειακές συσκευές, η ασύρματη μεταφορά επιτρέπει στο φωτογράφο να στέλνει φωτογραφίες από την κάρτα μνήμης ή την εσωτερική μνήμη της μηχανής (32 MB για την COOLPIX P1, 16 MB για την COOLPIX P2) απευθείας σε έναν επιλεγμένο υπολογιστή, κατόπιν εντολής. Η ασύρματη φωτογράφηση μεταφέρει αυτόματα κάθε φωτογραφία κατά τη διάρκεια της λήψης ή αμέσως μετά σε έναν επιλεγμένο υπολογιστή, όπου μπορεί να αποθηκευτεί, οργανωθεί και προβληθεί σε slideshow ακόμα και την ίδια στιγμή με το ισχυρό, ευχάριστο και εύχρηστο λογισμικό PictureProject της Nikon. Επιπρόσθετα υπάρχει η δυνατότητα ασύρματης αποστολής των φωτογραφιών σε ασύρματο εκτυπωτή με συμβατότητα PictBridge ή σε οποιονδήποτε εκτυπωτή PictBridge με τον ασύρματο προσαρμογέα εκτυπωτή PD-10 της Nikon χωρίς τη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή. Τέρμα λοιπόν τα καλώδια!

Οι φωτογραφικές μηχανές COOLPIX P1 και COOLPIX P2 έχουν άριστες επιδόσεις όσον αφορά την απόλυτη ποιότητα εικόνας. Με απόδοση απεικόνισης 8,0 και 5,1 ωφέλιμων megapixel αντίστοιχα, προσφέρουν επαρκή ανάλυση για ωραίες μεγεθύνσεις καθώς και αρκετή ελευθερία κινήσεων για δημιουργικές περικοπές. Οι φωτογραφικές μηχανές COOLPIX P1 και COOLPIX P2 διαθέτουν και την επιπλέον ελευθερία σύνθεσης που παρέχει η δυνατότητα οπτικού zoom 3,5x, εφόσον και τα δύο μοντέλα έχουν ισχυρό φακό 36-126 mm Zoom-Nikkor (ισοδύναμο με 35 mm), που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν μεγέθυνση για τις μικρές συνθέσεις ή σμίκρυνση για να φωτογραφίζουν εντυπωσιακά τοπία, για παράδειγμα.

Μια συλλογή από 16 εύχρηστα προγράμματα σκηνών διευκολύνει τη λήψη ευχάριστων φωτογραφιών σε ένα ευρύ φάσμα συνηθισμένων καταστάσεων. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να επιλέξει το πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα στη σκηνή και η μηχανή θα επιλέξει αυτόματα τις βέλτιστες ρυθμίσεις για σπουδαία αποτελέσματα. Οι φωτογραφικές μηχανές COOLPIX P1 και COOLPIX P2 προσφέρουν μια συλλογή νέων προηγμένων λειτουργιών για 11 από τα προγράμματα σκηνών. Περιλαμβάνοντας τρία διαφορετικά εφέ (Κανονικό, Εφέ 1, Εφέ 2), αυτά τα προηγμένα προγράμματα σκηνών δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν φωτογραφίες που ταιριάζουν καλύτερα με τα προσωπικά τους γούστα. Επιπλέον, οι COOLPIX P1 και COOLPIX P2 προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο με τη λειτουργία αυτόματης προτεραιότητας διαφράγματος, η οποία παρέχει χειροκίνητο έλεγχο 10 βημάτων των ρυθμίσεων του διαφράγματος σε προσαυξήσεις του 1/3 EV.

Με τις φωτογραφικές μηχανές COOLPIX P1 και COOLPIX P2, οι εικόνες μπορούν να διορθωθούν και μέσα στη μηχανή, χάρη στην ενσωμάτωση τριών μοναδικών δυνατοτήτων της Nikon. Η λειτουργία D-Lighting, διαθέσιμη στη λειτουργία απεικόνισης, μπορεί να βελτιώσει τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με υπερβολικό φως στο φόντο ή με ανεπαρκές φλας— δημιουργώντας αυτόματα ένα αντίγραφο της επιλεγμένης λήψης, αλλά με βελτιωμένες λεπτομέρειες και φως, ακριβώς όπου χρειάζεται.

Στη λειτουργία πορτραίτου (αυτόματη εστίαση στο πρόσωπο) υπάρχει η δυνατότητα εντοπισμού του προσώπου μέσα στο καρέ, και αυτόματης εστίασης σε αυτό, όταν το θέμα είναι στραμμένο προς τη μηχανή από μια τυπική απόσταση πορτραίτου.

Οι φωτογραφικές μηχανές COOLPIX P1 και COOLPIX P2 διαθέτουν την εύχρηστη λειτουργία διόρθωσης των κόκκινων ματιών μέσα στη μηχανή, η οποία διορθώνει το δυσάρεστο φαινόμενο των κόκκινων ματιών που μπορεί να προκληθεί ορισμένες φορές από το φλας, κάνοντας πιο ελκυστικά τα νυχτερινά πορτραίτα. Εκτός από αυτές τις λειτουργίες, οι φωτογραφικές μηχανές COOLPIX P1 και COOLPIX P2 διαθέτουν και τη χρήσιμη λειτουργία ένδειξης θαμπώματος, η οποία προειδοποιεί τους χρήστες όταν μια λήψη μπορεί να μην είναι καλή λόγω κουνήματος της μηχανής, επιτρέποντάς τους έτσι να συνθέσουν το θέμα και να φωτογραφίσουν ξανά, πριν εγκαταλείψουν το συγκεκριμένο μέρος.

Υπερβαίνοντας τα όρια της στατικής φωτογράφησης, οι φωτογραφικές μηχανές COOLPIX P1 και COOLPIX P2 μπορούν επίσης να καταγράφουν video υψηλής ποιότητας με ομαλό ρυθμό 30 fps. Υπάρχουν συνολικά επτά λειτουργίες video από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε. Έξι από αυτές έχουν τη δυνατότητα καταγραφής ήχου καθώς και μια λειτουργία χρονικής υστέρησης που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να συλλαμβάνει γεγονότα που πραγματοποιούνται μέσα σε εκτεταμένο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά το σχεδιασμό, οι φωτογραφικές μηχανές COOLPIX P1 και COOLPIX P2 προσδίδουν άμεσα μια αίσθηση υψηλής ποιότητας. Και οι δύο είναι μικρές (με βάθος περίπου 39 mm, 1,5 ίντσες) και ελαφριές (περίπου 170 g, 6 oz.), καθιστώντας άνετη τη φωτογράφηση και εύκολη τη μεταφορά τους οπουδήποτε. Διαθέτουν επίσης μια λαβή με νέα σχεδίαση για περισσότερη άνεση κατά τη φωτογράφηση και το πλεονέκτημα μιας μεγάλης, φωτεινής οθόνης LCD 2,5 ιντσών, για άνετη προβολή, που διευκολύνει το χειρισμό της μηχανής, δίνει τη δυνατότητα απλής σύνθεσης και κάνει παιχνιδάκι την απεικόνιση και την κοινή χρήση των εικόνων αμέσως μετά τη λήψη.

Οι φωτογραφικές μηχανές COOLPIX P1 και COOLPIX P2 έχουν υψηλή απόκριση, προσφέροντας άμεση ενεργοποίηση και δυνατότητα συνεχών λήψεων στα 2,5 και 2,3 καρέ το δευτερόλεπτο αντίστοιχα. Επιπλέον, οι μηχανές COOLPIX P1 και COOLPIX P2 επιταχύνουν την αναζήτηση καταγεγραμμένων εικόνων με τη νέα λειτουργία αναζήτησης ημερομηνίας, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να επιβεβαιώνουν εικόνες που τραβήχτηκαν σε συγκεκριμένες μέρες, να διαθέτουν μεμονωμένες εικόνες για ασύρματη μεταφορά και να εκχωρούν ρυθμίσεις εκτύπωσης.

Το δωρεάν λογισμικό PictureProject που παρέχεται ολοκληρώνει την εκπληκτική νέα απόδοση αυτών των μοντέλων. Με τη νέα ενημερωμένη έκδοση, οι πελάτες μπορούν να εισάγουν εικόνες μέσω καλωδιακής σύνδεσης ή ασύρματα, όπως τους αρέσει. Το PictureProject καθιστά εύκολη την οργάνωση και την επεξεργασία των εικόνων, τη δημιουργία παρουσιάσεων και video με μουσική και ειδικά εφέ, την κοινή χρήση εικόνων και πολλά άλλα – αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την απόδοση, την ευκολία, αλλά και την ευχαρίστηση κατά τη φωτογράφηση.

Χρονοδιάγραμμα διάθεσης στην αγορά: Αυτή η φωτογραφική μηχανή έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2005.

Σημείωση: Τα χαρακτηριστικά, η σχεδίαση, το όνομα του προϊόντος, τα τυπικά εξαρτήματα και το χρονοδιάγραμμα διάθεσης ενδέχεται να διαφέρουν σε κάθε χώρα ή περιοχή.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top