Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Nikon COOLPIX S3

Τεχνολογία » Gadgets » Digital Camera - 01/09/2005

Η Nikon φέρνει την σχεδίαση ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών και τη δύναμη της φωτογράφησης σε νέα επίπεδα, με την κυκλοφορία της μικρής ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής COOLPIX S3.

Συνεχίζοντας την πορεία των ιδιαίτερα δημοφιλών COOLPIX S1 και COOLPIX S2, η COOLPIX S3 χαρακτηρίζεται από λεπτό, κομψό και εύκολο στη μεταφορά σχεδιασμό που υλοποιήθηκε από την πολύ ικανή ομάδα παραγωγής της Nikon. Επιπλέον, προσφέρει ανώτερη απόδοση φωτογράφησης της τάξης των 6,0 ωφέλιμων megapixel και διαθέτει πρωτότυπες λειτουργίες Nikon οι οποίες δίνουν στο χρήστη τη δυνατότητα να βελτιώνει τις φωτογραφίες μέσα στη φωτογραφική μηχανή.

Επιλογή μεταξύ τριών χρωμάτων

Το αλουμινένιο εξωτερικό περίβλημα κάνει την COOLPIX S3 άνετη στη χρήση αλλά και ελκυστική στην εμφάνιση. Επιπλέον, διατίθεται σε μια ποικιλία ελκυστικών χρωμάτων: Ivory white, Matt black και Platinum silver*.

Λεπτή αλλά δυνατή

Όπως οι S1 και S2, έτσι και η COOLPIX S3 περιλαμβάνει έναν ισχυρό φακό ED** Zoom-Nikkor με οπτικό zoom 3x 35-105 mm (ισοδύναμο με 35 mm), ενώ έχει εξαιρετικά μικρό βάθος 19,7 mm. Ο φακός χρησιμοποιεί επίσης το οπτικό σύστημα "ορθής γωνίας" της Nikon, το οποίο δίνει στο φακό τη δυνατότητα να λειτουργεί σε όλο το εύρος εστίασης που διαθέτει, χωρίς να εξέχει από το σώμα της φωτογραφικής μηχανής.

Η COOLPIX S3 έχει μεγάλη και φωτεινή οθόνη LCD 2,5 ιντσών, η οποία καταργεί την ανάγκη χρήσης του σκοπεύτρου και διευκολύνει την άμεση απεικόνιση των φωτογραφιών. Η λειτουργία της είναι εύκολη, χάρη στη δυνατότητα επιλογής γραφικού περιβάλλοντος χρήστη (GUI). Έτσι, ο χρήστης μπορεί να επιλέγει λειτουργίες βάσει ονόματος ή εικονιδίου. Ένα εύχρηστο κουμπί Βοήθειας προβάλλει κατανοητές επεξηγήσεις για τις λειτουργίες του κύριου μενού και, με την ίδια ευκολία, όλες οι πληροφορίες μπορούν να προβληθούν στη γλώσσα που θα επιλέξει ο χρήστης από 12 διαθέσιμες γλώσσες.

Πάντα έτοιμη για χρήση

Σχεδιασμένη έτσι ώστε να έχει άμεση και αποτελεσματική απόδοση, η COOLPIX S3 επιτρέπει στο χρήστη τη λήψη μέχρι και 190 φωτογραφιών (κατά προσέγγιση) με μία μόνο επαναφορτιζόμενη μπαταρία EN-EL8 (με βάση το πρότυπο CIPA***), ενώ χαρακτηρίζεται από ταχεία ενεργοποίηση μόλις 1 δευτερολέπτου (περίπου) και συνεχή λήψη μέχρι και 1,6 καρέ ανά δευτερόλεπτο (περίπου). Όλοι αυτοί οι παράγοντες μαζί χαρίζουν στο χρήστη ετοιμότητα φωτογράφησης ακόμα και στις πιο απροσδόκητες ευκαιρίες.

Μια σειρά συναρπαστικών λειτουργιών Nikon καθιστά δυνατή τη βελτίωση των φωτογραφιών που έχουν αποθηκευτεί στη φωτογραφική μηχανή, δημιουργώντας ελκυστικές λήψεις ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες.

Για παράδειγμα, η λειτουργία D-Lighting μπορεί να επιλεχθεί εύκολα στη λειτουργία απεικόνισης, ώστε να βελτιώσει τις λήψεις που πραγματοποιήθηκαν με ανεπαρκή έκθεση. Επιτρέποντας στο χρήστη να επιλέγει φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με ανεπαρκές φλας ή με υπερβολικό φωτισμό φόντου, αυτή η λειτουργία δημιουργεί αυτόματα ένα αντίγραφο της αρχικής φωτογραφίας με πρόσθετο φως και λεπτομέρειες, όπου αυτό χρειάζεται.

Λειτουργία εστίασης στο πρόσωπο πρώτα

Η έξυπνη δυνατότητα αυτόματης εστίασης στο πρόσωπο πρώτα της Nikon είναι διαθέσιμη στη λειτουργία πορτραίτου. Εντοπίζοντας αυτόματα το ανθρώπινο πρόσωπο στο κάδρο, αυτή η λειτουργία πραγματοποιεί στη συνέχεια ακριβή εστίαση, ώστε να δημιουργήσει ελκυστικά πορτραίτα, ανεξάρτητα από τη θέση του θέματος στη φωτογραφία.

Ξεχάστε τα "κόκκινα μάτια"

Η COOLPIX S3 διαθέτει επίσης τη λειτουργία διόρθωσης των κόκκινων ματιών μέσα στη φωτογραφική μηχανή, η οποία ανιχνεύει το φαινόμενο αυτό, το οποίο μπορεί να προκληθεί από το φλας, και στη συνέχεια το διορθώνει αυτόματα μέσα στη μηχανή. Η COOLPIX S3 διαθέτει επίσης την εύχρηστη λειτουργία ένδειξης θαμπώματος. Συμβάλλοντας στη δημιουργία των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων, ειδοποιεί τους χρήστες εάν η εικόνα έχει επηρεαστεί από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επανασυνθέσουν και να τραβήξουν ξανά τη φωτογραφία πριν απομακρυνθούν από τη συγκεκριμένη θέση.

Η COOLPIX S3 συνοδεύεται επίσης από το COOL-STATION MV-11/MV-11B. Πολύ περισσότερο από μια απλή βάση φόρτισης, το COOL-STATION επιτρέπει τη φόρτιση των μπαταριών ενώ βρίσκονται μέσα στη μηχανή και παρέχει άμεση σύνδεση USB με έναν υπολογιστή. Επιπλέον, μπορεί να συνδεθεί με την τηλεόραση ή με ένα συμβατό εκτυπωτή για απευθείας εκτύπωση με τεχνολογία PictBridge, η οποία καταργεί την ανάγκη χρήσης υπολογιστή.

Ρύθμιση της σκηνής

Κάνοντας το χειρισμό ακόμα πιο εύκολο, η COOLPIX S3 προσφέρει διάφορα προγράμματα σκηνών, τα οποία απλοποιούν τη δημιουργία ελκυστικών αποτελεσμάτων σε μια μεγάλη ποικιλία συνηθισμένων συνθηκών φωτογράφησης. Συνολικά διατίθενται 17 διαφορετικά προγράμματα σκηνών για να επιλέξετε.

Τέσσερα από αυτά διαθέτουν υποβοήθηση καδραρίσματος, η οποία απλοποιεί τη σύνθεση. Ένα άλλο πρόγραμμα - το πρόγραμμα υποβρύχιας λήψης – επιτυγχάνει την απόδοση ζωντανών χρωμάτων όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την προαιρετική αδιάβροχη θήκη WP-CP5****.

Η χρήση όλων των προγραμμάτων σκηνών είναι άμεση: ο χρήστης απλώς επιλέγει το καταλληλότερο πρόγραμμα για τη λήψη που θέλει να πραγματοποιήσει και η COOLPIX S3 επιλέγει αυτόματα τις βέλτιστες απαιτούμενες ρυθμίσεις.

Διαθέτοντας 12 MB εσωτερικής μνήμης, η COOLPIX S3 επιτρέπει στους χρήστες να συνεχίσουν τη φωτογράφηση, ακόμα και όταν δεν έχουν μαζί τους διαθέσιμη κάρτα μνήμης. Αυτή η εσωτερική μνήμη δίνει επίσης τη δυνατότητα στους χρήστες να μεταφέρουν φωτογραφίες μεταξύ καρτών μνήμης SD. Η COOLPIX S3 έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί επίσης λήψη video υψηλής ποιότητας, διαθέτοντας τέσσερις διαφορετικές λειτουργίες video με απόδοση 15 fps — οι τρεις με ήχο — συν μία λειτουργία χρονικής υστέρησης, η οποία σας επιτρέπει να καταγράφετε τη δράση που εκτυλίσσεται σε μεγαλύτερες χρονικές περιόδους.

Προχωρώντας ακόμα περισσότερο στη διασκέδαση και την ευελιξία, η COOLPIX S3 συνοδεύεται επίσης από το λογισμικό PictureProject της Nikon — διευκολύνοντας την επεξεργασία, την οργάνωση και την κοινή χρήση των φωτογραφιών, με μεγάλη ποικιλία εύχρηστων λειτουργιών.

* Η διαθεσιμότητα χρωμάτων ποικίλει, ανάλογα με την περιοχή.

**Το γυαλί ED (Εξαιρετικά χαμηλού βαθμού διασποράς) της Nikon παρέχει ανώτερη ευκρίνεια και βέλτιστη διόρθωση χρωμάτων.

*** Βιομηχανικό πρότυπο για μέτρηση της διάρκειας ζωής των μπαταριών της φωτογραφικής μηχανής. Μέτρηση στους 25°C (77°F), zoom ρυθμιζόμενο σε κάθε λήψη, ενσωματωμένο φλας που ενεργοποιείται κάθε δύο λήψεις, ρύθμιση ποιότητας εικόνας Κανονική.

**** Δεν διατίθεται σε ορισμένες χώρες ή περιοχές.

Χρονοδιάγραμμα διάθεσης στην αγορά: Η διάθεση της φωτογραφικής μηχανής στην αγορά έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Σεπτεμβρίου 2005.

Σημείωση: Τα χαρακτηριστικά, η σχεδίαση, το όνομα του προϊόντος, τα τυπικά εξαρτήματα και το χρονοδιάγραμμα διάθεσης ενδέχεται να διαφέρουν σε κάθε χώρα ή περιοχή.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top