Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Πολυδιάστατο το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της VODAFONE

Τεχνολογία » Σταθερή και Κινητή τηλεφωνία - 06/09/2005

Το σύνολο των αποτελεσμάτων και των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Vodafone για την περίοδο Απριλίου 2004-Μαρτίου 2005, παρουσιάζεται αναλυτικά στον Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρίας. Πρόκειται για την 3η συνεχόμενη χρονιά, όπου η Vodafone προχωράει στη συγκεκριμένη έκδοση αναγνωρίζοντας την πρωταρχική σημασία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην επιχειρηματική της δράση.

Στο προηγούμενο οικονομικό έτος η Vodafone ανέπτυξε ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα, παρέχοντας προϊόντα και υπηρεσίες για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, πραγματοποιώντας ειδικές δράσεις για τους εργαζομένους της εταιρίας και διευρύνοντας τους άξονες Περιβάλλον, Υγεία, Παιδί, Κοινωνία και Αγορά με την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών και την εφαρμογή πρωτοποριακών προγραμμάτων.

Ο τομέας της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στον Όμιλο της Vodafone έχει ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια με την αντικειμενική αξιολόγηση των σχετικών δράσεων των εταιριών και τη δυνατότητα της μεταξύ τους σύγκρισης. Στο πλαίσιο αυτό, στη Vodafone εφαρμόζεται ήδη συγκεκριμένο σύστημα μετρήσεων και ειδικών δεικτών που αντικατοπτρίζουν τη συνολική σχετική δράση της εταιρίας , καθιστώντας έτσι συγκρίσιμη την απόδοσή της.

Η σοβαρότητα με την οποία η Vodafone αντιμετωπίζει τα θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι έχει δημιουργήσει ειδικά στελεχωμένο τμήμα στην οργανωτική της δομή, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο με στόχο τον αποτελεσματικό συντονισμό των σχετικών ενεργειών.

Στον απολογισμό εταιρικής υπευθυνότητας παρουσιάζονται αναλυτικά οι πρακτικές της εταιρίας στους τομείς Περιβάλλον, Υγεία, Κοινωνία, Παιδί, Εργασιακός Χώρος και Αγορά τα αποτελέσματα των δράσεων σε κάθε έναν από τους παραπάνω τομείς σε σχέση με τις δεσμεύσεις που ανακοινώθηκαν στον προηγούμενο απολογισμό καθώς και οι μελλοντικοί στόχοι που τίθενται.

Κατά το περασμένο οικονομικό έτος, υπολογίζεται ότι η εταιρία απέτρεψε πάνω από 5.200 τόνους ή 2,6 εκατομμύρια κυβικά διοξειδίου του άνθρακα να φτάσουν στην ατμόσφαιρα, λόγω των προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας και της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που εφαρμόζονται σε γραφεία και στο τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για την απορρόφηση της συγκεκριμένης ποσότητας διοξειδίου του άνθρακα από το περιβάλλον, χρειάζονται περίπου 11.000 στρέμματα δάσους!! Αξίζει να επισημανθεί ότι η εξοικονόμηση κόστους από τα ενεργειακά προγράμματα που εφάρμοσε η Vodafone άγγιξε τα 977.000 ευρώ.

Επίσης, η εταιρία ανακύκλωσε περισσότερα από 16.000 κινητά τηλέφωνα, μπαταρίες και αξεσουάρ, 74 τόνους μπαταριών μολύβδου και 168 τόνους ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Η Vodafone είναι η πρώτη εταιρία κινητής επικοινωνίας στην Ελλάδα και η δεύτερη στον κόσμο που πιστοποιείται για το σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης που εφαρμόζει κατά EMAS ( Eco-Management and Audit Scheme). Παράλληλα είναι η πρώτη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο που διαθέτει φορτιστή που αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων.

Mε βασικό μέλημα την αμερόληπτη, τεκμηριωμένη και αξιόπιστη ενημέρωση του κοινού η Vodafone εφαρμόζει το πρωτοποριακό πρόγραμμα συστηματικών μετρήσεων της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας «ΕΡΜΗΣ», έχοντας πραγματοποιήσει το τελευταίο έτος περισσότερες από 4.080 μετρήσεις σε καθημερινή βάση, με τις τιμές να είναι εκατοντάδες μέχρι χιλιάδες φορές κάτω από τα επιτρεπτά από τη νομοθεσία όρια. Παράλληλα, έχει διαθέσει στο ευρύ κοινό περισσότερα από 36.000 έντυπα με όλες τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις σε θέματα υγείας και κινητής τηλεφωνίας.

Μέσω του δικτύου της Vodafone, τον τελευταίο χρόνο πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 7.600.000 κλήσεις σε αριθμούς εκτάκτου ανάγκης !! Η εταιρία δίνει τη δυνατότητα δωρεάν κλήσεων σε αριθμούς, όπως το Χαμόγελο του Παιδιού (1056) ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (1031), το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας (197) κ.α. Η Vodafone διαθέτει εκπτωτικό πρόγραμμα χρήσης για άτομα που αντιμετωπίζουν πρόγραμμα ακοής, αλαλίας ή κωφαλαλίας καθώς επίσης και ειδικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών γι’ αυτούς τους συνδρομητές.

Με την συνεργασία του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε ειδικό πρόγραμμα πρόληψης παιδικού τροχαίου ατυχήματος με στόχο την εκπαίδευση περισσότερων από 40.000 μαθητών σε όλη τη χώρα. Παράλληλα η κινητή παιδιατρική μονάδα «ΛΗΤΩ» που λειτουργεί με τη συνεργασία των Γιατρών του Κόσμου προσέφερε ιατροφαρμακευτική περίθαλψή σε περίπου 4.000 παιδιά απομονωμένων περιοχών σε όλη την Ελλάδα.

Υπολογίζεται ότι περισσότερο από το 40% των συνδρομητών της εταιρίας ενημερώθηκε, το προηγούμενο έτος για την ασφαλή χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση ενώ διατέθηκαν πάνω από 60.000 φυλλάδια με θεματολογία, όπως «Τα οφέλη της κινητής τηλεφωνίας», «Οδηγίες σωστής συμπεριφοράς στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας» κλπ.

Με την ευκαιρία της έκδοσης του Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας της Vodafone, o Corporate Affairs Director της εταιρίας κ. Δημήτρης Μιχόπουλος σημείωσε τα ακόλουθα: «Για τη Vodafone, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αφορά τον τρόπο με τον οποίο η εταιρία διοικείται, παράγει έργο και συμπεριφέρεται απέναντι σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Υπεύθυνος είναι ο οργανισμός που στοχεύει στην κερδοφόρο ανάπτυξή του, ενώ συγχρόνως λαμβάνει υπόψη τον αντίκτυπο της λειτουργίας του στο σύνολο, σε περιβαλλοντικό, κοινωνικό, οικονομικό και ηθικό επίπεδο, προβαίνοντας σε αντίστοιχες δράσεις με μετρήσιμα αποτελέσματα. Παραμένοντας πιστοί στη μεθοδική προσέγγιση του τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, συνεχίζουμε να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να «Είμαστε κοντά». Με την πεποίθηση ότι οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε σε αυτόν τον τομέα, μάς φέρνουν ολοένα πιο κοντά στις ανάγκες της χώρας μας, δεσμευόμαστε για ακόμη μεγαλύτερη συνεισφορά την επόμενη χρονιά.»


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top