Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Νέα πιστοποίηση για την Panda

Τεχνολογία » Software - 09/09/2005

Το Panda SambaSecure Antivirus, η λύση της Panda Software για την προστασία των Samba servers, έλαβε πρόσφατα την πιστοποίηση Checkmark από τα διεθνούς φήμης ανεξάρτητα εργαστήρια West Coast Labs που ασχολούνται με την ασφάλεια συστημάτων. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση καλύπτει δύο επίπεδα, Checkmark Level 1 και Checkmark Level 2, και αποτελεί την καλύτερη απόδειξη των εξαιρετικών δυνατοτήτων αυτής της λύσης καταπολέμησης εχθρικού λογισμικού.

Το επίπεδο πιστοποίησης Checkmark Level 1 υπαγορεύει ότι ένα προϊόν ασφάλειας πρέπει να μπορεί να ανιχνεύσει όλες τις μορφές εχθρικού λογισμικού που περιλαμβάνει η λίστα “In the Wild”1 , η οποία παράγεται από την The Wildlist Organization International και περιλαμβάνει όλες τις απειλές των οποίων η κυκλοφορία έχει διαπιστωθεί από περισσότερα του ενός άτομα. Το επίπεδο Checkmark Level 2 πιστοποιεί τη δυνατότητα του προϊόντος να εξουδετερώνει τις μορφές εχθρικού λογισμικού της λίστας. Το σκεπτικό στο οποίο βασίζεται καλύπτει πολλαπλές απόψεις, όπως π.χ. το να διασφαλίζεται ότι ένας ιός ο οποίος ανιχνεύεται από ένα προϊόν καταπολέμησης εχθρικού λογισμικού δεν θα μπορεί να μολύνει ξανά το σύστημα, καθώς και ότι ένα μολυσμένο αρχείο, αφού απολυμανθεί, είναι σε σωστή κατάσταση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά.

“Με διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό, τα Windows και το Linux υποχρεώνονται να συνυπάρξουν σε μεγάλα εταιρικά περιβάλλοντα, δεδομένου ότι αμφότερα προσφέρουν πλεονεκτήματα σε συγκεκριμένες απόψεις, τα οποία δεν μπορούν να αγνοηθούν”, δήλωσε η Paula Quiros, επικεφαλής του Τομέα Εταιρικών Προϊόντων της Panda Software. “Είναι επιτακτική η ανάγκη προστασίας των Samba file servers για Linux/Windows, για την καταπολέμηση οποιωνδήποτε μορφών εχθρικού λογισμικού παρουσιάζονται, και η πιστοποίηση Checkmark επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την αποτελεσματικότητα των λύσεών μας”.

Το Panda SambaSecure Antivirus είναι μία ολοκληρωμένη λύση καταπολέμησης εχθρικού λογισμικού για την προστασία των Samba servers σε εταιρείες ο οποίες έχουν κοινόχρηστους πόρους για τις πλατφόρμες Linux και Windows. Αποτελεί επίσης μία αξιόπιστη, επαγγελματικού επιπέδου επιλογή για τις επιχειρήσεις που αναζητούν υψηλά επίπεδα υπηρεσιών, με αυτόματες ενημερώσεις και εξατομικευμένη υποστήριξη, σε δυναμικούς και διαρκώς εξελισσόμενους τομείς της τεχνολογίας, όπως η αγορά των Linux servers.

To SambaSecure παρέχει αποτελεσματική προστασία antivirus σε πραγματικό χρόνο για όλα τα αρχεία, συμπεριλαμβανομένων των μορφών συμπιεσμένων αρχείων. Επιπρόσθετα, οι κατάλογοι που είναι κοινόχρηστοι μέσω των Samba servers προστατεύονται ολοκληρωτικά από ιούς, worms και Δούρειους Ίππους. Εάν ένα αρχείο είναι συμβολικός σύνδεσμος (symbolic link - ένα αρχείο που "δείχνει" σ ένα άλλο αρχείο ή κατάλογο), το SambaSecure Antivirus εγγυάται επίσης την ασφάλεια του αρχείου στο οποίο δείχνει ο σύνδεσμος, ανεξαρτήτως της θέσης του. Παρέχεται επίσης δυνατότητα εκτέλεσης άμεσων και προγραμματισμένων ελέγχων κατ απαίτηση οποιουδήποτε καταλόγου του server. Κατ αυτό τον τρόπο, και δεδομένου ότι δεν περιορίζεται μόνο στα κοινόχρηστα αρχεία, το SambaSecure Antivirus ανιχνεύει και εξουδετερώνει μορφές εχθρικού λογισμικού οι οποίες δεν θα μπορούσαν να φτάσουν στον server μέσω άλλων καναλιών.

1Η λίστα “In the Wild” που χρησιμοποιείται για τους ελέγχους είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση http://www.westcoastlabs.org/cm-wildlist.asp

Η Panda Software διαθέτει μία σειρά ισχυρών προϊόντων για την προστασία συστημάτων Linux, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των συστημάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα SendmailSecure, QmailSecure και PostfixSecure, επιπρόσθετα με το CommandlineSecure, το οποίο είναι επίσης διαθέσιμο για συστήματα Win32 και MS-DOS, και το SambaSecure.

Αυτή η πιστοποίηση του Panda SambaSecure Antivirus έρχεται να προστεθεί σ αυτές που έχουν λάβει ήδη άλλα προϊόντα της Panda Software, καταναλωτικά και εταιρικά, σε αναγνώριση των δυνατοτήτων τους στον τομέα της ανίχνευσης ιών και Δούρειων Ίππων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διακρίσεις και τα βραβεία των προϊόντων της Panda Software, ανατρέξτε στην ιστοσελίδα

http://enterprises.pandasoftware.com/products/sambasecure/

- Το West Coast Labs είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός ο οποίος ασχολείται με τον έλεγχο και την πιστοποίηση προϊόντων ασφάλειας για συστήματα πληροφορικής. Το West Coast Labs ανέπτυξε το σύστημα πιστοποίησης Checkmark, το οποίο απολαμβάνει παγκόσμιας αναγνώρισης - ένα ενοποιημένο σύστημα προτύπων και προδιαγραφών που αναγνωρίζονται διεθνώς σαν αξιόπιστοι δείκτες του επιπέδου απόδοσης των προϊόντων. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στον δικτυακό τόπο www.check-mark.com .


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top