Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

H Επόμενη Γενιά Ολοκληρωμένων Multi-Gigabit Συσκευών

Τεχνολογία » Hardware - 13/09/2005

Η Symantec ανακοινώνει τη διάθεση της νέας σειράς εύχρηστων πολυ-λειτουργικών συσκευών ασφαλείας για δίκτυα, Symantec Gateway Security 5600 Series, που παρέχει προστασία απέναντι σε σύνθετες διαδικτυακές απειλές. Οι νέες συσκευές που λειτουργούν βασιζόμενες σε βραβευμένες τεχνολογίες, αποτελούν την τρίτη γενιά συσκευών ασφαλείας της Symantec και ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επιχειρήσεων για αξιοπιστία και καλύτερη απόδοση. Η σειρά περιλαμβάνει τρία μοντέλα υψηλής απόδοσης με δυνατότητα κλιμάκωσης της διαμεταγωγής ( scalable throughput), ενσωματωμένο hardware redundancy, και load balancing με χρήση clustering.

Η σειρά συσκευών Symantec Gateway Security 5600 παρέχει επτά βασικές λειτουργίες ασφαλείας για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ενώ μειώνει ταυτόχρονα την πολυπλοκότητα της διαχείρισης των συστημάτων ασφάλειας. Η σειρά Symantec Gateway Security 5600 ενοποιεί τις λύσεις anti-spam, antivirus, clientless SSL και IPSec VPN, full-inspection firewall, intrusion prevention, intrusion detection παρέχοντας παράλληλα δυνατότητες δυναμικής ανασκόπησης κειμένου (dynamic document review) και φιλτραρίσματος περιεχομένου URL έτσι ώστε να παρέχουν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο προστασία στην περίμετρο του δικτύου.

«Καθώς οι διαδικτυακές απειλές συνεχίζουν να χρησιμοποιούν πολλαπλές μεθόδους για την υλοποίηση επιθέσεων, η Symantec βοηθάει τους πελάτες της να λύνουν τα προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζουν παρέχοντας τους ολοκληρωμένες λύσεις έγκαιρης προστασίας οι οποίες βασίζονται σε τεχνολογίες ασφαλείας πολλών επιπέδων. Έτσι παρέχουμε στους πελάτες μας την προστασία που απαιτείται σήμερα», είπε ο Θανάσης Βαβάτσικος, Γενικός Διευθυντής της Symantec στην Ελλάδα. «Η σειρά Symantec Gateway Security 5600 διασφαλίζει μια συνεχώς διαθέσιμη δικτυακή υποδομή, που λειτουργεί άρτια».

Η σειρά συσκευών Symantec Gateway Security 5600 παρέχει clientless VPN που βασίζεται σε τεχνολογία secure socket layer (SSL). Καθώς εξαλείφεται η ανάγκη για εγκατάσταση λογισμικού client σε φορητές συσκευές, το κόστος για την υλοποίηση και συντήρηση ασφαλούς διασύνδεσης με το εταιρικό δίκτυο από απόσταση, μειώνεται. Η σειρά συσκευών Symantec Gateway Security 5600 παρέχει στις επιχειρήσεις δυνατότητες SSL, IPSec VPN, επιτρέποντάς τους να συνδυάζουν και τα δύο (SSL και IPSec) σε μια άδεια χρήσης.

Η σειρά Symantec Gateway Security 5600 έχει επίσης τη δυνατότητα να υποστηρίζει φίλτρα URL με την πατενταρισμένη τεχνολογία Symantec Dynamic Document Review (DDR). Η τεχνολογία DDR δεν επιτρέπει στους υπαλλήλους να έχουν πρόσβαση σε αμφισβητούμενο περιεχόμενο, δίνοντας τη δυνατότητα στους διαχειριστές των δικτύων να ορίζουν ένα σύνολο σχέσεων μεταξύ των λέξεων κειμένου.

Ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι διαχειριστές δικτύων σήμερα είναι η ικανότητα παροχής συνεχούς προστασίας αλλά και διασφάλισης της ακεραιότητας των δεδομένων σε επιτραπέζιους και απομακρυσμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η σειρά συσκευών Symantec Gateway Security 5600 παρέχει την κατάλληλη συμβατότητα που επιτρέπει στους πελάτες να ενεργοποιούν πολιτικές ασφαλείας στα συστήματα που συνδέονται από απόσταση, μέσω τεχνολογιών IPSec ή Clientless SSL VPN. Πριν επιτραπεί η είσοδος σε ένα αξιόπιστο δίκτυο, τα συστήματα του απομακρυσμένου χρήστη ελέγχονται προκειμένου να καθοριστεί αν υπάρχει εγκατεστημένο το κατάλληλο λογισμικό Symantec AntiVirus και αν είναι ενημερωμένα τα virus definitions.

Η σειρά συσκευών Symantec Gateway Security 5600 μειώνει τα κόστη ενεργοποίησης και διαχείρισης παρέχοντας ολοκληρωμένη διαχείριση ενοποιημένων τεχνολογιών gateway security μέσα από ένα μόνο σύστημα διαχείρισης. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους πελάτες να έχουν πλήρη παρακολούθηση και έλεγχο μέσα από μια κεντρική πολιτική διαχείρισης, λειτουργίες alerting, logging και graphical reporting, που τους επιτρέπουν να αναλύουν και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις κακόβουλες ενέργειες.

Η σειρά συσκευών Symantec Gateway Security 5600 επεκτείνει τη σειρά πολυ-λειτουργικών συσκευών ασφαλείας της Symantec και παρέχει στους υπάρχοντες πελάτες νέα λειτουργικότητα ασφαλείας με τη χρήση του λογισμικού Symantec Gateway Security v3.0 όταν αυτό εγκαθίσταται στα υπάρχοντα μοντέλα της σειράς Symantec Gateway Security 5400 και Symantec Clientless VPN Gateway 4400. Η αναβάθμιση του λογισμικού παρέχεται δωρεάν στους πελάτες που έχουν ενεργά συμβόλαια συντήρησης.

Απόδοση και Δυνατότητες κλιμάκωσης

Τα μοντέλα υψηλής απόδοσης της σειράς συσκευών Symantec Gateway Security 5600 προσφέρουν απαράμιλλη απόδοση και δυνατότητες κλιμάκωσης. Με τις ενοποιημένες δυνατότητες state-sharing, high availability και load balancing, συστοιχίες συσκευών μπορούν να ρυθμιστούν έτσι ώστε να καλύψουν τις ανάγκες ποικίλων οργανισμών, από μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως και μεγάλα πανεπιστημιακά δίκτυα. Αυτό επιτρέπει τη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα σε καλύτερες τιμές σε αντίθεση με ανταγωνιστικές συσκευές που παρέχουν λιγότερες ενοποιημένες τεχνολογίες. Ανάλογα με το μοντέλο, η απόδοση και ο συνολικός όγκος δεδομένων που μπορούν να επεξεργαστούν (throughput) κυμαίνεται μέχρι και 3.0 Gbps. Οι συσκευές αυτές είναι αρκετά ευέλικτες ώστε να μπορούν να λειτουργούν στο πλαίσιο ενός ήδη υπάρχοντος δικτυακού περιβάλλοντος, ως τμήμα ενός γενικότερου, πολυ-επίπεδου πλάνου ασφαλείας.

Symantec Security Response

Οι πελάτες Symantec Gateway Security επωφελούνται από την υπηρεσία απόκρισης της Symantec, που λαμβάνει όλες τις τελευταίες πληροφορίες και τις ενημερώσεις ασφαλείας (security uρdates) Ένα τμήμα της ομάδας Symantec Global Services and Support, οι ειδικοί για θέματα security response (Symantec Security Response experts) εργάζονται για την προστασία των εταιρικών αλλά και των μεμονωμένων πελατών από τις νεότερες απειλές ασφάλειας. Η ομάδα Symantec Security Response, αποτελείται από ειδικούς σε θέματα ανεπιθύμητων εισβολών, μηχανικούς ασφάλειας (security engineers), ειδικούς σε επιθέσεις από ιούς, καθώς και τεχνικές ομάδες υποστήριξης σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι, μπορεί να παρέχει ολοκληρωμένη, παγκόσμια, σε 24Χ7 βάση τεχνογνωσία στην ασφάλεια δικτύου, προστατεύοντας τους πελάτες της Symantec από πολύπλοκες δικτυακές απειλές.

Άδειες Χρήσης και Διαθεσιμότητα

Προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί σε διαφορετικές ανάγκες απόδοσης, η σειρά συσκευών Symantec Gateway Security 5600 διατίθεται σε τρία μοντέλα (5620, 5640 και 5660). Οι πελάτες θα πρέπει να αγοράσουν τη συσκευή και την αντίστοιχη συνδρομή περιεχομένου μεμονωμένα. Όσον αφορά τις άδειες χρήσης, η συνδρομή περιεχομένου μπορεί να γίνει ανά χρήστη/ σε ετήσια βάση. Η σειρά συσκευών Symantec Gateway Security 5600 διατίθεται μέσω του παγκόσμιου δικτύου μεταπωλητών της Symantec.Για πληροφορίες σχετικά με τους μεταπωλητές ή τους διανομείς, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Symantec http://enterprisesecurity.symantec.com .


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top