Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Η COSMOTE παρουσιάζει το επόμενο βήμα του SmartEyes

Τεχνολογία » Σταθερή και Κινητή τηλεφωνία - 13/09/2005

Το επόμενο βήμα στην ανάπτυξη του πρωτοποριακού ερευνητικού προγράμματος για άτομα με προβλήματα όρασης SmartEyes, παρουσίασε σήμερα η COSMOTE στο περίπτερό της στην 70η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με την επίδειξη της λειτουργίας του διαδραστικού συστήματος φωνητικής επικοινωνίας, θέτοντας για άλλη μία φορά τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας στην υπηρεσία του ανθρώπου.

Για πρώτη φορά, οι επισκέπτες του περιπτέρου της COSMOTE (κτίριο 8, stand 6) θα έχουν τη δυνατότητα, μέσω ειδικού φορητού υπολογιστή smartphone, να παρακολουθήσουν σε οθόνη laptop τις λειτουργίες και τη χρήση του SmartEyes. Συγκεκριμένα, μέσω ενός προηγμένου συστήματος φωνητικής επικοινωνίας, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν συγκεκριμένες εφαρμογές (π.χ. αποστολή μηνυμάτων, πραγματοποίηση κλήσεων, κτλ) ή ακόμη να ορίσουν διαδρομές και να παρακολουθήσουν στην οθόνη την αντίστοιχη πλοήγηση, λαμβάνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες προσανατολισμού μέσω ηχητικών μηνυμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το SmartEyes αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα πλοήγησης για άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης, το οποίο επιτρέπει τον προσανατολισμό σε ένα αστικό περιβάλλον, ενημερώνοντας και καθοδηγώντας το χρήστη με ακρίβεια και ασφάλεια.

Μέσα στο 2006, εκατό χρήστες στην Αθήνα και πενήντα στη Θεσσαλονίκη θα ενταχθούν στην πιλοτική εφαρμογή του SmartEyes, ανοίγοντας το δρόμο της επικοινωνίας σε άτομα με αισθητηριακούς περιορισμούς και τοποθετώντας τα θεμέλια για ανάλογες πρωτοβουλίες και στο μέλλον.

Το SmartEyes αναπτύσσεται από το Εργαστήριο Τηλεπικοινωνιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) με τη δυναμική υποστήριξη της COSMOTE -η οποία, ως Κύριος Χορηγός του εγχειρήματος, το έχει εντάξει στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Συμμετοχή» και δύο ακόμη εταιριών με σημαντική κοινωνική δράση, της Microsoft Ελλάς και της Geomatics.

Όπως δήλωσε σχετικά η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της COSMOTE, κ. Μαριλένα Φατσέα: «Με το πρόγραμμα SmartEyes παίρνει σάρκα και οστά το όραμά μας να κάνουμε την τεχνολογία προσιτή σε όλους και να φέρουμε τους ανθρώπους πιο κοντά. Αγκαλιάσαμε την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θεωρώντας καθήκον μας να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, αλλά και να ενισχύσουμε την αξιόλογη ερευνητική προσπάθεια που πραγματοποιείται στη χώρα μας, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με δυο σπουδαίες εταιρίες, τη Microsoft Ελλάς και τη Geomatics. Νιώθουμε υπερήφανοι που, με την παρουσία της COSMOTE στη φετινή ΔΕΘ, η Βόρεια Ελλάδα, πατρίδα του SmartEyes, θα μοιραστεί μαζί μας την εξέλιξη του πρότυπου αυτού τεχνολογικού εγχειρήματος».

- Η συνολική παρουσία της COSMOTE στην 70η ΔΕΘ

Οι επισκέπτες της 70ης ΔΕΘ έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Α.Π.Θ. SmartEyes, αλλά και να ενημερωθούν συνολικά για την κοινωνική δράση της COSMOTE και την πολύπλευρη συμβολή της εταιρίας, μέσω του προγράμματος «Συμμετοχή», στον τομέα της παιδείας, της κοινωνικής μέριμνας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της προώθησης του εθελοντισμού στη χώρα μας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο περίπτερο της COSMOTE.

Παράλληλα, μπορούν να ενημερωθούν για τις προηγμένες υπηρεσίες i-mode τρίτης γενιάς, τις εταιρικές λύσεις κινητής τηλεφωνίας (Business Solutions) της COSMOTE, Web 2 SMS και Wireless Connect Card, τη δυναμική εξάπλωση της εταιρίας εκτός των ελληνικών συνόρων, αλλά και τις υπόλοιπες υπηρεσίες και τα προϊόντα της.

Το κοινό έχει επίσης, τη δυνατότητα να πληροφορηθεί έγκυρα για τη λειτουργία των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας καθώς και τη μέτρηση των εκπεμπόμενων ραδιοσημάτων, μέσω επί τόπου μετρήσεων από διακεκριμένο επιστημονικό προσωπικό της εταιρίας, προβολών video, αλλά και του ειδικού ενημερωτικού εντύπου της COSMOTE.

Το περίπτερο της COSMOTE (κτίριο 8, stand 6) λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της 70ης ΔΕΘ, από τις 12.00 έως τις 22.00 τις καθημερινές και από τις 11.00 έως τις 22.00 τα Σαββατοκύριακα.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top