Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Η LINKSYS απλοποιεί τη δημιουργία ασφαλών ασύρματων δικτύων

Ασφάλεια - 17/09/2005

Η Linksys®, θυγατρική της Cisco Systems, Inc., και πρωτοπόρος στους τομείς του εξοπλισμού μετάδοσης φωνής, ασύρματης επικοινωνίας και δικτύωσης για καταναλωτικές και μικρής κλίμακας επαγγελματικές εφαρμογές (SOHO), ανακοίνωσε ότι άρχισε να διαθέτει στην αγορά προϊόντα με τεχνολογία SES (SecureEasySetup). Η τεχνολογία SES παρέχει στους χρήστες δυνατότητα να δημιουργούν ασύρματα δίκτυα και να προσθέτουν λειτουργίες ασφάλειας σ αυτά, με το πάτημα ενός πλήκτρου. Η Linksys έχει προσθέσει την λειτουργία SES σε πολλά προϊόντα της, στις σειρές Wireless-G και Wireless-G with SpeedBooster, χωρίς επιπλέον κόστος.

Η Τεχνολογία SES

Η τεχνολογία SES (SecureEasySetup) δίνει στους καταναλωτές τη δυνατότητα εύκολης υλοποίησης ασύρματων δικτύων και ενεργοποίησης του συστήματος ασφάλειας WPA (Wi-Fi Protected Access™) πατώντας απλώς ένα πλήκτρο στο router και ένα πλήκτρο στην ασύρματη συσκευή που θέλουν να συνδέσουν στο δίκτυο. Αφού ενεργοποιηθεί αυτό το σύστημα, η τεχνολογία SES δημιουργεί μία εξαιρετικά ασφαλή, "ιδιωτική" σύνδεση μεταξύ συσκευών, διαμορφώνει αυτόματα το αναγνωριστικό SSID (Service Set Identifier) του δικτύου, και ενεργοποιεί τις λειτουργίες ασφάλειας WPA. Η αυτόματη διαμόρφωση εξαλείφει την ανάγκη χειροκίνητης εισαγωγής κωδικού πρόσβασης (ή κλειδιού) που απαιτείται για την ενεργοποίηση του συστήματος ασφάλειας WPA σε συμβατικό εξοπλισμό. Οι χρήστες δεν είναι πλέον υποχρεωμένοι να ασχοληθούν με τη διαμόρφωση των πρωτοκόλλων δικτύωσης για να δημιουργήσουν ένα ασύρματο δίκτυο - τώρα, μπορούν να το κάνουν πατώντας απλώς μερικά πλήκτρα.

“Μέχρι τώρα, η εγκατάσταση ενός ασύρματου δικτύου με λειτουργίες ασφάλειας ήταν μία πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία. Η Linksys απλοποιεί αυτή τη διαδικασία, καθιστώντας πολύ πιο εύκολη τη δημιουργία και επέκταση ενός ασφαλούς ασύρματου δικτύου”, δήλωσε ο Robert Auci, επικεφαλής του τομέα πωλήσεων της Linksys ΕΜΕΑ. “Ελπίζουμε ότι τεχνολογίες όπως η SecureEasySetup θα υιοθετηθούν σαν πρότυπο απ όλους τους κατασκευαστές εξοπλισμού Wi-Fi, έτσι ώστε να απλοποιηθεί η προσθήκη συσκευών σε ασύρματα δίκτυα.”

Διαθεσιμότητα

Τα προϊόντα Linksys με ενσωματωμένη λειτουργία SES είναι άμεσα διαθέσιμα μέσω του δικτύου διανομέων και συνεργατών της Linksys. Τα νέα προϊόντα είναι διαθέσιμα χωρίς επιβάρυνση, ενώ το firmware για την αναβάθμιση των προηγούμενων εκδόσεων είναι άμεσα διαθέσιμο στο Internet, δωρεάν.

Στα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται η ανάπτυξη επιπλέον προϊόντων, ενώ αναμένεται η παρουσίαση προϊόντων με λειτουργία SES - όπως φορητοί υπολογιστές και ασύρματοι εκτυπωτές - και από άλλους κατασκευαστές.

- Η εταιρεία Linksys, θυγατρική της Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), ιδρύθηκε το 1988 και είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές εξοπλισμού μετάδοσης φωνής, ασύρματης επικοινωνίας και δικτύωσης για καταναλωτικές και μικρής κλίμακας επαγγελματικές εφαρμογές (SOHO). Στόχος της Linksys είναι να κάνει τη δικτύωση εύκολη και προσιτή για τους πελάτες της, παρέχοντας πρωτοποριακά, βραβευμένα προϊόντα, κατάλληλα για πολλές εφαρμογές, τα οποία συνεργάζονται απρόσκοπτα με ποικιλία συσκευών. Επιπρόσθετα, η Linksys παρέχει στους πελάτες της κορυφαία υποστήριξη για τα προϊόντα της. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στον δικτυακό τόπο www.linksys.com/uk


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top