Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Στην κορυφή και πάλι

Αθλητισμός - 26/09/2005

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ, μετά από 18 χρόνια κατέκτησε και πάλι την πρώτη θέση την Ευρώπη. Η αποστολή της Εθνικής επιστρέφει το μεσημέρι της Δευτέρας και την περιμένει αποθεωτική υποδοχή

ΤΟ ΠΗΡΑΑΑΑΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ Μετά από 18 ολόκληρα χρόνια, το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης. Υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Γιαννάκη, του μόνου ανθρώπου στην Ευρώπη που έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, η Εθνική μας ανέβηκε ένα - ένα τα σκαλιά της επιτυχίας, φτάνοντας πανάξια στην κατάκτηση του τίτλου. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 25ης Σεπτεμβρίου, ο "δράκος" μαζί με τα παιδιά του, ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Μην μπορώντας να κρύψει την χαρά του, όταν ο αρχηγός Μιχάλης Κακιούζης, σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο, πανηγύρισε σαν μικρό παιδί. Τι και να είχε ξαναζήσει τέτοιες στιγμές το 1987, όταν αυτός σαν αρχηγός είχε σηκώσει το κύπελλο. Έζησε μ' ένα μοναδικά δικό του τρόπο αυτή την επιτυχία. Μαζί του και μαζί με όλα τα παιδιά πανυγήρισε και όλη η Ελλάδα, που μετά από ένα χρόνο ξαναβγήκε στους δρόμους, για να πανηγυρίσει ακόμα ένα τίτλο. Ευρωπαϊκό και αυτή τη φορά. Αύριο το μεσημέρι η αποστολή της Εθνική μας, θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Εκεί θα την υποδεχτεί η πολιτική ηγεσία αλλά και όλοι οι Έλληνες.

Το "χρυσό" δρομολόγιο

Για να φτάσει στην κορυφή, η Εθνική μας χρειάστηκε να δώσει πραγματικές μάχες.

Τους μόνους αγώνες που κατάφερε να πάρει, με σχετική ευκολία ήταν αυτοί με την Γαλλία στην πρεμιέρα και τη Βοσνία στον τρίτο και τελευταίο αγώνα των ομίλων.

Την δεύτερη ημέρα των ομίλων γνώρισε την ήττα από την Σλοβενία, προβληματίζοντας με την απόδοσή της. Πολλοί βιάστηκαν να την επικρίνουν.

Όμως ο Παναγιώτης Γιαννάκης γεννημένος νικητής, προστάτεψε αυτά τα νεαρά παιδιά ζητώντας πίστωση χρόνου για να δείξουν την πραγματική τους αξία.

Πόσο δίκιο είχε. Λίγες ημέρες αργότερα η Ελλάδα παίζει με αντίπαλο το Ισραήλ στα μπαράζ. Αν και πάλι δυσκολεύεται καταφέρνει να περάσει στους προημιτελικούς δείχνοντας χαρακτήρα.

Στην επόμενη φάση, αντιμετωπίζει την Ρωσία του Κιριλένκο. Αν και βρίσκεται πίσω στο σκορ για δυο δεκάλεπτα, στο τρίτο με αντεπίθεση διαρκείας, καταφέρνει ν' ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και να φτάσει στα ημιτελικά.

Εκεί με αντίπαλο για δεύτερη φορά σε αυτή τη διοργάνωση την Γαλλία παίρνει οριακή νίκη στην εκπνοή του αγώνα, χάρη σ' ένα τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη, τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του παιχνιδιού.

Για να φτάσουμε στον τελικό της Κυριακής, που με πολύ καλή ψυχολογία πάθος και δύναμη, φτάνει στην πιο άνετη νίκη της σε αυτή τη διοργάνωση επικρατώντας της Γερμανίας με 78-62.

Το κύπελλο στα χέρια του αρχηγού Μιχάλη Κακιούζη, φαντάζει πούπουλο, αλλά μόνο η ψυχή του ξέρει πόσο βάρος έχει...

Διαμαντίδης - Παπαλουκάς στην καλύτερη πεντάδα

Η αξία των παικτών του Παναγιώτη Γιαννάκη αναγνωρίστηκε και από τους δημοσιογράφους που κάλυπταν το Εurobasket.

Δύο εξ αυτών ο Δημήτρης Διαμαντίδης και Θοδωρής Παπαλουκάς συμπεριελήφθησαν στην καλύτερη πεντάδα Μαζί τους και οι Νοβίτσκι (Γερμανία), Ναβάρο (Ισπανία) και Ντιό (Γαλλία).

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης (MVP) του 34ου Eurobasket, ενώ αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ. Πρώτος ριμπάουντερ αναδείχθηκε ο Αντρέι Κιριλένκο (Ρωσία).

Αποτελέσματα Εθνικής - Τελική Κατάταξη

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ - Α΄ ΦΑΣΗ

Γ' ΟΜΙΛΟΣ (ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ)

16/9-1η ημέρα Ελλάδα-Γαλλία 64-50 17/9-2η ημέρα Ελλάδα-Σλοβενία 56-68 18/9-3η ημέρα Ελλάδα-Βοσνία 67-50

Βαθμολογία (σε 3 αγ.)

Σλοβενία 6

ΕΛΛΑΔΑ 5 Γαλλία 4 Βοσνία 3

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ - Β΄ ΦΑΣΗ-20/9 ΕΛΛΑΔΑ-Ισραήλ 67-61

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ - ΦΑΣΗ ΤΩΝ "8"-22/9

Ρωσία-ΕΛΛΑΔΑ 61-66

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ - ΦΑΣΗ ΤΩΝ "4"-24/9 ΕΛΛΑΔΑ-Γαλλία 67-66

ΤΕΛΙΚΟΣ - 25/9 ΕΛΛΑΔΑ-Γερμανία 78-62

Τελική κατάταξη Eurobasket 2005:

1. Ελλάδα

2. Γερμανία 3. Γαλλία 4. Ισπανία 5. Λιθουανία 6. Σλοβενία 7. Κροατία 8. Ρωσία

Σχετική συζήτηση: http://www.pramnos.net/postp9351.html#9351

Δημήτρης Αλεξόπουλος
www.pathfinder.gr


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top