Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Ποιότητα στην κάλυψη…με αποδείξεις από την ΤΙΜ

Τεχνολογία » Σταθερή και Κινητή τηλεφωνία - 01/10/2005

- 98% το ποσοστό επιτυχημένων κλήσεων στο δίκτυο της εταιρείας
- Διπλασιάστηκε ο αριθμός των σταθμών βάσης ΤΙΜ κατά τα έτη 2001-2005
- 400 εκ. Ευρώ επενδύσεις στην 3ετία 2005-2007
- Προσφορά συμβολικής αποζημίωσης για «χαμένες» κλήσεις

Την εξέλιξη του δικτύου της καθώς και τα αποτελέσματα ποιοτικών μετρήσεων που αφορούν στην απόδοση και λειτουργία του παρουσίασε η ΤΙΜ Ελλάς χθες σε Συνέντευξη Τύπου στο Τεχνικό της Κέντρο, στη Λεωφ. Αθηνών.

«Το δίκτυο της ΤΙΜ έχει εξελιχθεί σημαντικά από την αρχή της λειτουργίας της εταιρείας και ιδιαίτερα τα 5 τελευταία χρόνια οπότε και πετύχαμε όχι μόνο επέκταση του δικτύου και της κάλυψης αλλά και σημαντική βελτίωση χάρη στις επενδύσεις που πραγματοποιήσαμε» δήλωσε στην έναρξη της παρουσίασης ο Γενικός Τεχνικός Διευθυντής της εταιρείας, κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης:

«Μέσα σε μία πενταετία, η ΤΙΜ Ελλάς επένδυσε περισσότερα από 500 εκ. Ευρώ για την επέκταση του δικτύου της και την βελτίωση της κάλυψης στην ελληνική επικράτεια. Διπλασιάσαμε τους σταθμούς βάσης του δικτύου και πετύχαμε αύξηση στα ποσοστά κάλυψης» συνέχισε ο κ. Πιπερίδης

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Γενικός Τεχνικός Διευθυντής της ΤΙΜ, η σημαντική ενίσχυση του δικτύου της ΤΙΜ από το 2001 μέχρι σήμερα αποτυπώνεται στην εξέλιξη των ποσοστών κάλυψης που προσφέρει:

- η κάλυψη της ΤΙΜ στην ξηρά αυξήθηκε από το 83% στο 91%

- η συνολική γεωγραφική κάλυψη από 90% σε 94,5% και

- η πληθυσμιακή κάλυψη από 98% σε 99%

«Το δίκτυο της ΤΙΜ Ελλάς σήμερα προσφέρει Ποιότητα στην Κάλυψη…με αποδείξεις που προκύπτουν από τις συνεχείς μετρήσεις και ελέγχους που πραγματοποιούμε μέσω μετρήσεων εν κινήσει (drive tests) σε πρωτεύουσες νομών, μεγάλες και μικρές πόλεις, σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, περιοχές εθνικής ευαισθησίας, οδικούς άξονες, κα. Στη διάρκεια του 2004 έγιναν συνολικά 38.000 μετρήσεις και 1.200 ώρες drive tests ενώ το 2005 έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 20.000 κλήσεις και περισσότερες από 650 ώρες μετρήσεων. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων αυτών αποδεικνύουν ότι:

- Η πρόσβαση στο δίκτυο της ΤΙΜ είναι δυνατή κατά 97, 6%

- Ενώ σε 98% ανέρχεται το ποσοστό κλήσεων που ολοκληρώθηκαν επιτυχημένα» τόνισε ο κ. Πιπερίδης

Ο κ. Πιπερίδης αναφέρθηκε επίσης σε στοιχεία που προκύπτουν από τα στατιστικά λειτουργίας του δικτύου της ΤΙΜ, σύμφωνα με τα οποία από τον Ιούνιο 2001 ως τον Ιούνιο 2005, καταγράφεται:

- 41% μείωση στις κλήσεις χωρίς πρόσβαση στο δίκτυο

- 35% μείωση στο ποσοστό κλήσεων που διακόπτονται για τεχνικούς λόγους, από 1,39% σε 0,90%

«Στόχος μας παραμένει η περαιτέρω ενίσχυση της κάλυψης, η ανάπτυξη του δικτύου 3ης γενιάς, η βελτίωση του ποιοτικού ελέγχου του δικτύου και η συνεχής εισαγωγή νέων τεχνολογιών» κατέληξε ο κ. Πιπερίδης, αναφέροντας ότι οι επενδύσεις της ΤΙΜ Ελλάς για την 3ετία 2005-2007 θα φτάσουν τα 400 εκ. Ευρώ.

Παράλληλα η εταιρεία θα ακολουθήσει νέα στρατηγική επικοινωνίας για την προβολή της εξέλιξης του δικτύου της και της ποιότητας στην κάλυψη που προσφέρει, σύμφωνα με τον Γενικό Εμπορικό Διευθυντής της ΤΙΜ Ελλάς κ. Δαμιανός Χαραλαμπίδης ο οποίος στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου δήλωσε:

«Η ΤΙΜ σήμερα προσφέρει τεχνολογικά προηγμένες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και άριστη ποιότητα δικτύου η οποία αποδεικνύεται μέσα από τις συνεχείς μετρήσεις που υλοποιεί το τεχνικό μας τμήμα. Πιστεύουμε στην απόδοση του δικτύου μας αλλά και στην δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας και στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνουμε σήμερα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μία νέα προσφορά: κάθε μήνα οι πελάτες μας θα αποζημιώνονται ως και 2 Ευρώ στο λογαριασμό τους για τυχόν χαμένες κλήσεις που οφείλονται σε τεχνικούς λόγους».

Σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπίδη, η αποζημίωση των 2 Ευρώ για τυχόν κλήσεις που ξεκίνησαν από το δίκτυο της ΤΙΜ αλλά για τεχνικούς λόγους δεν ολοκληρώθηκαν, είναι πρωτίστως συμβολική και εκφράζει έμπρακτα τη δέσμευση της ΤΙΜ για συνεχή βελτίωση της κάλυψης και των υπηρεσιών που προσφέρει.

Η προσφορά της ΤΙΜ απευθύνεται σε όλους τους πελάτες της, συνδρομητές με συμβόλαιο ή χρήστες καρτοκινητής τηλεφωνίας και αφορά τόσο εθνικές όσο και διεθνείς κλήσεις που ξεκινούν από το δίκτυο της ΤΙΜ προς άλλα κινητά ή σταθερά δίκτυα. Το τελικό ποσό της αποζημίωσης θα το γνωρίζει ο πελάτης στο τέλος κάθε μήνα μέσω ενημερωτικού γραπτού μηνύματος.

«Προσφέρουμε Ποιότητα στην Κάλυψη…με αποδείξεις. Αυτό είναι και το βασικό μήνυμα της νέας καμπάνιας επικοινωνίας που θα πραγματοποιήσουμε το επόμενο διάστημα. Επικοινωνούμε όχι μόνο την απόδοσή του δικτύου μας αλλά και τη συνεχή προσπάθειά μας για βελτίωση της ποιότητας και ενίσχυση της κάλυψης» δήλωσε ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της ΤΙΜ, κ. Δαμιανός Χαραλαμπίδης.

Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχε και εκπρόσωπος του Εργαστηρίου Ασύρματων & Επικοινωνίας Μεγάλων Αποστάσεων του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, το οποίο επιβεβαίωσε την μεθοδολογία που ακολουθεί η ΤΙΜ για την υλοποίηση των ποιοτικών μετρήσεων εν κινήσει (drive tests) στο δίκτυό της.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top