Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Η ΤOYOTA ΕΛΛΑΣ υποστηρίζει το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας

Auto - Moto - 06/10/2005

Η ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς είναι ο μέγας χορηγός στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας που διοργανώνεται από το Σπουδαστήριο Τεχνικής Μεταφορών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2005.

Το Συνέδριο διοργανώνεται με τη συνεργασία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων και του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Οι κυριότεροι στόχοι του Συνεδρίου είναι η εξέταση των προβλημάτων στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας στη χώρα μας και η παρουσίαση των δυνατοτήτων βελτίωσης του επιπέδου οδικής ασφάλειας στους ελληνικούς δρόμους. Εισηγητές από την Ελλάδα αλλά και κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προσδιορίσουν τις βασικές πτυχές του προβλήματος. Επίσης θα παρουσιαστούν και οι προσπάθειες των Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και άλλων ειδικών που έχουν καταβληθεί έως σήμερα για την αντιμετώπιση των ειδικών τροχαίων ατυχημάτων.

Το όραμα της ΤΟΥΟΤΑ για την βιώσιμη μετακίνηση περιλαμβάνει όλους τους τομείς της σχεδίασης των αυτοκινήτων, επιδόσεων, ασφάλειας και πληροφορικής υποδομής που θα υποστηρίξουν τον τρόπο οδήγησης στο μέλλον. Η αντίληψη της ΤΟΥΟΤΑ είναι ότι όλοι οι παράγοντες που συμμετέχουν στον διάλογο για την οδική ασφάλεια έχουν τη ευθύνη να βοηθήσουν να μειωθεί η συχνότητα των τροχαίων ατυχημάτων αλλά και όταν συμβαίνουν να ελαττωθούν οι συνέπειες της πρόσκρουσης. Υπάρχουν τρεις βασικοί αλληλένδετοι παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όταν παράγονται ασφαλή οχήματα: οι άνθρωπο, τα οχήματα και το οδηγικό περιβάλλον.

Η ΤΟΥΟΤΑ εργάζεται σε δύο μέτωπα για τη βελτίωση της ασφάλειας των οχημάτων της: παθητική και ενεργητική ασφάλεια. Η παθητική ασφάλεια στοχεύει στην προστασία του οδηγού και των επιβατών από τραυματισμό. Η ΤΟΥΟΤΑ δε μειώνει μόνο τους επικίνδυνους για τη ζωή τραυματισμούς αλλά και αυτούς που μπορούν να βλάψουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Περισσότερο εξελιγμένοι αερόσακοι που προστατεύουν γόνατα και στέρνο / κοιλιακή χώρα / μέση εισάγονται πλέον στα αυτοκίνητα της ΤΟΥΟΤΑ. Η ΤΟΥΟΤΑ είναι ο πρώτος κατασκευαστής που τοποθέτησε αερόσακο γονάτου σε μοντέλο μαζικής παραγωγής, όπως είναι το Avensis.

Μεγαλύτερος στόχος ωστόσο αποτελεί η αποφυγή πραγματοποίησης ατυχημάτων και αυτό είναι δυνατό χάρη στην ενεργητική ασφάλεια. Τα μέτρα ενεργητικής ασφάλειας έχουν παίξει και θα συνεχίζουν να παίζουν έναν αυξανόμενα μεγάλο ρόλο. Το ABS, το Traction Control, το Brake Assist και το Vehicle Stability Control έχουν βοηθήσει τους οδηγούς να ελέγξουν τα οχήματα τους σε πολλές και διαφορετικές συνθήκες και καταστάσεις. Η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών όπως είναι η τεχνολογία της ΤΟΥΟΤΑ Pre-crash καθώς και η Ολοκληρωμένη Διαχείριση Δυναμικής του Οχήματος (Vehicle Dynamics Integrated management) θα συνεισφέρει πάρα πολύ στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, και αυτός ο λόγος από μόνος του κάνει την επένδυση αυτή σημαντική.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top