Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Επιτέλους! Το Sony Ericsson P990!

Τεχνολογία » Σταθερή και Κινητή τηλεφωνία - 11/10/2005

Μπορεί να... άργησε, μπορεί να έκανε χιλιάδες χρήστες να το αναζητούν στο net και να αναλύουν διεξοδικά τα υποτιθέμενα χαρακτηριστικά του, ο διάδοχος της κορυφαίας σειράς Pxxx της ιαπωνοσουηδικής εταιρίας όμως είναι πλέον γεγονός. Το νέο, εντυπωσιακό (και 3G) Sony Ericsson P990, είναι πλέον πραγματικότητα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την ίδια την εταιρία σε κοινό και εκπροσώπους Τύπου.

Το νέο smartphone της ιαπωνοσουηδικής εταιρίας διαθέτει όλα σχεδόν τα διαθέσιμα «καλούδια» της τεχνολογίας σήμερα, με πλήρη 3G υποστήριξη, WiFi πομποδέκτη, Bluetooth και USB 2.0 συμβατότητα ενώ δεν λείπουν και οι κλασσικές υπέρυθρες στο πλάι της συσκευής. Το 3G μοντέλο διαθέτει πλέον δύο ψηφιακές κάμερες, η μία ανάλυσης 2 MPixels με Autofocus δυνατότητα και η εμπρόσθια ανάλυσης 0.3 MPixels, ενώ επιτρέπει πλέον και τη φόρτισή του μέσω USB θύρας. To κορυφαίο μοντέλο της Sony Ericsson θα είναι εφοδιασμένο με την έκδοση UIQ 3.0 του Symbian 9.1 λειτουργικού συστήματος, θα διαθέτει 80 περίπου ΜΒ μνήμης, ενώ θα έρχεται και με μία κάρτα Memory Stick PRO Duo 64ΜΒ.

Οι διαστάσεις της συσκευής δε θα ξεπερνούν τα 114 x 57 x 25 χιλιοστά, ενώ το βάρος του θα αγγίζει τα 155 γραμμάρια, τιμή κάπως μεγάλη πλέον για 3G μοντέλο. Η έγχρωμη οθόνη αφής που θα διαθέτει, έχει μέγεθος που αγγίζει τις 2.8", ή QVGA ανάλυση, ενώ είναι σε θέση να απεικονίσει 262.000 χρώματα. Το νέο λειτουργικό σύστημα της συσκευής επιτρέπει πλέον multitasking λειτουργία, push email υποστήριξη, διαθέτει Stereo RDS FM Radio, Opera 8.0 browser, πλήρη SyncML δυνατότητα, QWERTY πληκτρολόγιο και άλλα γνωστά καλούδια της Sony Ericsson, όπως δυνατότητα χρήσης της συσκευής σε landscape λειτουργία όταν ενεργοποιείται ο browser του προκλητικού smartphone π.χ. H εντυπωσιακή συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα, το πρώτο τρίμηνο του 2006, αν όλα πάνε καλά.

www.myphone.gr


Η UIQ Technology διέθεσε σήμερα στην αγορά την πρώτη έκδοση του Software Development Kit (SDK) για την τελευταία έκδοση της πλατφόρμας λογισμικού της, UIQ 3, η οποία βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Symbian OS. Παράλληλα, η Sony Ericsson ανακοίνωσε σήμερα την πιο πρόσφατη συμβολή της στην εξέλιξη των «έξυπνων» τηλεφώνων (smartphones), το νέο Sony Ericsson P990, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο κινητό τηλέφωνο στην αγορά που θα βασίζεται στην πλατφόρμα λογισμικού UIQ 3. Οι προγραμματιστές λογισμικού σε όλο τον κόσμο μπορούν πλέον να ξεκινήσουν τη δημιουργία νέων, πρωτοποριακών εφαρμογών για το smartphone της επόμενης γενιάς.

Η πλατφόρμα UIQ 3, η οποία διατέθηκε πρόσφατα στο κοινό, είναι μια ανοικτή πλατφόρμα λογισμικού βασισμένη στο λειτουργικό σύστημα Symbian OS που επιτρέπει στους προγραμματιστές να «στοχεύσουν» σε όλα τα κινητά τηλέφωνα διαφορετικών κατασκευαστών που την αξιοποιούν, χρησιμοποιώντας τον ίδιο κώδικα. Οι εφαρμογές θα προσαρμόζονται αυτόματα στο “look and feel” της συσκευής από την οποία θα εκτελούνται χωρίς να απαιτείται σύνταξη επιπλέον κώδικα από τον προγραμματιστή. Οι ενημερώσεις (uρdates) και οι διορθώσεις των σφαλμάτων (bug fixes) θα είναι πανομοιότυπες για όλες τις πλατφόρμες, ενώ θα απαιτείται μία μόνο ενημέρωση κώδικα για όλες τις συσκευές που θα βασίζονται στην πλατφόρμα UIQ 3. Οι προγραμματιστές θα ωφεληθούν από τον συντομότερο χρόνο που θα απαιτείται για τη διάθεση του λογισμικού στην αγορά, μια και ο κώδικας που θα γράφεται για την πλατφόρμα UIQ 3 θα είναι ο ίδιος για όλες τις συσκευές, εκτός αν χρησιμοποιούνται κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάποιας συσκευής.

Η πλατφόρμα UIQ3 επιτρέπει την προσθήκη επεκτάσεων και application programming interfaces (API’s) που έχουν δημιουργηθεί από τους κατασκευαστές των συσκευών, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να επωφεληθούν από εξειδικευμένα για κάθε συσκευή χαρακτηριστικά προκειμένου να βελτιστοποιήσουν τις εφαρμογές τους για συγκεκριμένα τηλέφωνα ώστε να βελτιώσουν την αλληλεπίδραση και να αξιοποιήσουν το σύνολο των δυνατοτήτων του τηλεφώνου.

Το Sony Ericsson P990 είναι το πρώτο smartphone που χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα λογισμικού UIQ 3. Το P990 ακολουθεί την ίδια επιτυχημένη σχεδιαστική γραμμή των προηγούμενων μοντέλων της σειράς. Η ιδιότητά του αυτή καθώς και το λειτουργικό σύστημα Symbian OS v9.1 επιτρέπουν στους προγραμματιστές τη δημιουργία ισχυρών εφαρμογών με τις γλώσσες προγραμματισμού C++, ή Java™, οι οποίες θα αξιοποιούν την οθόνη αφής της συσκευής και θα μπορούν να εκτελούνται με το κάλυμμα του πληκτρολογίου ανοιχτό ή κλειστό. Η πλατφόρμα UIQ 3 είναι μια ευέλικτη πλατφόρμα λογισμικού η οποία προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για την επαναχρησιμοποίηση κώδικα κατά την ανάπτυξη εφαρμογών.

Στους προγραμματιστές συστήνεται να εγγραφούν στο νέο πρόγραμμα “UIQ Developer Program”, το οποίο ανακοινώθηκε επίσης σήμερα, στην διεύθυνση http://developer.uiq.com. Εκεί θα βρουν λεπτομερέστερη τεκμηρίωση, όπως για παράδειγμα οδηγίες για το ξεκίνημα, ενώ θα μπορούν επίσης να συμμετέχουν στην πρώτη περιοχή συζητήσεων (forum) για την πλατφόρμα UIQ 3. Η πρώτη έκδοση beta του UIQ 3 SDK θα είναι διαθέσιμη για λήψη από το portal του UIQ Developer Program.

Οι επεκτάσεις της Sony Ericsson και οι εκδόσεις beta των API θα διατεθούν από το Sony Ericsson Developer World στη διεύθυνση www.SonyEricsson.com/developer κατά το τελευταίο τετράμηνο του 2005. Το πακέτο επεκτάσεων θα περιλαμβάνει τα ειδικά Vibration API και Bluetooth Keyboard API της Sony Ericsson καθώς και στοιχεία προσομοίωσης όπως γραμματοσειρές και skins.

Η UIQ Technology και η Sony Ericsson θα συμμετέχουν στο Symbian Smartphone Show 2005 που θα πραγματοποιηθεί στο ExCeL Centre στο Λονδίνο, στις 11 και 12 Οκτωβρίου. Η UIQ Technology θα βρίσκεται στο περίπτερο 40, όπου και θα μπορείτε να εγγραφείτε στο νέο UIQ Developer Program. Τα πρώτα 500 άτομα που θα εγγραφούν θα παραλάβουν ένα CD το οποίο θα περιέχει μια περιορισμένη έκδοση προεπισκόπησης (preview) του UIQ 3 SDK. Η Sony Ericsson, η οποία είναι ένας από τους βασικούς χορηγούς της έκθεσης, θα βρίσκεται στο περίπτερο 124 όπου θα παρουσιάζει την εξέλιξη των smartphones και θα προσφέρει την υπηρεσία ζωντανής τεχνικής υποστήριξης (Tech Support Live!) στους προγραμματιστές.

Η UIQ Technology αναπτύσσει και αδειοδοτεί μια πλατφόρμα ανοικτού λογισμικού στους κορυφαίους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως και υποστηρίζει τους αδειοδοτημένους φορείς προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης μιας μαζικής αγοράς για «ανοικτά» κινητά τηλέφωνα. Τα κινητά τηλέφωνα που βασίζονται στην πλατφόρμα UIQ αποτελούν ισχυρά εργαλεία και παρέχουν πρόσβαση σε εταιρικές εφαρμογές, email, clips πολυμέσων και ιστοσελίδες. Η πλατφόρμα UIQ χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, σε κινητά τηλέφωνα των εταιριών Sony Ericsson, Motorola, BenQ και Arima. Η UIQ Technology, η οποία ιδρύθηκε το 1999 στην Σουηδία, αποτελεί πλήρως θυγατρική εταιρία της Symbian Ltd. www.uiq.com

Η Sony Ericsson Mobile Communications στηριζόμενη στο συνδυασμό της κορυφαίας τεχνογνωσίας της Ericsson στις τηλεπικοινωνίες και της μακράς εμπειρίας της Sony στον τομέα των ηλεκτρονικών και καταναλωτικών προϊόντων, ξεκίνησε τις δραστηριότητές της την 1η Οκτωβρίου 2001. Εδρεύοντας στο Λονδίνο, η νέα εταιρεία ανέλαβε, σε παγκόσμιο επίπεδο, την έρευνα, το σχεδιασμό και την ανάπτυξη κινητών τηλεφώνων και multimedia προϊόντων επικοινωνίας, καθώς, επίσης, και το marketing, τις πωλήσεις, τη διανομή και την εξυπηρέτηση πελατών. Ως αναγνώριση της επιτυχημένης πορείας της Sony Ericsson στην αγορά της Ελλάδας και της εν γένει ηγετικής της παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, η εταιρεία αποκτά από 01/02/05 άμεση παρουσία στη χώρα μας με την σύσταση της Sony Ericsson Hellas. Η νέα εταιρεία, με έδρα την Αθήνα, είναι επίσης, υπεύθυνη για τη διακίνηση και προώθηση των προϊόντων Sony Ericsson εκτός από την Ελλάδα για την Κύπρο και τα Βαλκάνια.

(Δελτίο Τύπου της Sony Ericsson)


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top