Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Δωρεάν Παροχή της Oracle Database 10g Express Edition

Τεχνολογία » Software - 05/11/2005

Η Beta Έκδοση Είναι ήδη Διαθέσιμη από το Διαδίκτυο Η Oracle παρουσίασε την Oracle Database Express Edition (Oracle Database XE), μια δωρεάν αρχική έκδοση του κορυφαίου, στον κόσμο, λογισμικού βάσης δεδομένων. Η beta έκδοση της Oracle Database XE είναι ήδη διαθέσιμη από το Διαδίκτυο.

Αυτή η νέα έκδοση της Oracle Database 10g παρέχει στους προγραμματιστές εφαρμογών, στους διαχειριστές βάσεων δεδομένων (DBAs) και στους φοιτητές μια δωρεάν αρχική έκδοση της βάσης δεδομένων για να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν τις εφαρμογές τους. Διατίθεται επίσης δωρεάν στους ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικού (ISVs) και στους προμηθευτές εξοπλισμού για να τη διανείμουν ή να την ενσωματώσουν στις εφαρμογές και τα προϊόντα τους.

«Η Oracle Database XE παρέχει σε προγραμματιστές, DBAs, ISVs και φοιτητές τη δυνατότητα να μάθουν, να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν τις εφαρμογές τους χωρίς κόστος πάνω στο κορυφαίο λογισμικό βάσης δεδομένων», δήλωσε ο Thomas Kyte, Αντιπρόεδρος της Oracle. «Κανείς δε χρειάζεται πλέον να συμβιβαστεί. Όλοι μπορούν να ξεκινήσουν χρησιμοποιώντας το καλύτερο λογισμικό της αγοράς».

«Οι προγραμματιστές, DBAs, φοιτητές και ISVs αναζητούν συχνά δωρεάν Συστήματα Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων (DBMSs) για να αρχίσουν να μαθαίνουν και να αναπτύξουν εφαρμογές βάσης δεδομένων», δήλωσε ο Carl Olofson, Διευθυντής Ερευνας Λογισμικού Πληροφοριακής Διαχείρισης και Ενοποίησης Δεδομένων της εταιρίας αναλύσεων IDC. «Όταν ένα τέτοιο DBMS υποστηρίζεται από πληθώρα βιβλιογραφίας, online τεχνικές συμβουλές και πληροφορίες και επαγγελματίες ειδικούς, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να αναπτύξουν και να επεκτείνουν εύκολα τις εφαρμογές τους καθώς και τις ανάγκες τους σε δεδομένα με την πάροδο του χρόνου χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν βάση δεδομένων, το αποτέλεσμα είναι μια λύση χαμηλού ρίσκου η οποία προσφέρει δυνατότητα υψηλής απόδοσης όχι μόνο βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα».

Η Oracle Database XE Προσφέρει Υποδομή Ανάπτυξης και Υλοποίησης

Η Oracle Database XE βασίζεται στον κώδικα της Oracle Database 10g Release 2 και είναι απόλυτα συμβατή με την οικογένεια προϊόντων της Oracle Database, συμπεριλαμβανομένων των Oracle Standard Edition One, Standard Edition και Oracle Enterprise Edition. Οι χρήστες μπορούν να αρχίσουν με κάτι μικρό και στη συνέχεια να επιλέξουν την αναβάθμιση σε άλλες εκδόσεις της Οracle Database 10g καθώς η ζήτηση αυξάνεται, μεταφέροντας τις εφαρμογές τους σε άλλες εκδόσεις χωρίς αλλαγές.

Η Oracle Database XE παρέχει τα ίδια κοινά SQL και PL/SQL interfaces που διαθέτουν και οι άλλες εκδόσεις της Oracle Database 10g, καθώς και πρόσθετη ευρεία σειρά interfaces προγραμματισμού για την υποστήριξη των αναγκών των πολλών και διαφορετικών κοινοτήτων προγραμματιστών. Για παράδειγμα, πλήρης υποστήριξη ανάπτυξης και υλοποίησης είναι διαθέσιμη για προγραμματιστές Java, .NET, PHP και Windows. Επιπλέον, η Oracle Database XE επιτρέπει στους προγραμματιστές να εκμεταλλευτούν πλήρως τη λειτουργικότητα Oracle HTML DB για γρήγορη ανάπτυξη και υλοποίηση Web εφαρμογών.

Η Oracle Database XE είναι διαθέσιμη για τα λειτουργικά συστήματα 32-bit Linux και Windows και μπορεί να εγκατασταθεί σε όλο τον υποστηριζόμενο εξοπλισμό. Ως μια δωρεάν, αρχική βάση δεδομένων, η Oracle Database XE:

• Χρησιμοποιεί μόνο μία CPU η οποία μπορεί να είναι και διπλού πυρήνα

• Χρησιμοποιεί μέχρι ένα Gigabyte (GB) μνήμη

• Περιορίζεται σε ένα Instance ανά σύστημα, και

• Αποθηκεύει μέχρι τέσσερα GB δεδομένων.

Οι τρίτοι προμηθευτές μπορούν να διανείμουν και/ή να ενσωματώσουν την Oracle Database XE στα προϊόντα τους εφόσον πληρούν τα προαναφερθέντα κριτήρια χρήσης.

Σημαντικοί Συνεργάτες Παρέχουν Πρόσβαση στην Oracle Database XE

Η Novell και η Red Hat θα προσφέρουν στους χρήστες τους πρόσβαση στην Oracle Database XE μέσω πολλαπλών καναλιών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποστήριξη της Novell για την Oracle Database XE, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.novell.com/oracle. Η Red Hat παρέχει πρόσβαση στην Oracle Database XE μέσω των ιστοσελίδων του www.redhat.com.

Διαθεσιμότητα

Η beta έκδοση της Oracle Database XE είναι ήδη διαθέσιμη από την ιστοσελίδα του Oracle Technology Network www.oracle.com/technology/xe.H Oracle Database XE είναι διαθέσιμη μέσω Διαδικτύου για δωρεάν χρήση και διανομή. Ισχύουν οι σχετικοί όροι, συνθήκες και περιορισμοί.

Η Oracle προσφέρει ένα ελεύθερο online forum συζήτησης θεμάτων σχετικών με τη χρήση της Oracle Database XE για τους εγγεγραμμένους χρήστες. Το forum φιλοξενείται και παρακολουθείται από τους ειδικούς της Oracle Database και είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα : www.oracle.com/technology/products/database/xe/forum.html

http://www.techteam.gr/viewarticle.php?id=32264


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top