Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Η MICROSOFT προσφέρει το format των αρχείων του Office στην Ecma International

Τεχνολογία - 24/11/2005

Η εταιρεία θα συνεργαστεί με άλλες κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου στο πλαίσιο του διεθνούς οργανισμού τυποποίησης, προκειμένου να προαχθούν η διαλειτουργικότητα και οι δυνατότητες δισεκατομμυρίων εγγράφων παγκοσμίως.

Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει σε ενέργειες προκειμένου να προσφέρει την τεχνολογία του format των αρχείων, στην οποία στηρίζονται δισεκατομμύρια έγγραφα, σε πελάτες και στον κλάδο της πληροφορικής ως διεθνές πρότυπο. Η Apple, η Barclays Capital, η BP, η Βρετανική Βιβλιοθήκη, η Essilor, η Intel Corporation, η Microsoft, η NextPage Inc, η Statoil ASA και η Toshiba θα υποστηρίξουν από κοινού την υποβολή της τεχνολογίας του format των εγγράφων Microsoft® Office Open XML (Extensible Markup Language) στον οργανισμό τυποποίησης Ecma International. Επιπλέον, η Microsoft θα διαθέσει εργαλεία μέσω των οποίων παλαιότερα έγγραφα θα μπορούν πλέον να αξιοποιηθούν και στη μορφή ανοικτού προτύπου. Με τα format των εγγράφων του Office διαθέσιμα ως ανοικτό πρότυπο, οι πελάτες θα αποθηκεύουν και θα διαχειρίζονται δεδομένα χωρίς να ανησυχούν για την μακροπρόθεσμη συμβατότητά τους, δεδομένου ότι θα υπάρχουν πολύ περισσότερες εταιρίες και εργαλεία μεταξύ των οποίων θα μπορούν να επιλέξουν. Η κίνηση αυτή θα ωφελήσει το ευρύτερο οικοσύστημα των εταιριών λογισμικού, καθώς οι εταιρίες λογισμικού και υπηρεσιών παγκοσμίως θα είναι σε θέση να δημιουργούν ευκολότερα ισχυρές διαλειτουργικές λύσεις, που θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών.

Οι κορυφαίες αυτές διεθνείς εταιρείες συμφώνησαν να συνεργαστούν στο πλαίσιο μιας ανοιχτής τεχνικής επιτροπής, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν τα μέλη της Ecma προκειμένου να τυποποιήσουν και να τεκμηριώσουν πλήρως ως πρότυπα της Ecma τα formats Open XML για το Word, το Excel® και το PowerPoint® από την επόμενη γενιά τεχνολογιών του Office, με την κωδική ονομασία Office «12», καθώς και να συμβάλουν στη εξέλιξη αυτών των formats. Η ομάδα θα ζητήσει από την Ecma να υποβάλει τα αποτελέσματα της συνεργασίας τους στο Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO)προς έγκριση.

Με χιλιάδες έγγραφα να δημιουργούνται κάθε λεπτό στο Office, τα formats του Microsoft Office χρησιμοποιούνται με ραγδαία αυξανόμενους ρυθμούς. Περισσότεροι από 300.000 προγραμματιστές έχουν χρησιμοποιήσει τα formats αρχείων XML σε εκδόσεις Office 2003. Αυτά τα έγγραφα θα μπορούν να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα του νέου ανοικτού προτύπου, το οποίο επιτρέπει την πρόσβαση, την αναζήτηση, τη χρήση, την ολοκλήρωση και την ανάπτυξη των εγγράφων με νέους, πρωτοποριακούς τρόπους. Οι πελάτες, οι παροχείς υπηρεσιών τεχνολογίας και οι προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο, θα μπορούν να δουλεύουν με τα formats των αρχείων Open XML χωρίς να αντιμετωπίζουν εμπόδια και δημιουργώντας ένα ευρύ οικοσύστημα προϊόντων, εφαρμογών και υπηρεσιών, που θα μπορούν να συνεργαστούν με τα formats αυτά, με ή χωρίς το λογισμικό της Microsoft. Συνεπώς, έγγραφα και δημόσια αρχεία μπορούν να αρχειοθετούνται και να διατηρούνται επ’ αόριστον, με τη σιγουριά της μακροπρόθεσμης υποστήριξης του κλάδου.

«Είμαστε αφοσιωμένοι στα ανοιχτά πρότυπα, όπως το XML, προκειμένου να παρέχουμε τα υψηλότερα επίπεδα διαλειτουργικότητας μεταξύ του παλιότερου λογισμικού και του λογισμικού της επόμενης γενιάς», δήλωσε ο Jean-Philippe Courtois, Πρόεδρος της Microsoft International. «Η δημιουργία ενός προτύπου XML format αρχείων αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τον κλάδο. Ελπίζουμε ότι το πρότυπο αυτό θα ικανοποιήσει τόσο τους χρήστες, όσο και τους οργανισμούς, αφού θα τους επιτρέψει να έχουν πρόσβαση σε παλιά και μελλοντικά αρχεία για πολλές γενιές ακόμα».

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι η Microsoft και οι συνεργάτες της προχωρούν σε αυτή την πρωτοβουλίας με την Ecma International», σχολίασε ο Jan van den Beld, γενικός γραμματέας της Ecma International. «Τα μέλη μας σε όλο τον κόσμο διακρίνονται για την ικανότητά τους να κατευθύνουν την πρόοδο σε σημαντικές τεχνολογίες».

«Η Apple υποστηρίζει ένα πρότυπο Ecma για τα formats Microsoft Office Open XML, το οποίο θα τα κάνει πιο ανοιχτά και ευρέως διαθέσιμα σε όλους», επισήμανε ο Philip Schiller, senior vice president of Worldwide Product Marketing της Apple. «Η Apple και η Microsoft θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά για να προσφέρουν κορυφαία προϊόντα στους χρήστες και στους προγραμματιστές υπολογιστών Mac για πολλά ακόμα χρόνια».

«Θεωρούμε την κίνηση της Microsoft να προσφέρει τα ευρέως διαδεδομένα formats εγγράφων XML για τη δημιουργία προτύπων από την Ecma, ένα εξαιρετικά σημαντικό και θετικό βήμα εξέλιξης για τον κλάδο», δήλωσε ο Renee James, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Software and Solutions Group της Intel. «Είμαστε ευτυχείς που συμμετέχουμε στη διαδικασία υποβολής και τεκμηρίωσης προτύπων της Ecma και πιστεύουμε ότι οι πελάτες μας θα επωφεληθούν από την καλύτερη διαλειτουργικότητα και ολοκλήρωση των συστημάτων».

«Με τον ίδιο τρόπο που οι προκάτοχοί μας συντόνισαν την ανάπτυξη του εθνικού αρχείου κατά τα τελευταία 250 χρόνια, η Βρετανική Βιβλιοθήκη έχει δεσμευτεί να διαφυλάσσει και να παρέχει πρόσβαση στην ψηφιακή κληρονομιά του Ηνωμένου Βασίλειου», δήλωσε ο Adam Farquhar, επικεφαλής e-Architecture της Βρετανικής Βιβλιοθήκης. «Αναμένουμε ότι η καθιέρωση του Microsoft Office Open XML ως ανοιχτού προτύπου, θα ενισχύσει σημαντικά την ικανότητά μας να το επιτύχουμε. Είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά στην ψηφιακή διαφύλαξη και θα μας βοηθήσει να εκπληρώσουμε τη βασική ευθύνη της Βρετανικής Βιβλιοθήκης, να κάνει τις ψηφιακές συλλογές διαθέσιμες στις επόμενες γενιές».

Σχετικά με την Ecma International

Από την ίδρυσή της το 1961, η Ecma International (Ecma) έχει αναπτύξει πρότυπα για τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT) και ηλεκτρονικές καταναλωτικές συσκευές (CE).

Οι στόχοι της Ecma International είναι:

• Να αναπτύξει, σε συνεργασία με τους κατάλληλους εθνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, πρότυπα και τεχνικές μελέτες τα ποία θα διευκολύνουν και θα τυποποιήσουν τη χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT) και των ηλεκτρονικών καταναλωτικών συσκευών (CE).

• Να ενθαρρύνει τη σωστή χρήση των προτύπων, επηρεάζοντας το περιβάλλον στο οποίο εφαρμόζονται.

• Να δημοσιοποιήσει αυτά τα πρότυπα και τις τεχνικές μελέτες σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή – οι δημοσιεύσεις μπορούν να αντιγραφούν ελεύθερα από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, χωρίς περιορισμούς.

Εδώ και περισσότερα από σαράντα χρόνια, η Ecma έχει συνεισφέρει ενεργά στην παγκόσμια δημιουργία προτύπων για τις τεχνολογίες πληροφορικής και τις τηλεπικοινωνίες. Έχουν δημοσιευθεί περισσότερα από 365 πρότυπα Ecma και σχεδόν 90 τεχνικές μελέτες υψηλής ποιότητας, εκ των οποίων πάνω από τα 2/3 έχουν υιοθετηθεί ως διεθνή πρότυπα ή/και τεχνικές μελέτες. Οι δημοσιεύσεις είναι προσβάσιμες δωρεάν από το http://www.ecma-international.org/ .

- Η Βρετανική Βιβλιοθήκη είναι η εθνική βιβλιοθήκη του Ηνωμένου Βασιλείου και μια από τις σπουδαιότερες ερευνητικές βιβλιοθήκες του κόσμου. Παρέχει άριστες υπηρεσίες πληροφοριών σε ακαδημαϊκές, επιχειρηματικές, ερευνητικές και επιστημονικές κοινότητες και προσφέρει πρόσβαση στη μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη συλλογή ερευνών του κόσμου. Η συλλογή της Βιβλιοθήκης αναπτύσσεται εδώ και περισσότερα από 250 χρόνια και ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια τεμάχια, αντιπροσωπεύοντας κάθε εποχή του γραπτού πολιτισμού. Περιλαμβάνει: βιβλία, περιοδικές εκδόσεις, χειρόγραφα, χάρτες, γραμματόσημα, μουσική, πατέντες, εφημερίδες και ηχογραφήσεις σε όλες τις γραπτές και προφορικές γλώσσες. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης, www.bl.uk .

- Το Microsoft Office System είναι ένας εύκολος τρόπος που θα βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες έτσι ώστε να έχουν θετικά αποτελέσματα στην εργασία τους. Μέσω ενός συστήματος οικείων και εύχρηστων προγραμμάτων, servers, υπηρεσιών και λύσεων, οι χρήστες μπορούν να συνδέουν ανθρώπους και επιχειρήσεις με πληροφορίες, επιχειρηματικές διαδικασίες, καθώς και μεταξύ τους, προκειμένου να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πληροφορίες αυτές.

Το Microsoft Office System αποτελείται από τις εκδόσεις 2003 των Microsoft Office, Microsoft Office SharePoint® , Portal Server 2003, Microsoft Office Project και Project Server 2003, Microsoft Exchange Server 2003, Microsoft Office Live Communications Server 2003, Microsoft Office Live Meeting 2005, Microsoft Office Communicator 2005 Microsoft Office FrontPage® 2003, Microsoft Office InfoPath 2003, Microsoft Office OneNote 2003, Microsoft Office Publisher 2003, Microsoft Office Visio 2003 και Microsoft Office Business Scorecard Manager 2005. Τεχνολογίες όπως αυτές των Microsoft Windows® SharePoint Services και Microsoft Windows Server™ 2003 βελτιώνουν τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργικότητα των προϊόντων του Microsoft Office System.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top