Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Υπέρ της TELEDOME η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

Ειδήσεις - 10/12/2005

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε Απόφαση Ασφαλιστικών Μέτρων στις 7-12-2005 υπέρ της TELEDOME ΑΕΒΕ με την οποία απαγορεύει στον ΟΤΕ να προβεί σε διακοπή παροχής των υπηρεσιών του προς την TELEDOME, έως ότου συζητηθούν οι έξι (6) αγωγές της κατά του ΟΤΕ για απαιτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο ΟΤΕ είχε εξαναγκάσει την TELEDOME, υπό την απειλή διακοπής των υπηρεσιών του, να πληρώσει χρεώσεις ύψους 3.531.892 €. Τις χρεώσεις αυτές η εταιρεία έχει αμφισβητήσει ως μη νόμιμες, με έξι (6) αγωγές της ενώπιον των Πολιτικών Δικαστηρίων. Ο ΟΤΕ εντούτοις επέβαλε στην εταιρεία διακανονισμό των απαιτήσεών του, απειλώντας την με διακοπή παροχής των υπηρεσιών του, σε περίπτωση μη πληρωμής.

Η Απόφαση αυτή, απαγορεύει στον ΟΤΕ να προβεί σε διακοπή της παροχής των υπηρεσιών διασύνδεσης και μισθωμένων γραμμών του προς την TELEDOMΕ. Σε περίπτωση διακοπής των υπηρεσιών του ΟΤΕ προς την TELEDOME, μέχρι την συζήτηση των σχετικών έξι τακτικών αγωγών της, απειλείται κατά των νομίμων εκπροσώπων του ΟΤΕ προσωπική κράτηση διάρκειας τριών (3) μηνών για κάθε ημέρα παραβίασης της αποφάσεως.

Η Απόφαση δέχεται, ότι ο ΟΤΕ κατέχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας και ότι η απειλή διακοπής των παρεχομένων προς την TELEDOME υπηρεσιών σε περίπτωση μη ικανοποιήσεως των οικονομικών απαιτήσεων του ΟΤΕ «παρίσταται καταχρηστική αφού υπερβαίνει προφανώς τα όρια που επιβάλλουν η καλή πίστη και τα χρηστά ήθη». Πιθανολογεί επίσης ότι η διακοπή των υπηρεσιών της TELEDOME στην οποία είχε προβεί ο ΟΤΕ στις 19/4/2005, δυσφήμισε την ΤELEDOME και προκάλεσε σε αυτήν ζημίες πολλών εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και ότι συντρέχει λόγος για την παροχή ασφαλιστικών μέτρων, καθώς στο πελατολόγιο της εταιρείας συγκαταλέγονται πολλές δεκάδες χιλιάδων συνδρομητών, μεταξύ των οποίων νοσοκομεία, τράπεζες και σημαντικές επιχειρήσεις. Ας σημειωθεί επίσης ότι η Απόφαση δέχεται, ότι η TELEDOME έχει καταβάλλει εμπροθέσμως όλες τις μη αμφισβητούμενες χρεώσεις προς τον ΟΤΕ, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Αθανάσιος Πηλιούνης, Διευθύνων Σύμβουλος της TELEDOME, δήλωσε την απόλυτη ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “Οι αγώνες μας των τελευταίων δυο ετών δικαιώθηκαν με μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση κατά των παράνομων και καταχρηστικών ενεργειών του ΟΤΕ σε βάρος της εταιρείας μας. Θεωρούμε δε ότι οι δικαστικές μας αυτές ενέργειες συμβάλλουν τα μέγιστα στην ουσιαστική απελευθέρωση της αγοράς”.

Με την Απόφαση αυτή Ασφαλιστικών Μέτρων – σταθμό στα νομικά χρονικά – η οποία απαγορεύει, όπως επιτάσσει και η εθνική και κοινοτική νομοθεσία περί ανταγωνισμού, την υλοποίηση απειλής διακοπής των παρεχομένων υπηρεσιών εκ μέρους του ΟΤΕ, για πρώτη φορά παρέχεται από τα Πολιτικά Δικαστήρια προστασία σε πάροχο σταθερής τηλεφωνίας, δικαιώνοντας έτσι την μακρά και επίπονη προσπάθεια της TELEDOME έναντι των συνεχών παρανόμων απειλών διακοπής, τις οποίες έχει υποστεί τον τελευταίο χρόνο από τον ΟΤΕ.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top