Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Η COSMOTE ανοίγει το δρόμο προς την ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων

Τεχνολογία » Σταθερή και Κινητή τηλεφωνία - 22/12/2005

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευών και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας ξεκινά η COSMOTE, καθιστώντας τα καταστήματά της σε όλη την Ελλάδα σημεία συλλογής και διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών.

Η ελληνική εταιρία κινητής τηλεφωνίας υλοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε συνεργασία με το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.». Επισημαίνεται ότι η COSMOTE είναι η πρώτη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα που έχει προσχωρήσει στο συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης Α.Η.Η.Ε με την «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.», το μοναδικό εγκεκριμένο μέχρι στιγμής συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης Α.Η.Η.Ε. στην Ελλάδα.

Η COSMOTE έχει τοποθετήσει κάδους ανακύκλωσης σε όλα τα αποκλειστικά καταστήματά της στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, το Βόλο, την Πάτρα, την Κρήτη, τη Λάρισα και την Καβάλα, καθώς και στις κτιριακές εγκαταστάσεις της σε ολόκληρη τη χώρα, με στόχο να κινητοποιήσει το κοινό και τους εργαζομένους της προς την ανακύκλωση, ενώ σταδιακά σκοπεύει να επεκτείνει περαιτέρω την εμβέλεια του προγράμματός της. Ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια της εταιρίας βρίσκονται, επίσης, στη διάθεση του κοινού για την ορθή και έγκυρη ενημέρωσή του αναφορικά με την ανακύκλωση των κινητών τηλεφώνων.

Μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας αποτελείται από δεκατέσσερα διαφορετικά υλικά, όπως πλαστικό και μέταλλα, το 90% των οποίων μπορεί να ανακυκλωθεί, εξοικονομώντας μεγάλες ποσότητες ενέργειας και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για υπεύθυνη και αποτελεσματική διαχείριση των φυσικών πόρων, η COSMOTE, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Συμμετοχή», δραστηριοποιείται δυναμικά στον τομέα της ανακύκλωσης, ανοίγοντας το δρόμο για την ευαισθητοποίηση όλων σε ένα ζήτημα εξαιρετικής σημασίας για την κοινωνία και το περιβάλλον.

Η επίσημη ανακοίνωση της έναρξης του προγράμματος πραγματοποιήθηκε εχθές στην πλατεία Συντάγματος, παρουσία της δημάρχου Αθηναίων, κ. Ντόρας Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη, επικροτώντας την πρωτοβουλία της ελληνικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, ανακύκλωσε την πρώτη συσκευή κινητής τηλεφωνίας και δήλωσε: «Πρωτοβουλίες όπως αυτή της COSMOTE σε έναν τομέα τόσο σημαντικό όπως η ανακύκλωση και η προστασία του περιβάλλοντος αξίζουν όχι μόνο την προσοχή αλλά και την ενεργό συμμετοχή όλων μας. Ο δήμος της Αθήνας πιστεύει στην ανακύκλωση και στη συμμετοχή των πολιτών και το έχει έμπρακτα αποδείξει μέσα από την επιτυχή του δράση στο συγκεκριμένο τομέα. Είμαι βέβαιη ότι η αξιόλογη αυτή προσπάθεια της COSMOTE θα στεφθεί με την ίδια επιτυχία».

Η COSMOTE, από τα πρώτα της κιόλας βήματα, έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για το περιβάλλον, πρωτίστως μέσω της καλλιέργειας της οικολογικής συνείδησης των εργαζομένων της αλλά και μέσα από τη λελογισμένη διαχείριση των φυσικών πόρων με την εφαρμογή εσωτερικών προγραμμάτων ανακύκλωσης.

Η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της COSMOTE, κ. Μαριλένα Φατσέα, δήλωσε σχετικά με το πρόγραμμα ανακύκλωσης της εταιρίας: «Η COSMOTE, ως κοινωνικά υπεύθυνη εταιρία, αναλαμβάνει δυναμικό ρόλο στον τομέα της ανακύκλωσης κινητών τηλεφώνων και, με την υποστήριξη και ενεργό συμμετοχή των πολιτών, ευελπιστεί αυτή η προσπάθεια περιβαλλοντικής αξίας να έχει τα μέγιστα αποτελέσματα. Η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους. Είναι υπόθεση συλλογική και ταυτόχρονα προσωπική. Ας κάνουμε, λοιπόν, το πρώτο βήμα ανακυκλώνοντας τις παλιές μας συσκευές. Εμείς στην COSMOTE δεσμευόμαστε για την επέκταση του προγράμματος στο άμεσο μέλλον, χρειαζόμαστε όμως και τη συμμετοχή των πολιτών. Η πρωτοβουλία μας μπορεί να είναι σημαντική, η δική σας συμμετοχή, όμως, είναι αναγκαία ».

Επισημαίνεται ότι δυνατότητα ανακύκλωσης στα αποκλειστικά καταστήματα COSMOTE έχουν όλοι οι κάτοχοι συσκευών κινητής τηλεφωνίας, ανεξαρτήτως δικτύου.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top