Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Νέα από την Intel

Τεχνολογία - 10/01/2006

Ο κ. Otellini Παρουσιάζει την Intel® Viiv™ Technology, τις συμμαχίες με τις AOL, ClickStar, DIRECTV, NBC Universal Alliances, καθώς και την Επόμενη Γενιά Intel® Centrino® Duo Mobile Technology για την Ενίσχυση των Φορητών Υπολογιστών

ο Νέος Επεξεργαστής Intel® Core™ Duo Processor Επαναπροσδιορίζει την Απόδοση ανά Watt

Ο Πρόεδρος και CEO της Intel Corporation κ. Paul S. Otellini παρουσίασε κατά τη διάρκεια του Consumer Electronics Show στο Las Vegas δύο πλατφόρμες και αρκετές συμμαχίες περιεχομένου που θέτουν τα θεμέλια για νέες εμπειρίες από την ψηφιακή ψυχαγωγία και τους ασύρματους φορητούς υπολογιστές. Επιπλέον, συμπεριλαμβάνουν το νέο υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης επεξεργαστή Intel® Core™ Duo..

Επισημαίνοντας τις αλλαγές που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην ψυχαγωγία, ο κ. Otellini παρουσίασε τη νέα οικιακή πλατφόρμα της εταιρείας – την τεχνολογία Intel® Viiv™ – και αρκετές δεσμεύσεις από κορυφαίες Αμερικάνικες και διεθνείς εταιρείες ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων των AOL, DIRECTV, NBC Universal, Turner Broadcasting’s GameTap, ESPN, Televisa και Eros. Η ClickStar ανακοίνωσε ότι η πρώτη της ταινία, με τίτλο “Ten Items or Less,” έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα στο Internet μόλις μερικές εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της στις αίθουσες, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην αγορά. Αυτές και άλλες εξελίξεις θα φέρουν το 2006 στον Η/Υ εκατομμύρια τραγούδια, ταινίες, προγράμματα και παιχνίδια.

Τα Εntertainment PCs που βασίζονται στην τεχνολογία Intel Viiv θα βοηθήσουν να απλοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο οι οικογένειες «κατεβάζουν», αποθηκεύουν, παρακολουθούν, διαχειρίζονται και μοιράζονται οποιοδήποτε είδος ψηφιακής ψυχαγωγίας και πληροφορίας σε μια επιλογή τηλεοράσεων, Η/Υ, φορητών υπολογιστών και οθονών χειρός.

Η τεχνολογία Intel® Centrino® Duo για φορητούς υπολογιστές βελτιώνει την απόδοση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για την ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά των φορητών υπολογιστών. Ο κ. Otellini παρουσίασε επίσης τον πρωτοπόρο επεξεργαστή Intel® Core™ Duo – το ισχυρό πυρίτιο διπλού πυρήνα που υποστηρίζει τον Intel Centrino Duo και ορισμένα μοντέλα με τεχνολογία Intel Viiv. Ο επεξεργαστής είναι εξοπλισμένος να επιτρέπει υψηλή απόδοση ανά watt και μοντέρνα σχέδια για Entertainment PCs, φορητούς υπολογιστές και άλλες οικιακές ηλεκτρικές συσκευές (Consumer Electronics).

«Με τις νέες μας πλατφόρμες, δεν ενισχύουμε μόνο τους φορητούς υπολογιστές, αλλά εξελίσσουμε την ψηφιακή ψυχαγωγία έτσι ώστε να μη χρειάζεται καθόλου προσπάθεια από τους καταναλωτές» δήλωσε ο κ. Otellini. «Ακριβώς όπως δημιουργήσαμε συναρπαστικά νέα πρότυπα με τους ασύρματους ευρυζωνικούς φορητούς υπολογιστές, έτσι εργαζόμαστε και με εταιρείες υπολογιστών, οικιακών ηλεκτρικών συσκευών (Consumer Electronics) και ψυχαγωγίας για να κάνουμε την οικιακή ψυχαγωγία ευκολότερη. Οι μοναδικοί μας επεξεργαστές, τα προσαρμοσμένα χαρακτηριστικά πλατφόρμας και η συνεργασία μας με αυτούς τους κλάδους αποδεικνύουν την προσπάθειά μας να ενισχύσουμε την on-demand παροχή ταινιών, τηλεόρασης, μουσικής, παιχνιδιών και φωτογραφιών σε οποιοδήποτε σπίτι και σε οποιαδήποτε οθόνη.»

Νέες Οικιακές και Φορητές Πλατφόρμες της Intel

Η τεχνολογία Intel Viiv (προφέρεται όπως το “five”) περιλαμβάνει μια σουίτα hardware που βασίζεται σε τεχνολογία της Intel και λογισμικού, η οποία μαζί με το Microsoft* Windows* XP Media Center Edition 2005, προσφέρει νέες συναρπαστικές εμπειρίες ψυχαγωγίας. Βασισμένοι σε μια επιλογή ισχυρών επεξεργαστών Intel® Pentium® D, Pentium Processor Extreme Edition και Intel Core Duo, αυτοί οι Η/Υ θα φέρουν ποικιλία χαρακτηριστικών, τιμών και σχεδίων –συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών «όλα σε ένα» τηλεοράσεων και Η/Υ που θα έχουν μέγεθος όσο ένα βιβλίο.

Οι Η/Υ που βασίζονται στην πλατφόρμα αυτή θα έχουν μια σειρά επιλογών ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης ήχου surround 5,1 ή παραπάνω και βίντεο υψηλής ανάλυσης (high definition). Τα συστήματα θα μπορούν επίσης να κλείνουν και να ανοίγουν με το πάτημα ενός πλήκτρου (όταν αυτό επιτρέπεται και μετά την αρχική εκκίνηση) και θα μπορούν να λειτουργήσουν με τηλεχειριστήρια όπως αυτά της τηλεόρασης εφόσον αυτά περιλαμβάνονται στο σύστημα ή αποκτούνται ξεχωριστά. Οι πλατφόρμες που θα βασίζονται στην τεχνολογία Intel Viiv θα περιλαμβάνουν τη νέα οικογένεια chipset Intel® 945/955/975 Express Chipset και σύνδεση δικτύου Intel PRO/1000 PM ή Intel PRO/100 VE/VM.

Αργότερα μέσα στη χρονιά, η πλατφόρμα τα προσθέσει χαρακτηριστικά λογισμικού τα οποία θα απλοποιήσουν τη ρύθμιση ενός οικιακού δικτύου και την ικανότητα μεταφοράς ψηφιακού περιεχομένου από τον Η/Υ σε άλλες συσκευές.

Ο κ. Otellini επεσήμανε επίσης έναν αριθμό χαρακτηριστικών τα οποία μπορούν να κάνουν την Intel Centrino® Duo mobile technology το απόλυτο σύστημα ψυχαγωγίας ‘on-the-go’. Πρόσθετα στην απόδοση, στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και στις ασύρματες επιλογές σύνδεσης, τα συστήματα θα είναι διαθέσιμα σε μια ποικιλία μεγεθών από λεπτούς και ελαφρούς φορητούς υπολογιστές σε πιο ισχυρούς με οθόνες widescreens 17 ιντσών ή μεγαλύτερες, καθώς και ήχο surround, προηγμένα γραφικά και υποστήριξη high-definition τηλεόρασης ανάλογα με το μοντέλο. Η οικογένεια chipset Mobile Intel 945 Express Chipset καθώς και το Intel PRO/Wireless 3945ABG Network Connection είναι επίσης καινούργια.

Η Intel προγραμματίζει να παρουσιάσει περισσότερους από 20 νέους επεξεργαστές, chipset και άλλα προϊόντα αυτό το μήνα. Η τιμή για το καθένα διαφέρει και οι επεξεργαστές θα αναγράφονται με αριθμό προϊόντος. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.intc.com/pricelist .

Περισσότεροι από 200 κατασκευαστές Η/Υ προγραμματίζουν να πουλήσουν εκατοντάδες μοναδικά μοντέλα Η/Υ και φορητών υπολογιστών χρησιμοποιώντας αυτά τα νέα προϊόντα και πλατφόρμες. Η Intel αναμένει να πουλήσει δεκάδες εκατομμύρια από αυτές τις πλατφόρμες και τους επεξεργαστές το 2006 χρησιμοποιώντας τις κορυφαίες κατασκευαστικές της ικανότητες 65-nanometer και 300 millimeter, οι οποίες επιτρέπουν μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικά καταναλωτικά προϊόντα.

Στόχος: Απεριόριστες Ώρες Ψηφιακών Προγραμμάτων Διαθέσιμα σε Όλο τον Κόσμο

Ο κ. Otellini επεσήμανε επίσης αρκετές νέες δεσμεύσεις ψυχαγωγίας σε όλο τον κόσμο για τη διάθεση ψηφιακών προγραμμάτων μέσω της τεχνολογίας Intel Viiv και Η/Υ που βασίζονται σε αυτή, συμπεριλαμβανομένων:

• AOL –AOL Music On Demand*, AOL Radio* με XM* Satellite Radio και AOL Pictures* αυτό το μήνα; AOL Music Now και AOL Video* AOL Video που θα χαρακτηρίζονται από το format βίντεο υψηλής ποιότητας “AOL Hi-Q” και αναμένονται αργότερα αυτή τη χρονιά.

• ClickStar – Η εταιρεία ψυχαγωγίας θα παρουσιάσει την πρώτη της ταινία, “10 Items or Less,” μέσω του Internet μόλις μερικές εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της στις αίθουσες.

• DIRECTV – Ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών ψηφιακής τηλεόρασης θα διαθέσει το πρόγραμμά του σε Η/Υ, φορητούς υπολογιστές και media players, μέσω του πιστοποιημένου set-top του.

• ESPN – Η ESPN.com Motion* θα διαθέσει αθλητικά νέα σε high definition, καθώς και το Full Court* με 300 κολεγιακούς αγώνες μπάσκετ σε ποιότητα full-screen broadcast.

• Eros – Ο μεγαλύτερος διεθνής διανομέας του Ινδικού κινηματογράφου (“Bollywood”) σχεδιάζει να διαθέσει on-demand την πύλη ψηφιακού περιεχομένου και τις μελλοντικές υπηρεσίες ψηφιακού βίντεο.

• Grupo Televisa – Η μεγαλύτερη εταιρεία Μέσων του Ισπανόφωνου κόσμου θα παρέχει μια ευρεία γκάμα δημοφιλών σειρών, αθλητικών γεγονότων, νέων και μουσικής.

• MTV Networks – Το MTV δήλωσε ότι θα βελτιστοποιήσει αριθμό καναλιών για την τεχνολογία Intel Viiv, από το “MotherLoad” της Comedy Central μέχρι το “Overdrive” του MTV.

• NBC – To NBC θα μεταδίδει κάποια νέα σε υψηλή ανάλυση και τις 17 ημέρες των Χειμερινών Ολυμπιακών του 2006, αποκλειστικά για Η/Υ που βασίζονται στην τεχνολογία Intel Viiv, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες κοινές προσπάθειες.

• Shanghai Media Group – Ο κορυφαίος Όμιλος της Κίνας θα μεταδίδει τις ψηφιακές του ταινίες, τις τηλεοπτικές σειρές, τα αποκλειστικά διαδραστικά προγράμματα και άλλο ζωντανό περιεχόμενο.

• Turner Broadcasting’s GameTap – Το GameTap, ένα πρωτοποριακό δίκτυο ψυχαγωγίας, θα φέρει εκατοντάδες βίντεο και παιχνίδια στην οθόνη τηλεόρασης «10 ποδιών».


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top