Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Συμμαχία Δικτύων Ήχου και Εικόνας Υψηλής Πιστότητας

Τεχνολογία - 11/01/2006

Η Samsung, η Charter Communications, η JVC, η Mitsubishi Digital Electronics America, Inc., η NBC Universal και η Sun Microsystems ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση της εμπειρίας του καταναλωτή.

Η Samsung, η Charter Communications, η JVC, η Mitsubishi Digital Electronics America, Inc., η NBC Universal και η Sun Microsystems ανακοίνωσαν τη δημιουργία της Συμμαχίας Δικτύων Ήχου και Εικόνας Υψηλής Πιστότητας (High Definition Audio Video Network Alliance – HANA). Τα μέλη της HANA συνεργάζονται για τη δημιουργία μίας κατευθυντήριας γραμμής σχεδιασμού βάσει προτύπων για ασφαλή δίκτυα υψηλής πιστότητας ήχου και βίντεο, η οποία θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της εμπορικής ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών και θα ενισχύσει την εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας του καταναλωτή.

Επιπλέον, πέρα από τα ιδρυτικά μέλη, η ARM, η Freescale Semiconductor και η Pulse~LINK συμμετέχουν στη HANA ως συμβαλλόμενα μέλη.

«Η HANA ενώνει πάροχους περιεχομένου, κατασκευαστές καταναλωτικών ηλεκτρονικών, πάροχους υπηρεσιών και πληροφορικής με μοναδικό σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών υψηλής πιστότητας, όπως ποιότητα υπηρεσιών, ευκολία στη χρήση και προστασία περιεχομένου», δήλωσε ο Δρ. Heemin Kwon, πρόεδρος της Συμμαχίας. «Καθώς η HANA αποτελεί μία προσπάθεια πολλών βιομηχανιών, μπορούμε να πετύχουμε τα οφέλη που είναι απαραίτητα για την εμπορική διάθεση των δικτύων υψηλής πιστότητας. Η HANA αποτελεί ορόσημο για τις συμμαχίες της βιομηχανίας, καθώς ξεκινάμε από το σαλόνι και όχι από το οικιακό γραφείο».

Η αποστολή της HANA είναι η δημιουργία κατευθυντήριων γραμμών σχεδιασμού βάσει της υπάρχουσας τεχνολογίας και των τεχνικών προδιαγραφών που θα δώσουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να:

• Πραγματοποιούν αναπαραγωγή, παύση και εγγραφή 5+ καναλιών υψηλής πιστότητας ταυτόχρονα χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα,

• Πραγματοποιούν, αναπαραγωγή, παύση και εγγραφή υψηλής πιστότητας σε κάθε σημείο του σπιτιού με μόνο μία συσκευή αποκωδικοποιητή.

• Μοιράζονται προσωπικό περιεχόμενο από υπολογιστές σε συσκευές ήχου και εικόνας, ενώ διατηρούν το προστατευόμενο από δικαιώματα περιεχόμενο ασφαλές,

• Ελέγχουν όλες τις συσκευές ήχου και εικόνας και να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο με ένα τηλεχειριστήριο ανά δωμάτιο,

• Προσθέτουν οποιαδήποτε συσκευή στο οικιακό δίκτυο με ένα μοναδικό καλώδιο.

Η HANA βρίσκεται σε συνομιλίες με οργανισμούς τυποποίησης, όπως η Παγκόσμια Ένωση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Αγαθών (Consumer Electronics Association – CEA), η CableLabs, η Αμερικανική Ένωση Κινηματογραφικών ταινιών (Motion Picture Association of America –MPAA), η Επιτροπή Προηγμένων Τηλεοπτικών Συστημάτων (Advanced Television Systems Committee – ATSC), το UWB Forum και τη 1394 Trade Association.

«Αναγνωρίζουμε την τεράστια συνεισφορά αυτών των οργανισμών στην βιομηχανία υψηλής πιστότητας», δήλωσε ο Kwon, Γενικός Διευθυντής Γραφείου Αθηνών Samsung Electronics. «Η HANA χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες τους για να επιτρέπεται η διαμοίραση του περιεχομένου υψηλής πιστότητας σε ολόκληρο το σπίτι. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο 1394, η HANA θα εξαλείψει το κουβάρι από καλώδια που χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση της τηλεόρασης με το Home Cinema, το DVD player και άλλα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα και θα επιτρέπει στους καταναλωτές να χρησιμοποιούν ένα τηλεχειριστήριο για όλα τα παραπάνω».

Στο πρώτο εξάμηνο του 2006, η HANA σχεδιάζει να εργαστεί με το AACS, το Open Media Commons και άλλες τεχνολογίες διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων για να προσφέρει στους καταναλωτές νέα ευελιξία σε ό,τι αφορά στη χρήση περιεχομένου σε ολόκληρο το δίκτυο, όπως τη διαχείριση αντιγράφων μεταξύ διαφορετικών συσκευών, όπως φορητά video players. Επιπλέον, με την ενσωμάτωση τεχνολογίας εντοπισμού πνευματικών δικαιωμάτων, η HANA θα βοηθήσει τους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση στο προσωπικό τους περιεχόμενο βίντεο προστατεύοντας παράλληλα τους πάροχους περιεχομένου από την πειρατεία. Η δυνατότητα αυτή θα βοηθήσει επίσης τους πάροχους περιεχομένου να διαθέτουν νέο περιεχόμενο στους καταναλωτές πολύ πιο γρήγορα.

Τα προϊόντα συμβατά με τις προδιαγραφές της HANA θα περιλαμβάνουν υψηλής πιστότητας τηλεοράσεις, νέας γενιάς DVD player, βιντεοκάμερες, αποκωδικοποιητές (set top cable boxes) και home theater. Τα πρώτα εμπορικά προϊόντα αναμένεται να είναι διαθέσιμα στο δεύτερο μισό του 2006. Η Συμμαχία σχεδιάζει να διευκολύνει τη συμβατότητα των προϊόντων διαφορετικών κατασκευαστών μέσω δοκιμών συμβατότητας και συναντήσεων κατασκευαστών.

Μελλοντικά, η HANA σκοπεύει να ασχοληθεί με:

o Προηγμένες τεχνολογίες συμπίεσης βίντεο

o Διαδραστικό περιεχόμενο

o Ενισχυμένη ασφάλεια

o Πρότυπο OCAP (OpenCable Application Platform)

o Ασύρματες προεκτάσεις

«Ένα ακόμη πλεονέκτημα της προσέγγισης της HANA είναι η χρήση ενός τηλεχειριστηρίου για τη διαχείριση όλου του εξοπλισμού που συνδέεται με ένα δίκτυο HANA. Αυτή η δυνατότητα για “ένα τηλεχειριστήριο ανά δωμάτιο” αποτελεί σημαντικό επίτευγμα και μία φοβερή ευκαιρία για τους καταναλωτές να αποκτήσουν επιτέλους εύκολη πρόσβαση στο σύνολο του περιεχομένου των οικιακών βίντεο» ανέφερε ο Gerry Kaufhold, αναλυτής της In-stat.

Επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τη συμμαχία, τις εταιρίες-μέλη και συμμετοχή είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.hanaalliance.org .

- Η Samsung Electronics απασχολεί σχεδόν 113.600 άτομα σε περισσότερα από 90 γραφεία σε 48 χώρες. Η εταιρία αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο. Από το 1997, η Samsung είναι ο Διεθνής Χορηγός Ολυμπιακών Αγώνων στην κατηγορία των κινητών τηλεφώνων και Επίσημος Χορηγός της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας 2006 του Τορίνο. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό site http://www.samsung.com


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top