Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

4 νέες φορητές βιντεοκάμερες DVD από τη SONY

Τεχνολογία » Gadgets » Digital Camera - 11/01/2006

Με την προσθήκη τεσσάρων νέων μοντέλων στη σειρά DVD Handycam για το 2006, η Sony σας διευκολύνει ακόμα περισσότερο να βρείτε την κατάλληλη για εσάς ψηφιακή βιντεοκάμερα με δυνατότητα εγγραφής απευθείας σε DVD. Η νέα κατηγορία ψηφιακών βιντεοκαμερών DVD Handycam που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2005 και σημειώνει από τότε μεγάλη επιτυχία, σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε εύκολα λήψη και αναπαραγωγή καθώς και να μοιράζεστε τις λήψεις σας με την οικογένεια και τους φίλους σας. Η Sony βελτιώνει και ενισχύει τη σειρά DVD Handycam για το 2006 με την κυκλοφορία των μοντέλων DVD-505E, DVD-405E, DVD-205E και DVD-105E.

DCR-DVD505E

Η νέα ψηφιακή βιντεοκάμερα Sony DCR-DVD505E προσφέρει εικόνα υψηλής ανάλυσης χάρη στον αισθητήρα ClearVid CMOS και τον βελτιωμένο επεξεργαστή Enhanced Imaging Processor, που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα λήψης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ο αισθητήρας ClearVid CMOS προσφέρει εικόνα μεγαλύτερου δυναμικού εύρους, χωρίς φαινόμενα αλλοίωσης από φωτεινές πηγές (smear), υψηλή ευαισθησία, χαμηλά επίπεδα θορύβου, υψηλή ταχύτητα επεξεργασίας και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Το μοντέλο DCR-DVD505E προσφέρει επίσης δυνατότητα λήψης φωτογραφιών με ανάλυση 4 Megapixels και λειτουργία «διπλής εγγραφής» (Dual Rec) μέσω της οποίας μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης ακόμα και όταν πραγματοποιείτε εγγραφή ταινίας, αποθηκεύοντας τις εικόνες προσωρινά στην εσωτερική μνήμη της συσκευής μέχρι να τις μεταφέρετε σε μια κάρτα μνήμης Sony Memory Stick Duo ή σε DVD. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας Dolby Digital® 5.1 surround επιτυγχάνεται ρεαλιστική αναπαραγωγή ήχου, ενώ η εικόνα ολοκληρώνεται με τη λειτουργία εύκολης προβολής (Easy viewing) από την οθόνη Clear photo LCD plus μεγέθους 3,5 ιντσών.

DCR-DVD405E

Το μοντέλο DCR-DVD405 της Sony διαθέτει αισθητήρα CCD ανάλυσης 3.3 Megapixels για λήψη ταινιών και φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης. Διαθέτει υποδοχές για κάρτα μνήμης Memory Stick Duo, στην οποία μπορείτε να αποθηκεύετε φωτογραφίες. Η αναπαραγωγή του ήχου είναι επίσης ρεαλιστική χάρη στην τεχνολογία Dolby Digital 5.1 surround. Επιπλέον, διαθέτει φακό Carl Zeiss® Vario Sonnar T* με διάμετρο φίλτρου 30mm, η οποία επιτρέπει την μέγιστη διείσδυση φωτός στο φακό και εξασφαλίζει βελτιωμένη ποιότητα εικόνας.

DCR-DVD205E/105E

Τα μοντέλα DCR-DVD205E και 105E έχουν ελαφρύτερα και πιο συμπαγή σώματα από τα αντίστοιχα μοντέλα της Sony που κυκλοφόρησαν το 2005. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν φακούς Carl Zeiss Vario Tessar με διάμετρο φίλτρου 25mm, εξασφαλίζοντας κάθε φορά καθαρή εικόνα και όμορφες λήψεις. Το μοντέλο DVD205E διαθέτει δυνατότητα εγγραφής και αναπαραγωγής σε ευρεία οθόνη (wide screen) 16:9 για ολοζώντανη εγγραφή από την τηλεόραση καθώς και αισθητήρα 1 Megapixel (DVD205E). Και τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν εγγραφή σε DVD-R/RW/+RW.

Νέα γνωρίσματα

Τα τελευταία μοντέλα της Sony διαθέτουν επίσης λειτουργία οπτικού ευρετηρίου (visual index) με εικονίδια που εξηγούν συγκεκριμένες λειτουργίες της βιντεοκάμερας.

Όλα τα μοντέλα διαθέτουν την τεχνολογία STAMINA που αναμένετε από τη Sony, χάρη στην οποία δεν πρόκειται ποτέ να χάσετε κάποια ευκαιρία για λήψη. Όταν ολοκληρώσετε μια εγγραφή μπορείτε εύκολα να αντιγράψετε το περιεχόμενο του DVD των 8cm σε δίσκο DVD των 12cm χρησιμοποιώντας το λογισμικό Nero Express 6 που συνοδεύει τη βιντεοκάμερα.

Ένα νέο κουμπί Play/Edit στο σώμα της συσκευής σας επιτρέπει να εναλλάσσετε τις λειτουργίες λήψης φωτογραφιών και λήψης video και να βλέπετε άμεσα τη λήψη που έχετε πραγματοποιήσει. Εκτός από τις βελτιωμένες λειτουργίες λήψης video, η νέα σειρά καμερών DVD διαθέτει επίσης βελτιωμένη λειτουργία DSC (digital still camera), που περιλαμβάνει εγγραφή φωτογραφιών σε αναλογία 16:9, ενώ οι συσκευές είναι συμβατές και με την τεχνολογία PictBridge.

Η νέα σειρά Sony DVD Handycam θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη από το Φεβρουάριο του 2006.

Προαιρετικά αξεσουάρ

Η Sony διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από αξεσουάρ με στόχο να καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες όλων των χρηστών. Με αυτά, μπορείτε να βελτιώσετε ακόμα περισσότερο την εμπειρία που σας προσφέρει μια βιντεοκάμερα Handycam. Καλύπτονται όλες οι πιθανές απαιτήσεις, από φακούς, μικρόφωνα και σώματα φωτισμού ως μπαταρίες υψηλής ισχύος, τρίποδα και κομψές θήκες μεταφοράς. Οι νέες προσθήκες της Sony στην σειρά των αξεσουάρ για βιντεοκάμερες το 2006 περιλαμβάνουν:

Το συναρπαστικό ασύρματο μικρόφωνο ECM-HW1 με τεχνολογία Bluetooth, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να προσθέτει μεγαλύτερο βάθος και καθαρότητα στην εγγραφή ήχου καθώς μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί στα ρούχα, να φορεθεί γύρω από το χέρι, το λαιμό ή να τοποθετηθεί σε κοντινή απόσταση από την πηγή του ήχου. Το μικρόφωνο επικοινωνεί ασύρματα με τη μονάδα του δέκτη σε απόσταση μέχρι 30 μέτρα. Στα μοντέλα DVD505 και 405, το μικρόφωνο αυτό λειτουργεί ως μικρόφωνο κεντρικού καναλιού σε σύστημα surround 5.1 καναλιών. Το μικρόφωνο αυτό ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμο σε κάποιες χώρες, κάτι που εξαρτάται από τους εκάστοτε ισχύοντες κανονισμούς σχετικά με την ασύρματη τεχνολογία.

Στη σειρά των αξεσουάρ της Sony ανήκει και η αδιάβροχη θήκη SPK-HCB Sports Pack, η οποία είναι συμβατή με τα νέα μοντέλα Handycam και προσφέρει στεγανότητα μέχρι το βάθος των 5 μέτρων.

- Ο νέος αισθητήρας “ClearVid CMOS Sensor” και ο επεξεργαστής “Enhanced Imaging Processor” αναπτύσσονται από τη Sony. Χάρη στο συνδυασμό τους, τo μοντέλo DCR-DVD505 έχει τη δυνατότητα να παρέχει εικόνες μεγαλύτερου δυναμικού εύρους χωρίς φαινόμενα αλλοίωσης από φωτεινές πηγές (smear), υψηλή ευαισθησία, χαμηλά επίπεδα θορύβου, υψηλή ταχύτητα επεξεργασίας και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, το μοντέλο αυτό χρησιμοποιεί μεταβλητό ρυθμό bits (variable bit rate -VBR), κατά την εγγραφή, προσαρμόζοντας αυτόματα το ρυθμό εγγραφής bits (bit rate) ανάλογα με τη σκηνή που εγγράφεται, επιτυγχάνοντας έτσι τη μείωση του «θορύβου» στην εικόνα.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top