Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Νέα ψηφιακή SLR EOS 30D από την Canon

Τεχνολογία » Gadgets » Digital Camera - 30/03/2006

Η Intersys A.E., επίσημος αντιπρόσωπος των προϊόντων φωτογραφίας και τεχνολογιών απεικόνισης της Canon, ανακοίνωσε τη διάθεση της νέας D-SLR φωτογραφικής μηχανής EOS 30D, η οποία αντικαθιστά τo best seller μοντέλο, την πολυβραβευμένη EOS 20D. Διατηρώντας την ταχύτητα συνεχούς λήψης 5fps και την ανάλυση της προκατόχου της 8.2 Megapixel, η νέα EOS εξοπλίζεται με μεγαλύτερη LCD οθόνη 2.5 ιντσών με βελτιωμένη γωνία θέασης, κλείστρο με διάρκεια ζωής 100.000 λήψεις, σποτ φωτόμετρο και πλήθος άλλων εντυπωσιακών νέων χαρακτηριστικών. Στοχεύοντας στο κοινό των απαιτητικών φωτογράφων, η EOS 30D έρχεται να αντικαταστήσει μία μηχανή που κέρδισε ένα σημαντικότατο μερίδιο της δυτικοευρωπαϊκής αγοράς D-SLR, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι παρουσίασε ανάπτυξη 120% τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με στοιχεία της GfK.

Βελτιωμένη απόδοση και λειτουργικότητα

Πολλές από τις βελτιώσεις που ενσωματώνει η EOS 30D βασίστηκαν σε προτάσεις κατόχων της EOS 20D. Εκτός από τη μεγαλύτερη οθόνη, τη μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στη χρήση και τη φωτομέτρηση σποτ (κάλυψη 3.5% του κάδρου), η EOS 30D προσφέρει αναβαθμισμένη λειτουργικότητα ενσωματώνοντας τα προκαθορισμένα Στυλ Εικόνας (Picture Styles - βλέπε παράρτημα), ένα πρότυπο το οποίο ανέπτυξε η Canon για την επεξεργασία των εικόνων από την ίδια τη μηχανή. Τα Στυλ Εικόνας εξυπηρετούν διακυμάνσεις στην αποτύπωση της φωτογραφίας, αντίστοιχες με τη χρήση διαφορετικών τύπων φιλμ για την επίτευξη διαφορετικής φωτογραφικής έκφρασης. Η ταχύτητα συνεχούς λήψης μπορεί να καθοριστεί σε 5 ή 3 καρέ/δευτ., ενώ ο έλεγχος της έκθεσης πραγματοποιείται πλέον με μεγαλύτερη ακρίβεια, επιτρέποντας την αλλαγή της ρύθμισης ISO σε βήματα του 1/3 στοπ αντί του ενός στοπ. Η μηχανή διαθέτει πλήκτρο Εκτύπωσης/Κοινής Χρήσης, καθώς και βελτιωμένες λειτουργίες κατά τη χρήση του προτύπου άμεσης εκτύπωσης PictBridge. Ο μέγιστος αριθμός εικόνων ανά φάκελο έχει αυξηθεί από 100 σε 9.999, ενώ το ενσωματωμένο φλας έχει αναβαθμιστεί ώστε να συμβαδίζει με τη μεγάλη διάρκεια ζωής του κλείστρου (100.000 λήψεις).

Ταχύτητα και ποιότητα εικόνας

Η EOS 30D ενσωματώνει τον πολυβραβευμένο αισθητήρα CMOS της Canon με pixel μεγάλου μεγέθους (6,4µm2), για ευρεία δυναμική περιοχή με χαμηλό θόρυβο. Ένα ειδικό κύκλωμα καταστολής θορύβου, ενσωματωμένο στον αισθητήρα, εξαλείφει το θόρυβο που εισάγεται στην εικόνα με τη μορφή μοτίβων σταθερής ή τυχαίας κατανομής. To φίλτρο διέλευσης χαμηλών συχνοτήτων που είναι τοποθετημένο μπροστά από τον αισθητήρα μειώνει την εμφάνιση ψευδών χρωμάτων και μουαρέ, ενώ το φίλτρο υπέρυθρης ακτινοβολίας καταστέλλει την εμφάνιση κόκκινων pixel στα περιγράμματα, τα οποία προκαλούνται από τις ανακλάσεις του φωτός στον αισθητήρα και την υγρασία της ατμόσφαιρας. Η EOS 30D ενσωματώνει επίσης τον επεξεργαστή DIGIC II της Canon, ο οποίος χρησιμοποιείται σε όλες τις ψηφιακές μηχανές της σειράς EOS. Ο επεξεργαστής DIGIC II εκτελεί εξαιρετικά πολύπλοκους αλγόριθμους απόδοσης των χρωμάτων και διαχειρίζεται με εξαιρετική ταχύτητα και αποτελεσματικότητα την εσωτερική μνήμη, μεγιστοποιώντας την ταχύτητα της μηχανής και την ποιότητα των εικόνων.

Το Σύστημα EOS

Το μεγαλύτερο ωστόσο πλεονέκτημα της EOS 30D είναι η πλήρης συμβατότητά της με το σύστημα Canon EOS, ώστε ο χρήστης να μπορεί να επιλέξει μέσα από ολόκληρη τη σειρά φακών EF και EF-S της Canon, τα φλας της σειράς Speedlite EX και τα λοιπά αξεσουάρ για τις μηχανές EOS, όπως τη Μονάδα Ασύρματης Μετάδοσης Αρχείων WFT-E1 κ.α. Η συμβατότητα της EOS 30D με τους φακούς EF-S επιτρέπει την τοποθέτηση των ελαφρύτερων και πιο ευρυγώνιων φακών αυτής της σειράς, συμπεριλαμβανομένου του νέου φακού ζουμ EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM. Για την ταχύτατη επεξεργασία εικόνων RAW με μηδενική απώλεια πληροφορίας και την υποστήριξη όλων των εργασιών διαχείρισης που απαιτούνται έως την εκτύπωση των εικόνων, η EOS 30D διατίθεται με το λογισμικό Digital Photo Professional της Canon.

Μεγάλη αυτονομία και δυνατότητες αναβάθμισης

Η EOS 30D έχει πιστοποιηθεί ως προς την αυτονομία της συνοδευτικής μπαταρίας της, για επάρκεια λήψης 750 φωτογραφιών. Ωστόσο, οι απαιτητικοί φωτογράφοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για ακόμη περισσότερες λήψεις, τη λαβή μπαταριών BG-E2. Η λαβή BG-E2 δέχεται δύο συστοιχίες μπαταριών ιόντων λιθίου (παρέχοντας δυνατότητα 2.200 λήψεων) ή έξι μπαταρίες μεγέθους AA οι οποίες τοποθετούνται στην παρεχόμενη θήκη μπαταριών BGM-E2. Για εύκολο χειρισμό της μηχανής με κατακόρυφο προσανατολισμό, η λαβή μπαταριών BG-E2 διαθέτει επιπλέον χειριστήρια: κουμπί ελευθέρωσης του κλείστρου, κύριο επιλογέα, πλήκτρα για το κλείδωμα της αυτόματης έκθεσης και της έκθεσης με φλας, καθώς και πλήκτρο για την επιλογή του σημείου AF.

Συνοδευτικό Λογισμικό

Εκτός του λογισμικού Digital Photo Professional για την επεξεργασία εικόνων RAW, η EOS 30D συνοδεύεται από το Canon EOS Solution Disk το οποίο περιλαμβάνει το νέο EOS Utility (λογισμικό για έλεγχο της μηχανής και φωτογράφηση μέσω υπολογιστή) και τις νεότερες εκδόσεις των προγραμμάτων ZoomBrowser / ImageBrowser και PhotoStitch.

Με την αγορά της EOS 30D ο χρήστης γίνεται μέλος στην online υπηρεσία CANON iMAGE GATEWAY, μέσω της οποίας έχει στη διάθεσή του 100MB χώρου για διακίνηση εικόνων.

Παράρτημα - Επεξήγηση Τεχνολογιών

Στυλ Εικόνας: Τα Στυλ Εικόνας (Picture Styles) είναι προκαθορισμένες ρυθμίσεις που διευκολύνουν τον έλεγχο της ποιότητας των παραγόμενων εικόνων. Τα Στυλ Εικόνας θα μπορούσαν να παραλληλιστούν με διαφορετικούς τύπους φιλμ – το καθένα παρέχει διαφορετική απόδοση των χρωμάτων. Για κάθε Στυλ Εικόνας ο φωτογράφος μπορεί να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις όξυνσης, αντίθεσης, χρωματικών τόνων και κορεσμού. Οι προκαθορισμένες "εργοστασιακές" ρυθμίσεις της μηχανής παράγουν εικόνες JPEG άμεσα χρησιμοποιήσιμες στην πλειονότητα των περιπτώσεων, χωρίς να απαιτείται ο καθορισμός πρόσθετων ρυθμίσεων μέσω των μενού. Η εφαρμογή ενός Στυλ Εικόνας σε αρχεία RAW δεν μειώνει κατά κανένα τρόπο την ποιότητα των εικόνων, και η οποιαδήποτε επεξεργασία εκτελεί μπορεί να τροποποιηθεί ή να αναιρεθεί με το λογισμικό Digital Photo Professional της Canon. Τα έξι προκαθορισμένα Στυλ Εικόνας είναι: Standard, Portrait, Landscape, Neutral, Faithful, Monochrome. Ο χρήστης μπορεί επίσης να αποθηκεύσει 3 επιπλέον ομάδες εξειδικευμένων ρυθμίσεων Στυλ Εικόνας, ή αρχεία εξειδικευμένων Στυλ Εικόνας τα οποία μπορεί να βρει στο δικτυακό τόπο της Canon.

DIGIC II: Ο DIGIC II, ο οποίος χρησιμοποιείται πλέον σε όλη την σειρά μηχανών EOS, είναι ένας επεξεργαστής τον οποίο ανέπτυξε η Canon αποκλειστικά για την επεξεργασία εικόνας. Είναι υπεύθυνος για την ταχύτατη εκτέλεση των υπολογισμών που απαιτούνται για την απόδοση των χρωμάτων με απόλυτη πιστότητα, σε πραγματικό χρόνο. Στην δεύτερη γενιά εξέλιξής του, ο επεξεργαστής DIGIC II εκτελεί τα καθήκοντα πολλών διαφορετικών μονάδων επεξεργασίας, επιτυγχάνοντας υψηλότερη ταχύτητα, εξοικονόμηση χώρου και μείωση της κατανάλωσης ρεύματος, με αποτέλεσμα αύξηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Αισθητήρας CMOS: Η βραβευμένη τεχνολογία αισθητήρων CMOS που ανέπτυξε η Canon είναι ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της εταιρείας έναντι του ανταγωνισμού. Ενσωματώνοντας κυκλώματα μείωσης θορύβου σε κάθε pixel, οι αισθητήρες CMOS της Canon έχουν μειωμένο θόρυβο και μειωμένη κατανάλωση ρεύματος συγκριτικά με τους αισθητήρες CCD.

Λογισμικό Digital Photo Professional: Το λογισμικό Digital Photo Professional παρέχει δυνατότητες ταχύτατης επεξεργασίας αρχείων RAW χωρίς συμπίεση. Επιτρέπει την άμεση προσαρμογή εικόνων με πολλές λειτουργίες επεξεργασίας - για τον έλεγχο παραμέτρων όπως η ισορροπία λευκού, η γκάμα τόνων, η διόρθωση έκθεσης, κ.α. - και την εμφάνιση των αποτελεσμάτων σε πραγματικό χρόνο. Οι εικόνες JPEG που καταγράφει η μηχανή μπορούν να αποθηκεύονται στον χώρο χρωμάτων sRGB ή Adobe RGB, ενώ το Digital Photo Professional υποστηρίζει τους χώρους χρωμάτων sRGB, Adobe RGB και Wide Gamut RGB. Ένα ειδικό προφίλ ICC (International Colour Consortium) προσαρτάται αυτόματα στις εικόνες RAW που μετατρέπονται σε μορφή TIFF ή JPEG.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top