Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Nέες λύσεις Αnti-virus και Αnti-spyware από την SYMANTEC

Τεχνολογία » Software - 14/04/2006

Η Symantec ανακοίνωσε σήμερα τη διάθεση των νέων λύσεων Symantec Client Security 3.1 και Symantec AntiVirus Corporate Edition 10.1, με ενισχυμένες δυνατότητες πρόληψης και αντιμετώπισης του spyware σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας έτσι ολοκληρωμένη προστασία ενάντια στο ηλεκτρονικό έγκλημα. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Symantec για τις απειλές στο Διαδίκτυο ( http://www.symantec.com/threatreport.com ) παρατηρείται μια έξαρση του ηλεκτρονικού εγκλήματος, καθώς το 80% των 50 πιο επιβλαβών μορφών κώδικα λογισμικού, που καταγράφηκαν, θα μπορούσε να συμβάλει στην αποκάλυψη κρίσιμων και απόρρητων πληροφοριών, διευκολύνοντας παράλληλα εγκληματικές δραστηριότητες, που έχουν ως στόχο το οικονομικό όφελος.

Για την καλύτερη προστασία απέναντι στις σύγχρονες τεχνικές spyware, οι νέες λύσεις της Symantec προσφέρουν ισχυρές δυνατότητες εντοπισμού και απομάκρυνσης, που ανανεώνονται συνεχώς μέσω μιας μηχανής anti-spyware, εξασφαλίζοντας έτσι ότι οι υπολογιστές desktop διαθέτουν διαρκώς ενημερωμένο λογισμικό, χωρίς να απαιτείται εξολοκλήρου uρdate. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιχειρήσεις μπορούν να εξασφαλίσουν την άμεση προστασία τους απέναντι στις μεταβαλλόμενες και ολοένα πιο σύνθετες μορφές απειλών, όπως rootkits, randomized name risks, ή persistent risks. Η τεχνολογία AntiVirus της Symantec μπλοκάρει αποτελεσματικά την εγκατάσταση λογισμικού, που πιθανώς περιέχει κινδύνους για την ασφάλεια των υπολογιστικών συστημάτων, εμποδίζοντας παράλληλα την εγκατάσταση adware, spyware και γενικότερα malware. Οι νέες αυτές δυνατότητες, σε συνδυασμό με την τεχνολογία LiveUρdate της Symantec για διαρκή ενημέρωση των υπολογιστικών συστημάτων, καθιστά τη λύση AntiVirus της Symantec την κορυφαία στην αγορά λύση για επιχειρήσεις.

Εργαλεία Reporting και Διαχείρισης Κινδύνου για Επιχειρήσεις

Οι λύσεις Symantec Client Security 3.1 και AntiVirus Corporate Edition 10.1 παρέχουν νέα εργαλεία reporting και έλεγχου των spyware και των επιθέσεων επιβλαβούς κώδικα, που περιλαμβάνουν αναλυτικά threat & risk reports σχετικά με τα hosts ή sites, που προσβάλλονται πιο συχνά, scan reports και status reports, που παρέχουν ενημέρωση σχετικά με τις εκδόσεις, τα definitions και την κατάσταση των servers και των σταθμών εργασίας. Οι διαχειριστές μπορούν να ορίσουν email alerts σχετικά με την εμφάνιση νέων ιών. Αυτά τα email alerts παρέχουν και ένα hyperlink για άμεση πρόσβαση σε λεπτομερείς αναφορές για κάθε συμβάν και την αντιμετώπιση του για συγκεκριμένους servers ή clients.

«Παλαιότερα, κίνητρο των hackers ήταν η δόξα και η φήμη. Σήμερα όμως, οι hackers κινούνται υποχθόνια, φέρνοντας τις επιχειρήσεις αντιμέτωπες με ‘αθόρυβες’ μορφές επιθέσεων, που έχουν σχεδιαστεί ώστε να υποκλέπτουν κρίσιμα δεδομένα», δήλωσε ο Αθανάσιος Βαβάτσικος, Γενικός Διευθυντής της Symantec στην Ελλάδα. «Οι ενισχυμένες δυνατότητες εντοπισμού και ελέγχου, που παρέχουν οι λύσεις της Symantec, είναι ζωτικής σημασίας για κάθε επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στο σύγχρονο περιβάλλον, όπου νέες μορφές κινδύνων εμφανίζονται διαρκώς. Οι τεχνολογίες της Symantec βοηθούν τους οργανισμούς να καταλάβουν και να απομονώσουν με αποτελεσματικό τρόπο τις επιβλαβείς μορφές κώδικα λογισμικού και spyware, έτσι ώστε να προλαμβάνουν αποτελεσματικά τις πιθανές παραβιάσεις ασφαλείας».

Για την καλύτερη κατανόηση των επιπτώσεων, που μπορεί να έχει το spyware, στη λειτουργία μιας επιχείρησης, η Symantec προσφέρει το Risk Impact Matrix, ένα εργαλείο που δίνει στους τελικούς χρήστες και τους διαχειριστές μια καθαρή εικόνα για τις επιπτώσεις κάθε απειλής και κινδύνου (risk) στα υπολογιστικά συστήματα που διαθέτουν. Αξιοποιώντας την εμπειρία και τη γνώση της ομάδας Symantec Security Response και την ανάλυσή των διαφόρων προφίλ κινδύνων, η κατάταξη των επιπτώσεων περιλαμβάνει τις εξής παραμέτρους: privacy impact, performance impact, stealth rating, removal rating, dependent programs, overall rating.

Σε ότι αφορά τη λύση Client Security 3.1, η Symantec προσφέρει νέες δυνατότητες client configuration, διασφαλίζοντας ότι τα συστήματα που διαθέτει μια επιχείρηση είναι σωστά ρυθμισμένα. Η κονσόλα επιτρέπει στους διαχειριστές να θέτουν σε λειτουργία και να ρυθμίζουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά συμβατότητας των clinets (clients compliance features), καθώς και να ελέγχουν, σε τακτά χρονικά διαστήματα, ότι τα συστήματα τηρούν τις πολιτικές διαχείρισης. Αυτό βοηθά στην αντιμετώπιση επιπλέον κινδύνων που τίθενται για την ασφάλεια ενός συστήματος, στην περίπτωση μεμονωμένης επέμβασης και μεταβολής των ρυθμίσεων ασφαλείας ενός συστήματος.

Διαθεσιμότητα

Οι λύσεις Client Security 3.1 και AntiVirus Corporate Edition 10.1 της Symantec είναι διαθέσιμες μέσω του δικτύου μεταπωλητών, διανομέων και systems integrators της Symantec. Στην Ελλάδα, η χονδρική διανομή των συγκεκριμένων προϊόντων γίνεται από τις εταιρίες ALTEC, INFOQUEST και TOPNET. Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα http://enterprisesecurity.symantec.com .


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top