Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Κινητή τηλεφωνία 3ης Γενιάς

Τεχνολογία » Σταθερή και Κινητή τηλεφωνία - 20/09/2003

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν πια μπει στη ζωή μας για τα καλά. Από την στιγμή όμως που είδαμε τα πρώτα κινητά μέχρι σήμερα, έχουν αλλάξει πολλά. Από την επανάσταση των Sms, τα πρώτα εικονομηνύματα, τα πρώτα κινητά με υποτυπώδεις δυνατότητες multimedia, μέχρι σήμερα με τα MMS και τα κινητά 3ης γενιάς. Τί είναι όμως τα κινητά τρίτης γενιάς;

Η τρίτη γενιά κινητών τηλεφώνων είναι μια σειρά από νέα πρότυπα και τεχνολογίες, όπως WCDMA, CDMA2000, UMTS και EDGE. Ουσιαστικά είναι τεχνολογία που προσφέρει πολύ υψηλές ταχύτητες πρόσβασης στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, μέσω της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στο Internet (Internet Protocol).

Με τα κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας οι χρηστες μπορούν να έχουν μια σειρά από πλήρεις δυνατότητες Multimedia βασισμένες σε δίκτυα πολύ μεγάλης ταχύτητας. Οι δυνατότητες που δίνει μια τέτοια τεχνολογία είναι απεριόριστες.

Τα καινούργια τηλέφωνα ενσωματώνουν έγχρωμες οθόνες, ψηφιακές κάμερες, μεγάλη μνήμη και δυνατότητες αναπαραγωγής multimedia αρχείων, καθώς και πολλά νέα παιχνίδια.

Έτσι μπορείτε με το τηλέφωνό σας να τραβήξετε φωτογραφίες ή video με τις αγαπημένες σας στιγμές, να τις στείλετε μέσω email σε κάποιον φίλο σας ή κατευθείαν στο δικό του κινητό. Μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση στο Internet με πολύ μεγάλες ταχύτητες μέσω των προτύπων όπως GPRS. Επίσης μπορείτε να μιλήσετε με κάποιον μέσω τηλεσυνδιάσκεψης με εικόνα. Τα νέα τηλέφωνα 3ης γενιάς, ενσωματώνουν ψηφιακές κάμερες στο μπροστινό μέρος για αυτόν τον λόγο. Όλα αυτά ουσιαστικά λύνουν τα χέρια των χρηστών, αφού με μιια συσκευή μπορούν να έχουν κάθε είδους επικοινωνία και άμεση πρόσβαση σε κάθε είδους πληροφορία με πολύ άνεση.

Για να αξιοποιηθούν όμως αυτές οι δυνατότητες των κινητών, πρέπει οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να αναβαθμήσουν τον εξοπλησμό τους για να μπορούν να υποστηρίξουν τη νέα τεχνολογία. Για αυτό το λόγο υπάρχει το UMTS (Universal Mobile Communications System). Μέσα από αυτό ορίζονται οι προδιαγραφές που πρέπει να ακολουθούν τα δίκτυα που θα υποστηρίξουν τα κινητά τηλέφωνα τρίτης γενιάς.

Ακόμα σήμερα υπάρχουν διάφοροι περιορισμοί σε αυτές τις δυνατότητες. Αυτό ισχύει γιατί ακόμα βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο από τη δεύτερη στην τρίτη γενιά κινητών. Έτσι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η τελευταία εξέλιξη είναι η δυνατότητα από τους χρήστες αποστολής και λήψης μηνυμάτων MMS.

Αυτό είναι ουσιαστικά η εξέλιξη των sms. Μέσα σε ένα mms μήνυμα, μπορείτε να στείλετε ένα πολύ μεγάλο όγκο πληροφοριών: Κείμενο, εικόνα, video και ήχο. Τα κινητά όμως που υποστηρίζουν αυτή την τεχνολογία, είναι ότι πιο κοντινό αυτή τη στιγμή στην τρίτη γενιά.

Αργά ή γρήγορα όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει να είναι συμβατά με τη νέα τεχνολογία. Έτσι σιγά σιγά θα πέσει και το κόστος αγοράς και χρήσης των τηλεφώνων αυτών.

Μέχρι τότε όμως, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες mms που προσφέρουν τα περισσότερα νέα μοντέλα, και πλησιάζουν αρκετά την τεχνολογία 3ης γενιάς.

 

 

Tips:

 

·                     Μπορείτε να διαμορφώσετε το κινητό σας τηλέφωνο όπως θέλετε με τη βοήθεια ενός υπολογιστή. Τα πρότυπα αρχείων που χρεισιμοποιούν τα νέα κινητά τηλέφωνα, είναι διαδεδομένοι τύποι αρχείων που χρησιμοποιούνται στα pc, όπως jpg, mid, wav, κλπ. Έτσι μπορείτε με ευκολία να δημιουργήτε πρωτότυπα themes.

·                     Με το πρόγραμμα Logo Manager (www.logomanager.co.uk) μπορείτε με ευκολία να δημιουργήσετε μέσω του υπολογιστή σας πρωτότυπα logos και εικονομηνύματα.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top