Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Διαγωνισμός Καινοτομίας ΟΤΕΝΕΤ – Innovation 2006

Τεχνολογία » Internet και ISPs - 06/06/2006

Σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΟΤΕΝΕΤ σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο, ανακοίνωσε τη διοργάνωση Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καινοτομίας, με τίτλο ‘Innovation 2006’, ο οποίος τελεί υπό την Αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας για την Κοινωνία της Πληροφορίας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου: www.innovation2006.gr .

Στόχος της ενέργειας αυτής είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει πρωτότυπες ιδέες, οι οποίες θα συμβάλλουν τόσο στην περαιτέρω εξάπλωση της χρήσης του Διαδικτύου, όσο και στην προώθηση της καινοτομίας στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο Διαγωνισμός Καινοτομίας ΟΤΕΝΕΤ, ‘Innovation 2006’, δίνει την ευκαιρία σε όλους, να καταθέσουν πρωτότυπες & δημιουργικές ιδέες που χρησιμοποιούν ως όχημα το Διαδίκτυο, στις κατηγορίες:

(α) Εφευρετικότητα (υπηρεσία ή προϊόν), με έμφαση στην τεχνολογία

(β) Επιχειρηματική Δραστηριότητα, με έμφαση στον αναπτυξιακό και επιχειρηματικό χαρακτήρα

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε τρεις (3) φάσεις.

Οι επιτροπές αξιολόγησης της Α’ και Β’ Φάσης απαρτίζονται από επιστημονικό δυναμικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), οι οποίοι είναι οι επιστημονικοί συνεργάτες της διενέργειας του διαγωνισμού. Η επιτροπή της Γ’ Φάσης, που θα αναδείξει τους τελικούς νικητές, απαρτίζεται από εκπροσώπους του επιστημονικού, του επιχειρηματικού, του καλλιτεχνικού κόσμου και των ΜΜΕ.

Η ΟΤΕΝΕΤ θα επιβραβεύσει τις τρεις πρώτες καινοτόμες ιδέες κάθε κατηγορίας, με τα ποσά των 50.000, 25.000 και 10.000 ευρώ αντίστοιχα. Η Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνία της Πληροφορίας και οι εταιρίες-χορηγοί θα παρέχουν επιπλέον βραβεία στους νικητές. Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε κλήρωση με μεγάλα δώρα.

Ο κ. Γιάννης Τσουκαλάς, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, εκπροσωπώντας και το Υπουργείο Ανάπτυξης, χαιρέτησε την πρωτοβουλία της ΟΤΕΝΕΤ.

Ο κ. Βασίλης Ασημακόπουλος, Ειδικός Γραμματέας για την Κοινωνία της Πληροφορίας συμμετείχε στο πάνελ και τοποθετήθηκε: «Ο Διαγωνισμός Καινοτομίας ΟΤΕΝΕΤ, ‘Innovation 2006’, υποστηρίζεται ένθερμα από την Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τελεί υπό την Αιγίδα της, διότι αντανακλά τρεις από τις βασικές αρχές της νέας Ψηφιακής Στρατηγικής 2006-2013. Ο Διαγωνισμός ενισχύει την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, αναδεικνύει τις θετικές επιπτώσεις του γρήγορου Internet στην καθημερινή ζωή και βασίζεται στην Αριστεία, η οποία αποτελεί σημαντική προωθητική δύναμη ανάπτυξης. Οι συνιστώσες αυτές είναι αλληλένδετες και είναι όλες απαραίτητες προκειμένου να αναδείξουμε με πρακτικούς τρόπους, πώς μπορεί η τεχνολογία να συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ κ. Παναγής Βουρλούμης, δήλωσε: «Η πρωτοβουλία της ΟΤΕΝΕΤ έχει ταυτόχρονα μια καθολική αλλά και κλαδική προσέγγιση με στόχο την περαιτέρω διάδοση των καινοτόμων ιδεών και τεχνολογιών στην Ελληνική κοινωνία. Η υποστήριξή της από την Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνία της Πληροφορίας, υπογραμμίζει αυτό το γεγονός. Επίσης η ένθερμη αποδοχή της από όλους τους φορείς και συνεργάτες είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς δείχνει το ενδιαφέρον της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας για αυτή την πρωτοβουλία. Το γεγονός ότι η ενέργεια αυτή οργανώνεται από μια εταιρία του Ομίλου ΟΤΕ, τονίζει τη διάθεση και τον ρόλο του Ομίλου να συμβάλλει ενεργά στον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας, στο πλαίσιο της προώθησης της καινοτομίας, του Internet και της ευρυζωνικότητας στη χώρα μας».

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΤΕΝΕΤ και Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας ΟΤΕ, κ. Γιώργος Ιωαννίδης, αναφέρθηκε στους δείκτες καινοτομίας και στα ποσοστά διείσδυσης του Internet και παρουσίασε τη συγκεκριμένη ενέργεια και τους στόχους της, σχολιάζοντας: «Το θέμα των καινοτόμων και πρωτοπόρων υπηρεσιών στο Internet μας απασχολεί εδώ και πολύ καιρό. Παρατηρώντας τους δείκτες καινοτομίας για την Ελλάδα και βιώνοντας την αγορά του Internet καθημερινά, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι και για τα δύο. Οποιαδήποτε κίνηση γίνεται με σκοπό την προώθηση του Internet στην Ελλάδα, ενισχύει την αγορά και κατ’ επέκταση τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε αυτήν».

Το Διαγωνισμό Καινοτομίας ΟΤΕΝΕΤ, ‘Innovation 2006’, στηρίζουν χορηγικά οι: ΕΡΤ Α.Ε., NET 105.8 FM, ΚOSMOS 93.6 FM, ΤΑ ΝΕΑ, CISCO, IBM, OTE ACADEMY και το ΟΤΕΝΕΤ Portal.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.innovation2006.gr .


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top