Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

The Stranglers - 23 Ιουλίου 2006, Δημ. Κηποθέατρο Πρέβεζας

Πολιτισμός και πολιτιστικές εκδηλώσεις » Μουσική » Νέα - 05/07/2006

Ένα από τα ιστορικά γκρουπ της παγκόσμιας μουσικής επιστρέφει στη χώρα μας για μια εμφάνιση μακριά από το φορτωμένο με συναυλίες κέντρο! Οι Stranglers θα εμφανιστούν για μια και μόνη συναυλία στην όμορφη Πρέβεζα, στις 23 Ιουλίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της πόλης! Οι Stranglers θα εμφανιστούν για πρώτη, φυσικά, φορά στη Δυτική Ελλάδα και υπόσχονται να περιλάβουν στο σετ λιστ τους όλες εκείνες τις επιτυχίες που τους έκαναν γνωστούς εδώ και 30 χρόνια!

Εισητήρια 25 ευρώ – Προπώληση Δημοτική Αγορά

Πληροφορίες στο Πνευματικ;Κέντρο του Δήμου 26820-25325.

Για συνεντεύξεις και οτιδήποτε αφορά τους καλλιτέχνες στο Νέο Ρεύμα (υπόψη κ Κ. Πλατή) 210-36 30 772

The Stranglers bio

Οι Stranglers ξεκίνησαν με το πλήρες όνομα The Guilford Stranglers από το 1974 κιόλας, όμως γρήγορα κράτησαν το The Stranglers σκέτο, ενώ τα τρία ιδρυτικά μέλη Hugh Cornwell, JJ Burnel και Jet μετά από προσπάθειες ενός έτους βρίσκουν τον Dave Greenfield το 1975 και έως το τέλος της ερχόμενης χρονιάς παίζουν δεκάδες gigs σε pub και club της Αγγλίας! Τον Δεκέμβριο του 1976, μέσα στην πανκ έκρηξη, οι Stranglers υπογράφουν το πρώτο τους συμβόλαιο και το 1977 κυκλοφορεί το πρώτο τους άλμπουμ, “Rattus Norvegicus”. Η γνωστή σχέση των Stranglers με τα ποντίκια ξεκινά και δισκογραφικά! Το άλμπουμ πάει στο νο4 του chart και ακολουθούν το δεύτερο άλμπουμ, “No More Heroes” τον Σεπτέμβρη του 77 και οι πρώτες συναυλίες στην Αμερική το 1978. Στα μέσα της χρονιάς κυκλοφορεί το τρίτο άλμπουμ “Black n White” (έτσι, μέσα σε 13 μήνες οι Stranglers βγάζουν τρία άλμπουμ, κάτι σύνηθες τη δεκαετία του 70…) To 1979 κυκλοφορεί το πρώτο τους live album ενώ βρίσκονταν σε περιοδεία σε Ιαπωνία και Αυστραλία και στα τέλη της δεκαετίας, Σεπτέμβρη του 1979 βγαίνει και το album “Raven”. Το 1981 και 82 οι Stranglers κάνουν το βήμα προς την καθολική καταξίωση όχι μόνο στα charts αλλά και στις συνειδήσεις μας, με τη κυκλοφορία πρώτα του “The Gospel According To Meninblack” και κατόπιν του “Feline” το οποίο περιείχε και το “Strange Little Girl”. Τον Ιούλιο του 1984 τα αριστουργήματα συνεχίζονται με το “Aural Sculpture” και μέχρι το τέλος της δεκαετίας κυκλοφορούν άλλα δύο άλμπουμ, το “Dreamtime” και το “10”! Οι καιροί αλλάζουν, οι μουσικές αλλά και οι συνήθειες το ίδιο, οι δίσκοι δεν βγαίνουν πια τρείς-τρείς… Το 1990 ο Hugh Cornwell εγκαταλείπει ξαφνικά τη μπάντα για να αφοσιωθεί σε σόλο δουλειές αλλά και γιατί νοιώθει ότι δεν έχει κάτι άλλο να δώσει στη μπάντα! Ο John Ellis τον αντικαθιστά και το 1991 η μπάντα έχει εντελώς συνέλθει από το ξαφνικό και ο Paul Roberts αναλαμβάνει τα φωνητικά! Την ερχόμενη χρονιά κυκλοφορεί το “Stranglers In The Night” και το 1997 το “About Time”. Άλλα δύο άλμπουμ θα συντροφεύσουν τη μακρά πορεία των Stranglers έως το τέλος του αιώνα: “Written In Red” και “Coup De Grace” θα δουν το φως των δισκοπωλείων ενώ το 2000 φεύγει ο αντικαταστάτης του Hugh, o John Ellis και αντικαθίσταται (αλλαγή στην αλλαγή…) από τον Baz Warne.

Οι Stranglers συνεχίζουν έκτοτε να παίζουν ζωντανά παντού και οι εταιρίες στις οποίες βρέθηκαν συνεχίζουν να κυκλοφορούν είτε ζωντανούς δίσκους τους είτε συλλογές τους! Το 2004 κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ χωρίς τον Cornwell, το “Norfolk Coast” το οποίο απέδειξε ότι η μπάντα παραμένει ζωντανή και χωρίς τον Hugh!

Οι Stranglers έχουν τόση δύναμη στα live τους και διαθέτουν και τόσα σπουδαία τραγούδια που όλοι μπορούν να είναι σίγουροι σε ένα live τους ότι θα ακούσουν… ένα κομμάτι από τη ζωή τους!

Always The Sun, Strange Little Girl, All Day And All Of The Night, Midnight Summer Dream, Grip, European Female, Golden Brown, Nice ‘n’ Sleazy, Nice In Nice, No More Heroes, No Mercy, Skin Deep, 96 Tears... Πόσα σας θυμίζουν;


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top