Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Το Google ανακοινώνει τη διάθεση του Toolbar για Firefox

Τεχνολογία » Internet και ISPs - 15/12/2006

Οι χρήστες του Firefox μπορούν τώρα, με την τελευταία έκδοση του Google Toolbar, να ορίσουν τα ελληνικά σαν γλώσσα αναζήτησης.

Η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι το Google Toolbar είναι διαθέσιμο στα ελληνικά για τους χρήστες του Mozilla Firefox. Η νέα beta version του Google Toolbar περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στους χρήστες να εξατομικεύουν την αναζήτησή τους και να περιηγούνται αποτελεσματικότερα στο περιεχόμενο και τις ιστοσελίδες που τους ενδιαφέρουν.

Το Google Toolbar σχεδιάστηκε για να κάνει το Διαδίκτυο ευκολότερο στη χρήση και να βοηθήσει τους χρήστες να βρίσκουν τις πληροφορίες που ψάχνουν, όσο το δυνατό πιο εύκολα και ταχύτερα. Επιπλέον, με το Google Toolbar, οι χρήστες μπορούν να αξιοποιούν τις δυνατότητες αναζήτησης της Google από οποιοδήποτε δικτυακό τόπο, χωρίς να πρέπει πρώτα να μπουν στην αρχική σελίδα της Google. Το Google Toolbar 3 Βeta προσφέρει στους χρήστες του Firefox όλα τα χαρακτηριστικά της εργαλειοθήκης του Internet Explorer, όπως πλήκτρα προσωπικών ρυθμίσεων (custom), online bookmarks (αποθήκευση σελιδοδεικτών), βελτιωμένα χαρακτηριστικά αναζήτησης, και νέες δυνατότητες κοινής χρήσης στην ελληνική γλώσσα.

Παράλληλα, οι χρήστες μπορούν να εξατομικεύσουν το Toolbar μέσω της προσθήκης νέων πλήκτρων προσωπικών ρυθμίσεων. Τα πλήκτρα προσωπικών ρυθμίσεων δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα να επισκέπτονται, να αναζητούν και να έχουν πρόσβαση στις τελευταίες RSS/Atom πληροφορίες από τα αγαπημένα τους site, απλώς με το πάτημα ενός πλήκτρου. Για παράδειγμα, οι «λάτρεις» των ειδήσεων μπορούν τώρα να προσθέτουν πλήκτρα (εικονίδια) των αγαπημένων τους ειδησεογραφικών web sites και να βλέπουν τους τελευταίους τίτλους ειδήσεων του κάθε site απευθείας από το Toolbar τους, έχοντας τις πληροφορίες που χρειάζονται διαθέσιμες για άμεση χρήση, ακριβώς τη στιγμή που τις χρειάζονται.

Το Google Toolbar επιτρέπει επίσης στους χρήστες να δημιουργούν, να ταξινομούν και να διαχειρίζονται αποθηκευμένους σελιδοδείκτες (bookmarks) για τα αγαπημένα τους κανάλια, με ένα μόνο κλικ. Τα bookmark αποθηκεύονται σε κάποιο λογαριασμό χρήστη του Google και είναι προσβάσιμα από οποιοδήποτε υπολογιστή. Για παράδειγμα, αν ένας χρήστης σημειώσει στη δουλειά του ένα ενδιαφέρον άρθρο που θέλει να διαβάσει αργότερα στο σπίτι του, μπορεί εύκολα να έχει πρόσβαση στο αποθηκευμένο bookmark από τον υπολογιστή του σπιτιού του, μπαίνοντας απλά στο λογαριασμό του στο Google.

Άλλα χαρακτηριστικά του προϊόντος είναι η βελτιωμένη λειτουργική δυνατότητα αναζήτησης που προσφέρει σε όλους τους χρήστες προτάσεις για άμεση αναζήτηση και ορθογραφικές διορθώσεις κατά την πληκτρολόγηση στο πλαίσιο αναζήτησης (search box) του Google Toolbar. Οι χρήστες που επισκέπτονται αγγλικές ιστοσελίδες μπορούν να κρατήσουν τον κέρσορα πάνω από μια λέξη και το Toolbar World Translator θα τους πει τι σημαίνει αυτή η λέξη στα ελληνικά. Και, χάρη στις βελτιωμένες δυνατότητες κοινής χρήσης, οι χρήστες μπορούν εύκολα να στείλουν και να μοιραστούν το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας μέσω του Gmail, επιλέγοντας το τμήμα της σελίδας που θέλουν και πατώντας το πλήκτρο «Send».

Το Google Toolbar 3 beta για Firefox προσφέρεται τώρα παγκοσμίως σε 26 γλώσσες. Το Google Toolbar 3 beta είναι μια δωρεάν εφαρμογή και απαιτεί λειτουργικό σύστημα Windows XP/2000 SP3+, Mac OS X 10.2+ ή Linux.

Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν το Toolbar 3 beta από τη διεύθυνση:

http://www.google.com/tools/firefox/toolbar/FT3/intl/el/

Δελτίο Τύπου
www.techteam.gr
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top