Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Οι σημαντικότερες απώλειες του 2006

Ειδήσεις » Κόσμος - 31/12/2006

Οι πιο σημαντικές απώλειες στην Ελλάδα

Γεώργιος Ράλλης
Στις 15/3, πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο πρώην πρωθυπουργός και ιδρυτικό στέλεχος της ΝΔ, Γιώργος Ράλλης.

Αθανάσιος Μαντέκος
Στις 14/4, πέθανε σε ηλικία 103 ετών ο γιατρός, Αθανάσιος Μαντέκος, ο οποίος υπήρξε μία παγκόσμια προσωπικότητα στο χώρο της δημόσιας υγείας λόγω της πρωτοποριακής έρευνας του όσον αφορά την καταπολέμηση της ελονοσίας.

Γεράσιμος Βασιλόπουλος
Στις 21/5, πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Γεράσιμος Βασιλόπουλος, ιδρυτής της αλυσίδας τροφίμων ΑΒ Βασιλόπουλος.

Χρήστος Γιώτης
Την 1/7, πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο επιχειρηματίας Χρήστος Γιώτης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της βιομηχανίας τροφίμων Γιώτης ΑΕ.

Νώντας Ζαφειρόπουλος
Στις 27/8, πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νώντας Ζαφειρόπουλος, που είχε διατελέσει και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Tάσος Αθανασιάδης
Στις 21/9, σε ηλικία 93 ετών ο πεζογράφος και ακαδημαϊκός, Τάσος Αθανασιάδης.

Eλευθέριος Μουζάκης
Στις 28/9, σε ηλικία 91 ετών ο «πατέρας» της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας, γνωστός σε τρεις γενιές από τις κλωστές «Πεταλούδα», Ελευθέριος Μουζάκη

Αντώνης Δροσοσγιάννης
Στις 5/11, σε ηλικία 84 ετών ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Αντώνης Δροσογιάννης.

Χρήστος Τεγόπουλος
Στις 29/11, σε ηλικία 86 ετών ο ιδρυτής, ιδιοκτήτης και εκδότης των εφημερίδων «Ελευθεροτυπία» και «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», Χρήστος Τεγόπουλος.

Οι πιο σημαντικές απώλειες στον κόσμο
---------------------------------------------
Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς
Στις 11/3, στη Χάγη, βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις φυλακές του ΔΠΔ, ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, 64 χρονών, η δίκη του οποίου για εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία και για το ρόλο του στους πολέμους στην Κροατία και τη Βοσνία (1991-1995) και στο Κόσοβο (1998-1999) διήνυε τον πέμπτο χρόνο της. Ο Μιλόσεβιτς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και το αίτημά του να μεταφερθεί για θεραπεία στη Μόσχα είχε απορριφθεί από το ΔΠΔ.

Τζον Κένεθ Γκαλμπρέιθ
Στις 30/4, στις ΗΠΑ, απεβίωσε σε ηλικία 97 ετών, ο γνωστός οικονομολόγος Τζον Κένεθ Γκαλμπρέιθ που αφήνει πλούσιο συγγραφικό έργο περίπου τριάντα τόμων. Οι παραδόσεις του Γκαλμπρέιθ σε θέματα της οικονομικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, του οποίου αναγορεύθηκε επίτιμος καθηγητής, ξεκίνησαν το 1949, κάλυψαν μισό αιώνα, ενώ προγενέστερα, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Καλιφόρνιας.

Λι Γιονγκ Γουκ
Στις 22/5, στην Ελβετία, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Λι Γιονγκ-Γουκ από τη Νότια Κορέα, πέθανε στη Γενεύη, μετά την επείγουσα χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αντιμετώπιση θρόμβου στον εγκέφαλο.

Εντουάρ Μισελέν
Στις 26/5, στη Γαλλία, πέθανε ο Εντουάρ Μισελέν σε ναυάγιο του σκάφους του, πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ομίλου ελαστικών «Μισελέν».

Φαμ Ξουάν Αν
Στις 21/9, στο Βιετνάμ, απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών ο Φαμ Ξουάν Αν, ο διασημότερος βιετναμέζος κατάσκοπος, ο οποίος στη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ εργαζόταν ως έμπιστος ανταποκριτής δυτικών πρακτορείων ειδήσεων στη Σαϊγκόν, αλλά στην πραγματικότητα, έστελνε απόρρητες αναφορές στους Βιετκόγκ στο Ανόι.

Μπουλέντ Ετσεβίτ
Στις 6/11, στην Τουρκία, ο πρώην πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ, που διέταξε την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο το 1974, απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Άγκυρας, όπου νοσηλευόταν από τον περασμένο Μάιο σε κωματώδη κατάσταση μετά από εγκεφαλική αιμορραγία.

Μάρκους Βολφ
Στις 9/11 στη Γερμανία, πέθανε μια θρυλική φυσιογνωμία του Ψυχρού Πολέμου, ο Μάρκους Βολφ, σε ηλικία 83 ετών, ο οποίος διηύθυνε επί 30 χρόνια και με τρομακτική αποτελεσματικότητα τις μυστικές υπηρεσίες Stasi της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Ανέλαβε τη διεύθυνση των υπηρεσιών εξωτερικής ασφάλειας το 1958 και παρέμεινε στη θέση μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 1987.

Μίλτον Φρίντμαν
Στις 16/11 στις ΗΠΑ, πέθανε σε ηλικία 94 χρόνων ο αμερικανός οικονομολόγος Μίλτον Φρίντμαν τιμημένος με το Νόμπελ Οικονομίας του 1976, από καρδιακή προσβολή όταν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο από το σπίτι του στο Σαν Φρανσίσκο. Ο Μίλτον Φρίντμαν θεωρείται ο ηγέτης της Σχολής του Σικάγου και το όνομά του είναι συνδεδεμένο με μονεταριστικές προσεγγίσεις, με βάση τις οποίες ο πληθωρισμός μπορεί να ελεγχθεί μέσω της προσφοράς χρήματος.

Αουγκούστο Πινοτσέτ
Στις 10/12 πέθανε ο πρώην δικτάτορας της Χιλής Αουγκούστο Πινοτσέτ, που κυβέρνησε τη χώρα από το 1973 έως το 1990. Ο Πινοτσέτ πέθανε σήμερα σε ηλικία 91 χρόνων μια εβδομάδα μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο με καρδιακό έμφραγμα, μετέδωσε η τηλεόραση της Χιλής.

Πηγή : kathimerini.gr


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

Σχόλια

  • Ο Ελευθεριος Μουζακης πεθανε σε ηλικια 93 ετων οχι 91 και τυγχανει να το ξερω καλυτερα μιας και ειναι πατερας μου.
    By: Κατερινα @ 03/02/2009

© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top