Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Βραβεία Χρυσής Σφαίρας

Πολιτισμός και πολιτιστικές εκδηλώσεις » Σινεμά - 21/01/2007

Βαβέλ, Dreamgirls, Φόρεστ Γουίτακερ, Έλεν Μίρεν, Σάσα Μπάρον Κοέν, Μάρτιν Σκορτσέζε και... φυσικά, Μέριλ Στριπ. Αυτοί ήταν οι πρωταγωνιστές στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών στο Λος Αντζελες τα ξημερώματα της Τρίτης 16/1/2007, αποσπώντας τα πρώτα βραβεία στις σημαντικότερες κατηγορίες.

Αναλυτικότερα, το έργο Βαβέλ του Μεξικανού σκηνοθέτη Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινάριτου απέσπασε το βραβείο καλύτερης δραματικής ταινίας κατά την 64η απονομή των Χρυσών Σφαιρών.

Τη Χρυσή Σφαίρα α' ανδρικού ρόλου σε δραματική ταινία κέρδισε ο ηθοποιός Φόρεστ Γουίτακερ, που υποδύθηκε τον πρώην δικτάτορα της Ουγκάντας Ιντί Αμίν στο έργο Ο τελευταίος βασιλιάς της Σκοτίας.


Η Χρυσή Σφαίρα α' γυναικείου ρόλου σε δραματική ταινία απονεμήθηκε στη Βρετανίδα ηθοποιό Έλεν Μίρεν, που ερμήνευσε το ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' στην ταινία Η Βασίλισσα του Στίβεν Φρίαρς. Να σημειωθεί ότι η Μίρεν κέρδισε και το βραβείο καλύτερης ερμηνείας σε τηλεταινία ή μίνι σειρά για την ερμηνεία της στο έργο Ελισάβετ Α' του τηλεοπτικού δικτύου HBO.

Στην κατηγορία της καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ, το πρώτο βραβείο απέσπασε το φαβορί, δηλαδή η ταινία Dreamgirls, στην οποία πρωταγωνιστεί η γνωστή σταρ της μουσικής σκηνής, Μπιγιονσέ Νόουλς.

Στην κατηγορία του α' ανδρικού ρόλου σε κωμωδία ή μιούζικαλ θριάμβευσε ο Βρετανός κωμικός Σάσα Μπάρον Κόεν, ο πρωταγωνιστής της ταινίας-έκπληξη της χρονιάς, Μποράτ.

Η πολυβραβευμένη ηθοποιός Μέριλ Στριπ κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα α' γυναικείου ρόλου σε κωμωδία ή μιούζικαλ για την ερμηνεία της στην ταινία Ο διάβολος φοράει Prada.

Στο παρελθόν η Στριπ έχει κερδίσει άλλες πέντε Χρυσές Σφαίρες για τους ρόλους της τόσο σε κινηματογραφικές ταινίες όσο και στην τηλεόραση.

Στον πρώτο «δραματικό» ρόλο της καριέρας του, αυτόν ενός τραγουδιστή της rythm n' blues που βρίσκεται σε πτώση, στην ταινία Dreamgirls, ο Έντι Μέρφι ανέτρεψε τα προγνωστικά και κατάφερε να κερδίσει τη Χρυσή Σφαίρα β' ανδρικού ρόλου σε κωμωδία ή μιούζικαλ.



«Αυτή είναι μια πολύ ωραία στιγμή» είπε ο 45χρονος Μέρφι αποδεχόμενος το βραβείο και κατόπιν ευχαρίστησε το σκηνοθέτη Μπιλ Κόντον, που τον εμπιστεύτηκε «σε μια τόσο εξαιρετική ταινία».

Παράλληλα, το βραβείο β'γυναικείου ρόλου για κωμωδία ή μιούζικαλ απονεμήθηκε στην πρωτοεμφανιζόμενη Τζένιφερ Χάντσον για την ερμηνεία της επίσης στο Dreamgirls. Η 25χρονη Χάντσον, που είναι γνωστή στο αμερικανικό κοινό από τη συμμετοχή της στο τηλεοπτικό ριάλιτι σόου American Idol, κέρδισε το ρόλο αυτό μεταξύ 781 υποψηφίων.

Με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης σκηνοθεσίας βραβεύτηκε ο Μάρτιν Σκορτσέζε για την ταινία Πληροφοριοδότης, ένα θρίλερ που πολλοί πιστεύουν ότι θα φέρει στο γνωστό σκηνοθέτη και το πρώτο Όσκαρ της καριέρας του.

Στην κατηγορία της ξενόγλωσσης ταινίας βραβεύτηκαν τα Γράμματα από την Ιβοτζίμα, η ιαπωνική εκδοχή της ταινίας Οι σημαίες των προγόνων μας, που γύρισε ο Αμερικανός σκηνοθέτης Κλιντ Ίστγουντ.

Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων αναδείχτηκε το γνωστό σε μικρούς και μεγάλους Cars, ενώ το βραβείο τραγουδιού πήγε στο Song of the Heart της ταινίας Happy Feet (επίσης κινουμένων σχεδίων).

Με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης τηλεταινίας ή μίνι σειράς τιμήθηκε η Ελισάβετ Α', ενώ ο Γουόρεν Μπίτι κέρδισε το βραβείο Σεσίλ Μπ. Ντε Mιλ για το σύνολο της προσφοράς του στον κινηματογράφο.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι στα τηλεοπτικά βραβεία ξεχώρισε η σειρά Ugly Betty και η πρωταγωνίστριά της, Αμέρικα Φερέρα, το αμερικανικό αντίστοιχο δηλαδή της ελληνικής σειράς Μαρία η Ασχημη, που προβάλλεται από ελληνικό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό.

news.in.gr
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top