Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Προκήρυξη 1ης Πανελλαδικής Έκθεσης Φωτ/φίας με θέμα «Όρια»

Πολιτισμός και πολιτιστικές εκδηλώσεις - 21/02/2007

Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας, προσκαλεί το φωτογραφικό κοινό να συμμετέχει στην 1η Πανελλαδική Έκθεση Φωτογραφίας έτους 2007.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή προς όλους τους Έλληνες ή αλλοδαπούς φωτογράφους, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες που ζουν στην χώρα μας.

Το θέμα της έκθεσης είναι «Όρια».

Μόνο με όρια, η φυσική & ανθρώπινη ύπαρξη πάνω στην γη δύναται να επιζήσει. Χωρίς αυτά θα επικρατούσαν χαοτικές καταστάσεις και βέβαιος θάνατος, της φύσης, των ανθρώπων των ζώων και των φυτών. Τα όρια τοποθετούνται είτε εκ φύσεως, είτε εξ ανάγκης. Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να εφαρμόζονται, με σκοπό την ποιοτική μακροημέρευση και συγκατοίκηση των ενοίκων αυτού του πλανήτη.

Τα όρια είναι:
• Φυσικά, με τα οποία η φύση οριοθετεί τους χώρους της (η κορυφή ενός βουνού, το χείλος ενός γκρεμού, το πλάτος μιας λίμνης το μήκος ενός ποταμού, ο αιγιαλός της θάλασσας κ.λ.π. )
• Ανθρώπινα, με τα οποία ο άνθρωπος οριοθετεί αντίστοιχα, τους χώρους του, τα ήθη και τα έθιμα, την συνοχή της κοινωνίας του & κατ’ επέκταση ολόκληρο τον βίο του.
Στα ανθρώπινα όρια μπορούμε επίσης να επιμερίσουμε και
Τα όρια της οικίας ενός ανθρώπου ( η πόρτα, ο αυλόγυρος), της πόλης ( της πλατείας, του δρόμου, του οικισμού), του κράτους ( τα σύνορα).
Τα κοινωνικά όρια ( Οριακές καταστάσεις Ευημερίας, εξαθλίωσης, ανοχής κατεστημένου ή εφαρμογής των Νόμων)
Τα επαγγελματικά όρια (ενός αθλητή την στιγμή που φθάνει στο τέρμα, ενός εργάτη, ενός καλλιτέχνη ή επιστήμονα που έφτασε στα όριά του κ.λ.π.).
Συναισθηματικά όρια (Άνθρωποι που βρίσκονται σε οριακές καταστάσεις χαράς - λύπης, αγάπης – μίσους, σεβασμού – ασέβειας, τόλμης – φόβου κ.λ.π.)
Όρια των διαφόρων αντικειμένων (Όρια του Μήκους – Πλάτους – Ύψους & Αντοχής).

Όπως αντιλαμβάνεσθε το θέμα είναι αρκετά ευρύ, έτσι, η μέθοδος προσέγγισης και η τοποθέτηση πάνω του, καθώς και ο τρόπος ανάπτυξης είναι αρκετά ευρύς.

Η έκθεση Φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Τάκη Τλούπα» στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, στην οδό Ρούσβελτ 59, στη Λάρισα, από τρίτη 24 Απριλίου έως και Σάββατο 12 Μαΐου 2007.


ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

1. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, να υποβάλλουν μια θεματική ενότητα μέχρι 10 φωτογραφίες, σε απλό φωτογραφικό χαρτί διαστάσεων τουλάχιστον 13x18εκ, που θα συνοδεύεται από πρόσφατο βιογραφικό σημείωμα καθώς επίσης (αν καταστεί απαραίτητο) και κάποιο κείμενο που συνοδεύει, επεξηγεί, αναλύει το portfolio του. Όσοι επιθυμούν επίσης, μπορούν να αποστείλουν τις φωτογραφίες τους και σε ψηφιακή μορφή σε CD σε ανάλυση τουλάχιστον (300 dpi και σε μέγεθος 13 x 18 ) στην παρακάτω διεύθυνση:
Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας,
(Για την Έκθεση «ΟΡΙΑ»)
POST RESTANT,
Κεντρικό Ταχυδρομικό Κατάστημα Λάρισας,
Τ. Κ. 41001 ΛΑΡΙΣΑ.
2. Οι συμμετέχοντες που θα επιλεχθούν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:
α) αν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τα κάδρα της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας (τα οποία είναι μαύρα και με μέγεθος 40Χ50 εκ.) τότε, οι φωτογραφίες τους θα πρέπει να έχουν διαστάσεις από 20Χ25 εκ. έως 40Χ50 εκ. και θα πρέπει όταν παραδοθούν να είναι στην τελική μορφή παρουσίασης τους (μαζί με πασπαρτού).
Β) είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε τρόπο παρουσίασης των φωτογραφιών επιθυμούν (π.χ. kappa-mount), γνωρίζοντας μόνο ότι:
Θα πρέπει να περιγράψουν στο κείμενο της υποβολής τον τρόπο παρουσίασης των φωτογραφιών τους και ότι θα επιβαρυνθούν οι ίδιοι το κόστος της παρουσίασης.
Η μεγαλύτερη πλευρά σε διάσταση του κάθε έργου δεν πρέπει να είναι πάνω από 50 εκ.
3. Αν πρόκειται για μια σειρά φωτογραφιών τότε η κάθε φωτογραφία θα πρέπει να έχει έναν αύξοντα αριθμό, για να είναι εύκολη η παρουσίαση τους με την σωστή σειρά.
4. Διαφάνειες (slides) δεν θα γίνονται δεκτά.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι συμμετέχοντες που θα επιλεχθούν και δεν είναι μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας, θα πρέπει να καταβάλουν το συμβολικό ποσό των 50 ευρώ για την συμμετοχή τους στην έκθεση.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ:
1. Η ανακοίνωση των συμμετεχόντων στην έκθεση θα γίνει το Σάββατο 31 Μαρτίου 2007, με τηλεφωνική επικοινωνία, καθώς και μέσα από το διαδικτυακό τόπο της Φ.Λ.Λ. www.fll.gr
2. Στα εγκαίνια της έκθεσης που θα γίνουν την Τρίτη 24 Απριλίου 2007 στις 20:30, θα πρέπει να είναι όλοι οι συμμετέχοντες παρόντες.
3. Στην περίπτωση που οι συμμετέχοντες κατοικούν εκτός της πόλης της Λάρισας, η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας θα καλύψει την φιλοξενία τους σε ξενοδοχείο την ημέρα των εγκαινίων.
4. Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν οι Ζαφειρίου Βασίλης και Σάμπρης Κωνσταντίνος (μέλη της Φ.Λ.Λ.)
5. Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας, θα κάνει κάθε προσπάθεια για την προστασία και την φύλαξη των έργων, δεν ευθύνεται όμως για απρόβλεπτη απώλεια ή καταστροφή τους.
6. Οι ενδιαφερόμενοι, με την συμμετοχή τους στην έκθεση δηλώνουν υπεύθυνα ότι, παραχωρούν στους διοργανωτές το δικαίωμα χρήσης των φωτογραφιών τους για κάθε σκοπό (όπως, για την έκδοση καταλόγου της έκθεσης, για δημοσίευση και έκθεση), εκτός της εμπορικής εκμετάλλευσης, με τον όρο της αναφοράς του ονόματος του δημιουργού.
7. Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας, θα προσπαθήσει να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι της συγκεκριμένης Έκθεσης, σε όσο είναι δυνατόν περισσότερες πόλεις στην Ελλάδα.
8. Όλες οι συμμετοχές μετά το πέρας της έκθεσης θα παραμείνουν στην Φ.Λ.Λ. και δεν θα επιστραφούν στους δημιουργούς τους.

Για περισσότερες πληροφορίες:
μέσω email: dpall@tee.gr
ή τηλεφωνικά: 6977583776
Πάλλης Δημήτριος (υπεύθυνος Εκθέσεων)
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top