Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

ARTisSpectrum

Πολιτισμός και πολιτιστικές εκδηλώσεις - 12/06/2007

O Giannis Stratis στο ARTisSpectrum Magazine της Νέας Υόρκηs

“Ο Giannis Stratis διευρύνει την αγάπη του για την Τέχνη
με το να την ζει εξίσου καλά”.
ArtisSpectrum Magazine Vol.17


Ο Έλληνας καλλιτέχνης Γιάννης Στρατής μετά από το προηγούμενο δημοσιευμένο ολοσέλιδο άρθρο του τον περασμένο Νοέμβριο στο Νεουορκέζικο περιοδικό ArtisSpectrum Magazine Vol.16 (Σελ. 3 & Σελ. 45),και τις συνεχόμενες εμφανίσεις του στο Ξένο Τύπο - σε συνδυασμό με την ισχυρή ανάλυση για την εργασία του από τον Ιστορικό Τέχνης Adam Grassi – το οποίο προκάλεσε μεγάλη επιτυχία τόσο σε συλλέκτες από το διεθνή κοινό της Νέας Υόρκης όσο και στα Διεθνή Μουσεία - Τεχνοκριτικούς και δημοσιογράφους της Μητρόπολης, έργα του και επιστημονική ανάλυση για την εργασία του Έλληνα δημιουργού βρίσκονται και στη επόμενη έκδοση του περιοδικού ArtisSpectrum Magazine Vol.17 (Σελ. 3 – 11 – 12) Μάιος 2007 που μόλις κυκλοφόρησε.


Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής για τον Έλληνα δημιουργό:

“Ο Stratis αναφέρει ότι προβληματίζεται όταν βλέπει τις κοινωνικές αξίες της ανθρωπότητας να είναι απορροφημένες από τον υλισμό και την τεχνολογία. Το στυλ του μένει σταθερό σ’ αυτές τις σκέψεις για την κατάσταση του ανθρώπου και οι πίνακές του απεικονίζουν μια έκφραση και ισορροπία αυτής της άποψης. Το κοινό μπορεί καθαρά να καταλάβει την εσωτερική του διαμάχη όσον αφορά το μοίρασμα του ανθρώπου ανάμεσα στις προτεραιότητες και την επακόλουθη αναζήτηση για αισιοδοξία.

Η εργασία του Stratis συχνά κατέχει μια συγκεκριμένη σειρά ή τύπο σχεδίου. Αυτή η πλευρά του δεν είναι φανερή αλλά σταδιακά γίνεται αισθητή, όπως ακριβώς η ζωή διατηρεί μία βάση σταθερότητας η οποία δεν γίνεται αμέσως φανερή. Ο Stratis επίσης χρησιμοποιεί έντονα περιγράμματα –αυτός ο διαχωρισμός του θέματος μελέτης από το φόντο και/ή ο καθορισμός των εσωτερικών συστατικών προκαλούν ένα αίσθημα ασφαλή ορίων αλλά και μία αίσθηση απομόνωσης. Παρόλα αυτά, με το να εξαλείφει λεπτομέρειες όπως τα χαρακτηριστικά του προσώπου και χρησιμοποιώντας στοιχεία αιφνιδιασμού και χιούμορ, ο Stratis πετυχαίνει τη διαφώτιση στα έργα του, δηλώνοντας ότι η ελπίδα πραγματικά υπάρχει. Ο Stratis ζωγραφίζει με λάδια και μικτές τεχνικές σε μια ποικιλία επιφανειών σε μονοχρωματικές και αντιθετικές παλέτες, και αυτή του η επιλογή είναι ικανή να αντιπροσωπεύει τις δύο βασικές αρχές του πνεύματος: Την αδιαφορία ενάντια στον αγώνα.

Ο Stratis έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και εμπλέκεται με πολλούς τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς επαγγελματικούς καλλιτεχνικούς συνδέσμους, και ανακηρύχθηκε Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής επιτροπής των Special Olympics στην Αθήνα το 2004. Μέχρι το 1995 πραγματοποίησε 115 εκθέσεις στην Ελλάδα, το Μεξικό, την Ιταλία, το Παρίσι, την Τουρκία, την Ιαπωνία και την Αμερική. Ο Giannis Stratis έχει λάβει τέσσερα τιμητικά διπλώματα, τέσσερα διεθνή βραβεία πρώτης θέσης, πέντε χρυσά μετάλλια και αρκετές αναγνωρίσεις για τη εργασία του. Αποτελούσε το έργο του θέμα σε περισσότερα από 350 άρθρα και αναφορές σε εφημερίδες και περιοδικά και έχει λάβει αποδοχής σε αναφορές από Ιστορικούς της Τέχνης και κριτικούς της Τέχνης, καλλιτεχνικούς διευθυντές, καθηγητές και διευθυντές Μουσείων από πολλές χώρες. Πίνακες του Giannis Stratis μπορείτε να βρείτε στην Προεδρική Δημοκρατική Κατοικία της Αθήνας, στην Ελληνική Βουλή, στο Μουσείο Λευκωσίας της Κύπρου και σε αμέτρητες γκαλερί σε ιδιωτικές συλλογές και σε κάθε σημείο του κόσμου.

Επιπρόσθετα με τη ζωγραφική , τα κατορθώματα και τα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν το Σχεδιασμό Κοσμημάτων, τη Φωτογραφία, την Ποίηση, τη Λογοτεχνία, το Πιάνο, και τη Συλλογή Τέχνης. Φαίνεται ότι ο Giannis Stratis διευρύνει την αγάπη του για την Tέχνη με το να τη ζει εξίσου καλά”.
Ο Έλληνας καλλιτέχνης όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τα επιτεύγματά του τόσο στην Αμερική όσο και τα δημοσιευμένα άρθρα στα γνωστά περιοδικά εξέφρασε τον θαυμασμό του λέγοντας :

“Νιώθω ικανοποιημένος που ο χρωστήρας συμβάλλει στη ψυχή μου να αισθάνεται καλά ,πολύ περισσότερο δε όταν αυτός ακουμπά τις ρίζες την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Πατρίδος”.

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=55144481


Το ARTisSpectrum Magazine είναι Περιοδικό εξαμηνιαίο, εκδίδεται από το 1997 από την Agora Gallery στη Νέα Υόρκη, διευθύντρια του οποίου είναι η
Angela Di Bello, πρακτορεύεται μέσω μεγάλων κεντρικών καταστημάτων, των Οργανώσεων της Τέχνης και διανέμεται σε πάνω από 60 Μουσεία, σε 24 Οργανισμούς Τέχνης, σε όλο το Μανχάτταν, σε όλα τα Προξενεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε συλλέκτες καθώς και στο εξωτερικό.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα παρακάτω Μουσεία:
“Queens Museum of Art” και “MoMa Museum of Moderm Art”, στο “Brooklyn Museum of Art”, στο «Hunterdon Museum of Art», στο “Museo del Barrio” και σε δεκάδες άλλα Μουσεία.

Όλα τα άρθρα του ARTisSpectrum Magazine φέρνουν καλλιτέχνες και συλλέκτες στη πρώτη γραμμή της εθνικής και διεθνούς σύγχρονης Τέχνης και όχι μόνον, δίνοντάς τους έτσι απαραίτητες, κατάλληλες και ανεκτίμητες πληροφορίες για το πώς να δημιουργήσουν μια συλλογή Έργων Τέχνης μοναδική και προσαρμοσμένη στα ενδιαφέροντα και στην οικονομική τους δυνατότητα.


www.ArtisSpectrum.com


Το κοινό στην Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την νέα εικαστική κατάθεση του Γιάννη Στρατή μέσα από την Αναδρομική έκθεσή του τον Δεκέμβρη του 2007, με τίτλο "Welcome to Μy Word", στην Down Town Art Gallery , Λυκαβηττού 15 στο Κολωνάκι, με επιμελητή της έκθεσης τον γνωστό Γκαλερίστα Alex Marathianakis.
www.athensdowntownart.com

Καθώς επίσης και στην Agora Gallery στο Chelsea in New York City στη μοναδική αυτή έκθεση, με τίτλο "Odyssey Within, όπου θα πραγματοποιηθεί 14 Δεκέμβρη 2007.
www.agora-gallery.com
530 West 25th Street, Chelsea, New York
Tel. 212-226-4151 / Fax 212-966-4380 Hours: Tues - Sat, 11am - 6pm

Giannis Stratis
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top