Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Επιστολη σε υπουργεια

Διάφορα άρθρα » Ανακοινώσεις - 15/06/2007

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άγιος Κήρυκος 09/02/2007
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Αρ.Πρωτ.:423
ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ
ΙΚΑΡΙΑΣ


Τ.Κ.83300
ΤΗΛ : 22750 22215, 22750 23035
ΦΑΞ :22750 22298, 22750 23035
ΠΡΟΣ:
1) ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ.
2) Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΚΟΙΝ:
1) ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.ΣΑΜΟΥ Κ. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ
2) ΝΟΜΑΡΧΗ Ν.ΣΑΜΟΥ Κ. ΕΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΛΑ
3) ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ – Κ.Κ.Ε – ΣΥΝ.
4) Μ.Μ.Ε

Κύριε Υπουργέ,

Με αυτή την επιστολή μας επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε τις αγωνιώδεις προσπάθειες που καταβάλλονται τα τέσσερα τελευταία χρόνια, για τη βελτίωση των υπηρεσιών μας που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ικαρία.
Από τις αρχές του 2003 και οι τρεις Δήμοι της Ικαρίας έχουν από κοινού διατυπώσει πλαίσιο θέσεων που αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί μας. Οι συγκεκριμένες θέσεις καθώς και οι μέχρι σήμερα ενέργειες επικαιροποιήθηκαν τέλη Νοεμβρίου 2006 (μετά την ανανέωση της εμπιστοσύνης των συμπατριωτών μας) σε κοινές συνελεύσεις τόσο των τοπικών φορέων όσο και των συναρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.
Με βάση λοιπόν αυτά και έχοντας υπ’όψιν τις εξελίξεις που αφορούν την δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής, αποφασίσθηκε από κοινού να ενταθούν οι ενέργειες των Δήμων που αφορούν την ανακύκλωση των υλικών συσκευασιας καθώς και των υπόλοιπων υλικών που μπορούν να επιδεχθούν ανάλογη διαδικασία.
Έχουμε ήδη προχωρήσει σε επαφές με τα παρακάτω συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης,αποριματων 1)Ε.Ε.Α.Α,
2) ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε,
3) ΕΛ.ΤΕ.ΠΕ,
4) Ε.Δ.Ο.Ε.
Δυστυχώς από αυτά τα συστήματα θετικά ανταποκρίθηκαν μόνο η ¨Ανακύκλωση συσκευών Α.Ε¨ και η ¨ΕΛ.ΤΕ.ΠΕ¨ με τα οποία ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες συνεργασίας. Από τα αλλά συστήματα υπήρξε είτε απαξίωση απάντησης (ΕΔΟΕ) είτε άρνηση συνεργασίας λόγω κόστους (Ε.Ε.Α.Α).
Με βάση αυτά πιστεύουμε ότι χρήσιμο θα ήταν να επανεξετασθεί από της υπηρεσίες σας τόσο η πρακτική όλων των αδειοδοτημένων συστημάτων, καθώς και το νομικό πλαίσιο έτσι ώστε όλα τα συστήματα να υποχρεώνονται στη πράξη να δημιουργούν τις απαιτούμενες υποδομές που θα συμβάλλουν στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων.
Κατόπιν αυτής της αντιμετώπισης εκτιμήθηκε και από τους τρεις Δήμους ότι παράλληλα με τις διαδικασίες που αφορούν το χώρο υγειονομικής ταφής, πρέπει να προχωράνε και οι διαδικασίες που θα επιτρέψουν τη δραστική μείωση του όγκου των απορριμμάτων μέσω της ανακύκλωσης.
Με αυτό ως βάση επιβάλλεται να δημιουργήσουμε ένα στοιχειώδες δίκτυο συγκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών και προώθηση τους σε κεντρική μονάδα. Για να δημιουργηθεί αυτό το δίκτυο απαιτείται το ποσό των 180.000,00€ με το οποία θα αγορασθούν
1) Όχημα μεταφοράς – συμπίεσης 10 τόνων.
2) Τρεις δεματοποιητές.
3) κάδοι ανακύκλωσης.
Ο σχετικός εξοπλισμός εκτός από την άμεση χρήση του θα αξιοποιηθεί και στα πλαίσια του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων, που θα δημιουργηθεί αφού ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες υποδομές.
Δυστυχώς τα οικονομικά δεδομένα των Δήμων μας δε μπορούν να καλύψουν αυτό το σοβαρό κόστος, το οποίο είναι απαραίτητο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Ικαριωτών δια μέσου της ανακύκλωσης υλικών.
Κατόπιν αυτών ζητάμε από τα συναρμόδια Υπουργεία την έκτακτη επιχορήγηση μας με το εν λόγω ποσό. Για πρακτικούς λόγους η επιχορήγηση μπορεί να δοθεί στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Ο.Τ.Α Επαρχίας Ικαρίας.
Ο Σύνδεσμος έχει ούτως ή άλλως αναλάβει ήδη μια σειρά υπηρεσίες διαδημοτικού χαρακτήρα (δημοτικός φωτισμός – πλύσεις κάδων- συντήρηση του οδικού δικτύου κ.λ.π), συμβάλλοντας στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των Δήμων μας στην Ικαρία.

Ευελπιστώντας ότι θα κατανοήσετε την αναγκαιότητα αυτής της επιχορήγησης, αναμένουμε άμεσα τις απόψεις σας και τις ενέργειες σας .

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΙΜΗ



ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΣΠΥΡΟΣ ΤΕΣΚΟΣ

ΕΥΔΗΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ

ΡΑΧΩΝ ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΚΑΡΟΥΤΣΟΣ







Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top