Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Mind The ...BEATLES

Πολιτισμός και πολιτιστικές εκδηλώσεις » Μουσική » Νέα - 15/10/2007

Οι «ΗΧΩ Ν ΗΧΩ» παρουσιάζουν τη μουσικοθεατρική παράσταση Mind the… Beatles ή 9 παραστάσεις για σκαθάρια στο θέατρο ΧΟΡΟΡΟΕΣ (Ιάκχου 14, ΓΚΑΖΙ. Σταθμός Μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ Τηλ.: 210-3479426, 210-3644177)

Mind The ...BEATLES
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τετάρτη 31 Οκτωβρίου με Κυριακή 4 Νοεμβρίου και
Τετάρτη 7 με Σάββατο 10 Νοεμβρίου
Ώρα… πάντα: 21:30


Mind… The Beatles
ή 9 παραστάσεις για σκαθάρια

…για να εξετάσουμε με τα τραγούδια το χρώμα μιας εποχής και μιας γενιάς που ταξίδεψε σε άλλους τόπους και έζησε εικόνες που σχετίζονταν με τον τότε διαφορετικό τρόπο ζωής και τα βιώματά τους...Οι «ΗΧΩ Ν ΗΧΩ» σήμερα είναι (με σειρά παλαιότητας και ουχί ηλικίας):


Μιχάλης Τόμπλερ – κιθάρα,
Κώστας Παπάς - τύμπανα
Αγγελική Μουντάκη – φλάουτο,
Τάνια Καλαφατά – μεταλλόφωνο,
Γεωργία Παπαλιάγκα - hand chimes,
Ελευθερία Αραβανή - hand chimes,
Ευαγγελία Αραχωβίτη – ξυλόφωνο,
Κατερίνα Δρούγου - hand chimes,
Ασωνίτη Ιωάννα – όμποε,
Ίσις Μουζά – βιολοντσέλο,
Δημήτρης Σανδαλής - κοντραμπάσο.

Περιπατητικός συνεργάτης στα λόγια ο Κωσταντής Μιζάρας…
στα όνειρα η Ολύβια Θανάσουλα


Μουσικοθεατρική Παράσταση – οι ΗΧΩ Ν ΗΧΩ με τη σύμπραξη του Κωσταντή Μιζάρα και της Ολύβιας Θανάσουλα.

Μια μουσική παράσταση έξω από τα συνηθισμένα. Μια προσπάθεια όχι μόνο να ενωθούν, να συζητήσουν και να μπλεχτούν τα διάφορα είδη τέχνης (μουσική, ζωγραφική, θέατρο, χορός), αλλά και μια μουσική αφορμή να αποδειχτεί ότι ο άλλοτε πρωτοποριακός ήχος των BEATLES, έχει πλέον καθιερωθεί ως κλασικός. Εξ’ ου και ανάμεσα από τα «σκαθάρια» θα μπλέκεται ο Bach, αλλά και ο Albinoni. Στην παράσταση θα ακουστούν τα γνωστότερα και τα τελευταία, πριν τη διάλυση του συγκροτήματος κομμάτια των BEATLES καθώς και κλασικά κομμάτια της μπαρόκ και της κλασσικής εποχής. Μια χορεύτρια και ένας ηθοποιός θα βοηθήσουν στην εξέλιξη της παράστασης, αναδεικνύοντας τη μουσική, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο που αυτή η μουσική γεμίζει.

Έκθεση Ζωγραφικής & Φωτογραφίας – Τμήμα Εικαστικής Δημιουργίας Παιδικών Χωριών SOS (υπεύθυνη εικαστικός: Ελένη Παλλέ, Συνεργάτες: Λευτέρης Κισκιρέας, Νεκτάριος Σταθόπουλος), Φωτογράφος: Στεφανία Μιζάρα.
Τα σκηνικά της παράστασης «έχει αναλάβει», ομάδα παιδιών από τα Παιδικά Χωριά SOS (Βάρης), με δικά τους εικαστικά έργα και κατασκευές υπό την καθοδήγηση εικαστικού που συνεργάζεται με τους ΗΧΩ Ν ΗΧΩ. Παράλληλα με τις παραστάσεις, στο φουαγιέ του θεάτρου θα λειτουργήσει:
έκθεση με έργα των παιδιών
έκθεση φωτογραφίας της φωτογράφου Στεφανίας Μιζάρα με εικόνες των «παιδιών-σκηνογράφων» κατά τη διάρκεια της εργασίας
μικρή έκθεση με Beatles memorabilia
Ώρες λειτουργίας: τις ημέρες των παραστάσεων 19:00 – 23:00


Οι «ΗΧΩ Ν ΗΧΩ»

Το μουσικό σχήμα «ΗΧΩ Ν ΗΧΩ» δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του΄96 από φίλους και συνεργάτες μουσικούς που ήθελαν να βάλουν λίγους ήχους στη ζωή τους. Έκτοτε και μετά από πολλές αλλαγές, σκέψεις, πρόβες και συνελεύσεις σε γνωστές ταβέρνες και μεζεδοπωλεία, πήρε το τελικό του σχήμα, που κι αυτό με τη σειρά του δεν έχει τίποτα το τελεσίδικο και οριστικό. Η κεντρική ιδέα παραμένει η ίδια και είναι η αναζήτηση εκείνης της μουσικής, εκείνων των οργάνων, εκείνης της τεχνικής που θα δημιουργεί ένα κλίμα ευφορίας και πλούσιας επικοινωνίας. Η ομάδα αποτελείται από τον κεντρικό της πυρήνα και ανάλογα την περίπτωση διανθίζεται από εξωτερικούς συνεργάτες και περιπατητικούς μουσικούς, ηθοποιούς και χορευτές. Συνήθως χρησιμοποιούνται φυσικά όργανα, με βάση τα ιδιόφωνα ή οτιδήποτε άλλο συμπλέκει ενδιαφέροντα ηχοχρώματα.

Βασική πρωτοτυπία του μουσικού σχήματος αποτελεί η σύνθεση των οργάνων: ιδιόφωνα αλλά και όργανα κλασικής ορχήστρας όπως βιολοντσέλο, όμποε, φλάουτο κ.α., τα οποία συνθέτουν ένα ενδιαφέρον ηχόχρωμα, που αναμιγνύει τον κλασικό με το σύγχρονο ήχο.
Επιπλέον, φροντίδα του σχήματος είναι η διάδοση και στην Ελλάδα, της μουσικοθεραπείας σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Μια μέθοδος ιδιαίτερα διαδεδομένη στο εξωτερικό. Οι μουσικοί, όντας μουσικοπαιδαγωγοί – μουσικοθεραπευτές και οι ίδιοι, αλλά και με την καθοδήγηση του Μιχάλη Τόμπλερ, διοργανώνουν και συμμετέχουν σε σεμινάρια μουσικοθεραπείας και μουσικοκινητικής αγωγής. Ένας από τους στόχους των «ΗΧΩ Ν ΗΧΩ» είναι να συνεργάζονται με ομάδες ή συλλόγους με τους οποίους θα καταφέρουν να ενώσουν το κοινό στην αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, όπως το Παιδικό Χωριό SOS, Ειδικά Σχολεία, Ιδρύματα, Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης κ.α..
Οι «ΗΧΩ Ν ΗΧΩ», με τη σημερινή μορφή τους, κιθάρα, hand chimes (σωλήνες), μεταλλόφωνο, ξυλόφωνο, βιολοντσέλο, όμποε, φλάουτο, κόντρα μπάσο, τύμπανα και κρουστά, έχουν φιλοξενηθεί σε μουσικές σκηνές και θέατρα της Αθήνας και της επαρχίας, σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και σε σχολεία.
Τον Απρίλιο του 2007, κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική δουλειά των «ΗΧΩ Ν ΗΧΩ» με ομώνυμο τίτλο. Πρόκειται για τη ζωντανή ηχογράφηση των συνθέσεων του Μιχάλη Τόμπλερ, που έντυσε μουσικά την παράσταση «Το ίδιον, Είναι» και που παρουσιάστηκε το Μάιο του 2006 στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας.

ΙΔΙΟΦΩΝΑ: Ίσως τα πιο παλιά μουσικά όργανα σ’ αυτόν τον πλανήτη. Για τη δημιουργία τους και την εκτέλεση «καλής» μουσικής δεν χρειάστηκε τίποτε άλλο, παρά μόνο αυτό το ίδιο το υλικό, που δονούμενο παράγει ήχους τόσο διαφορετικούς όσο και το μέγεθος, το σχήμα, η υφή, η μορφή κρούσης και η διάθεση του καλλιτέχνη.

Πρόσφατες Εμφανίσεις
• «Ισμήνη», Γ.Ρίτσου μουσική παράσταση, Περιοδεία στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Ελληνοτουρκικής Φιλίας Σάμος - Μπόντρουμ. Ιούνιος 2007
• «Με Αφορμή ένα Cd», μουσική παράσταση και ολίγα λόγια. Πινακοθήκη. Μάιος 2007
• «Ο Ιστός του Ίσταμαι», μουσική παράσταση στα πλαίσια του Συνεδρίου Μουσικοθεραπείας. Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Κέρκυρα. Οκτώβριος 2006
• «Τριήμερο εορταστικό για τα δέκα χρόνια των ήχω ν ηχώ», μουσική παράσταση. Πινακοθήκη. Δεκέμβριος 2006
• «Οι ήχω ν ηχώ στο Μπαράκι του Βασίλη», μουσική παράσταση. Νοέμβριος 2006
• «Το Ίδιον Είναι», μουσικοθεατρική παράσταση με χορευτικές και εικαστικές παρεμβάσεις βασισμένη στη νουβέλα “Ο Μικρός Πρίγκηπας” του Antoine de Saint-Exupery. Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας. Μάιος 2006
• «Δώσε κλώτσο, να γυρίσει», μουσική παράσταση για 9 μουσικούς, 1 ηθοποιό και μια οθόνη κινηματογράφου. Θέατρο Ροές. Μάρτιος-Απρίλιος 2005
• «Ο χρόνος που ξέχασε να περνά», μουσική παράσταση για 10 μουσικούς, 2 χορευτές και 1 ηθοποιό. Θριάσιος Μουσική Σχολή. Ιούνιος 2004
• «Ο χρόνος που ξέχασε να περνά», μουσική παράσταση για 10 μουσικούς, 2 χορευτές και 1 ηθοποιό. Θέατρο Φούρνος. Μάρτιος-Απρίλιος 2004

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Κωσταντής Μιζάρας 210 3627240, 6974713655
Tags: Beatles, Ηχων, Ηχω.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

Σχόλια

  • η εικονα δεν ειναι απο το συγκρότημα ΗΧΩΝ ΗΧΩ... Οι παραστασεις ισχύουν

    By: HXWN HXW @ 16/10/2007

© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top