Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Η NIKON κυκλοφορεί τις νέες μηχανές COOLPIX

Τεχνολογία » Gadgets » Digital Camera - 13/02/2008

Η Nikon Europe ανακοίνωσε σήμερα επτά νέα μοντέλα της βραβευμένης σειράς compact φωτογραφικών μηχανών COOLPIX. Οι νέες μηχανές είναι φιλικές προς το χρήστη, μοντέρνες και διασκεδαστικές, σε διάφορα στυλ και χρώματα. Επιπλέον, είναι κομψές και ελαφριές ώστε να μεταφέρονται οπουδήποτε.

Οι νέες μηχανές COOLPIX συνδυάζουν εξαιρετική οπτική ποιότητα Nikon με ισχυρή αλλά και εύχρηστη τεχνολογία, βοηθώντας τους καταναλωτές να δημιουργούν συναρπαστικές φωτογραφίες. Οι επτά νέες μηχανές της σειράς Nikon COOLPIX περιλαμβάνουν δύο μηχανές στη σειρά Life - την L16 και την L18 – τέσσερις μηχανές στη σειρά Style, περιλαμβανομένων των S600, S550, S520 και S210, και μια νέα μηχανή COOLPIX στη σειρά Performance, την P60. “Με τη νέα σειρά COOLPIX, η Nikon προσφέρει στους καταναλωτές μια επιλογή μηχανών που είναι αρκετά κομψές και όμορφες ώστε να μεταφέρονται παντού, αλλά αρκετά ισχυρές ώστε να τραβούν εξαιρετικές φωτογραφίες”, δήλωσε η Martina Beckmann, Διευθύντρια επικοινωνιών & μάρκετινγκ για τη Nikon Europe BV. “Είτε επιλέξετε την οικονομική σειρά L, την κομψή σειρά S ή την προσανατολισμένη στην απόδοση P60, υπάρχει μια μηχανή COOLPIX που ταιριάζει σε όλους.”

Σειρά Performance: Nikon COOLPIX P60

Η Nikon COOLPIX P60 είναι μια compact ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, σχεδιασμένη με γνώμονα την απόδοση. Η P60 είναι σχεδιασμένη για να προσελκύσει τους λάτρεις των φωτογραφικών μηχανών, με την άνετη λαβή της και το παραδοσιακό μαύρο χρώμα. Διαθέτει ανάλυση 8,1 megapixel, φακό με zoom 5x και οθόνη LCD 2,5 ιντσών με ηλεκτρονικό σκόπευτρο σε ένα μικρό και ελαφρύ σώμα μηχανής παραδοσιακού στυλ. Η εύχρηστη λαβή της, ο ισχυρός φακός με zoom και οι προηγμένες δυνατότητες κάνουν την P60 ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να τραβούν εξαιρετικές φωτογραφίες με μια compact μηχανή. Ο φακός NIKKOR της P60 έχει εστιακό μήκος 6,4-32mm, ισοδύναμο με 36mm-180mm σε φορμά 35mm και παρέχει δυνατότητα για κοντινές λήψεις καθώς και λήψεις με τηλεφακό. Η τεχνολογία σταθεροποίησης εικόνας VR της Nikon μειώνει το θάμπωμα από την κίνηση της μηχανής και ο εύχρηστος επιλογέας τρόπου λήψης κάνει την εναλλαγή μεταξύ χειροκίνητων και αυτόματων λειτουργιών απλή.

Η P60 περιλαμβάνει αυτόματη εστίαση με προτεραιότητα στο πρόσωπο (face priority), που επιτρέπει στη μηχανή να εντοπίζει και να εστιάζει σε πρόσωπα γρήγορα, καθώς και διόρθωση του φαινομένου των κόκκινων ματιών, χρησιμοποιώντας ψηφιακή επεξεργασία. Η P60 έχει διαστάσεις 95,5 (Π) x 63,5 (Υ) x 36 (Β) mm με το φακό να έχει ανασυρθεί και ζυγίζει 160g χωρίς μπαταρία και κάρτα μνήμης SD.

Σειρά Style: Nikon COOLPIX S600, S550, S520 και S210

Η σειρά Style περιλαμβάνει διάφορα μοντέλα που είναι κορυφαία στην κατηγορία τους όσον αφορά το μέγεθος και το βάρος τους. Η Nikon COOLPIX S600, προσφέρει ανάλυση 10 megapixel στο μικρότερο σώμα της κατηγορίας της1 και είναι διαθέσιμη σε κομψό μεταλλικό Titan Silver ή Urban Black, διαθέτοντας την πιο προηγμένη τεχνολογία. Με διαστάσεις μόλις 88,5 (Π) x 53 (Υ) x 22,5 (Β) mm και βάρος 130 γραμμάρια, η πολύ μικρή μηχανή S600 διαθέτει φακό με ευρυγώνιο zoom 4x (αντιστοιχία 28–112mm) με τεχνολογία VR για μείωση των κραδασμών από την κίνηση της μηχανής. Η S600 διαθέτει μεγάλη οθόνη LCD 2,7 ιντσών, 230.000 κουκκίδων και έχει τον ταχύτερο χρόνο ενεργοποίησης στον κόσμο (0,7 δευτερόλεπτα) 2. Η S600 δεν είναι μόνο κομψή, αλλά και εύχρηστη, με περιστροφικό πολυεπιλογέα που απλοποιεί την επιλογή των λειτουργιών. Η μηχανή περιλαμβάνει μια λειτουργία δραστήριου παιδιού (Active Child), με την οποία οι χρήστες μπορούν να τραβήξουν λήψεις παιδιών που κινούνται γρήγορα. Η S600 καταγράφει εικόνες σε μια αφαιρούμενη κάρτα μνήμης SD ή στην εσωτερική μνήμη 45 MB.

Οι νέες μηχανές της σειράς S περιλαμβάνουν επίσης την COOLPIX S550, τη μικρότερη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή στον κόσμο3 με οπτικό zoom 5x (36–180 mm). Το μικρό σώμα της από κράμα αλουμινίου διαθέτει ανάλυση 10 megapixel και μια οθόνη LCD 2,5 ιντσών, υψηλής ποιότητας 230.000 κουκκίδων, με ευρεία γωνία προβολής. Οι πρωτοποριακές δυνατότητες περιλαμβάνουν λειτουργίες φιλικές προς το χρήστη, όπως η αναγνώριση χαμόγελου (Smile Recognition), που τραβά αυτόματα φωτογραφία όταν εντοπιστεί πρόσωπο που χαμογελά. Είναι διαθέσιμη στα χρώματα Titan Silver, Urban Black και Blue.

Τέλος, η COOLPIX S520 παρέχει ανάλυση 8 megapixel και οθόνη 2,5 ιντσών με αντιανακλαστική επίστρωση σε ένα κομψό, ελαφρύ σώμα από φινίρισμα αλουμινίου. Διαθέτει φακό με zoom 3x (35-105mm) με σταθεροποίηση εικόνας. Υπάρχει ακόμα και μια νέα λειτουργία «φαγητού», για την καταγραφή της πλούσιας υφής ενός φίνου γεύματος, ιδιαίτερα όταν δεν είναι επιθυμητή η φωτογράφηση με φλας. Η S520 είναι διαθέσιμη στα χρώματα Light Bronze, Urban Black ή Purple.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της σειράς COOLPIX S είναι η απροσδόκητα οικονομική S210. Μια κομψή, πολύ μικρή φωτογραφική μηχανή με σώμα από φινίρισμα αλουμινίου, είναι διαθέσιμη στα χρώματα Bright Silver, Urban Black, Blue, Sakura (ροζ) ή Red. Με πάχος μόλις 18mm, είναι απίστευτα λεπτή, και προσφέρει ανάλυση 8 megapixel, φακό με zoom 3x (38–114mm) με μείωση κραδασμών και οθόνη LCD 2,5 ιντσών, 230.000 κουκκίδων. Η S210 έχει καλή απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, χάρη στην υψηλή ευαισθησία της (έως ISO 2000) και προσφέρει βελτιωμένη ταχύτητα επεξεργασίας και ποιότητα εικόνας εξαιτίας του μηχανισμού επεξεργασίας εικόνας EXPEED.

Σειρά Life: Nikon COOLPIX L16 και L18

Η σειρά L προσφέρει άριστη απόδοση σε σχέση με την τιμή, με εξαιρετικές δυνατότητες και ποιότητα Nikon. Οι μηχανές L16 και L18 είναι οικονομικές, μικρές και εύχρηστες. Οι μηχανές της σειράς L παρέχουν εξαιρετικές κοντινές λήψεις, με εύκολη εστίαση και αυτόματη διόρθωση του χρώματος των ματιών κατά τη χρήση φλας, για να βοηθήσουν τον καθένα να δημιουργήσει ζωντανές φωτογραφίες.

Η COOLPIX L18 προσφέρει ανάλυση 8 megapixel, φακό με zoom 3x και μεγάλη, ευανάγνωστη οθόνη LCD 3,0 ιντσών ευρείας γωνίας. Ο ενσωματωμένος φακός NIKKOR είναι ισοδύναμος με 35-105mm σε φορμά 35mm, με εύρος διαφράγματος f/2,8-f/4,7. Ενέργεια παρέχεται από δύο ευρέως διαθέσιμες μπαταρίες AA και η μηχανή μπορεί επίσης να τραβήξει βίντεο με ήχο, σε έως 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Η L18 είναι διαθέσιμη σε ασημί και μαύρο ματ, έχει εσωτερική μνήμη 32 MB και υποδοχή για κάρτες μνήμης SD.

Οι αγοραστές φωτογραφικών μηχανών βασικού επιπέδου θα χαρούν ιδιαίτερα με την COOLPIX L16. Η L16 προσφέρει ανάλυση 7,1 ενεργών megapixel και οθόνη LCD ευρείας γωνίας 2,8 ιντσών. Όπως η L18, ενσωματώνει ένα φακό NIKKOR με zoom 3X και διαθέτει μια απλοποιημένη σχεδίαση με ειδικά κουμπιά λειτουργίας λήψης και απεικόνισης. Επιλέγοτας την αυτόματη λειτουργία, η χρήση της μηχανής είναι εξαιρετικά εύκολη αφού το μόνο που χρειάζεται είναι η ενεργοποίησή της και το πάτημα του κουμπιού κλείστρου. Η L16 είναι διαθέσιμη σε ασημί ή μαύρο ματ.

1 Μεταξύ των compact ψηφιακών μηχανών με φακό zoom 28mm (φορμά 35mm) και οπτική απόσβεση κραδασμών που θα κυκλοφορήσουν από τις 29 Ιανουαρίου 2008 (σύμφωνα με έρευνα που έχει διεξαχθεί από τη NIKON CORPORATION).

2 Μεταξύ των compact ψηφιακών μηχανών με φακό zoom 28mm (φορμά 35mm) και οπτική απόσβεση κραδασμών που θα κυκλοφορήσουν από τις 29 Ιανουαρίου 2008 (σύμφωνα με έρευνα που έχει διεξαχθεί από τη NIKON CORPORATION).

3 Μεταξύ των ανταγωνιστικών μοντέλων με 10 ενεργά megapixel με αφαιρούμενο φακό 5x zoom που θα κυκλοφορήσουν από τις 29 Ιανουαρίου 2008 (σύμφωνα με έρευνα που έχει διεξαχθεί από την NIKON CORPORATION).


Tags: Nikon, Coolpix, φωτογραφία.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top