Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Intel Dual Socket Extreme Desktop Platform

Τεχνολογία » Hardware - 23/02/2008

Για όσους επιθυμούν καλύτερες επιδόσεις από αυτές που μπορεί να προσφέρει σήμερα ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής και μια μόνο κάρτα γραφικών, η Intel Corporation παρουσίασε την Intel Dual Socket Extreme Desktop Platform. Είναι μία από τις πρώτες πλατφόρμες για επιτραπέζιους υπολογιστές, γνωστές παλαιότερα με την κωδική ονομασία Skulltrail που μπορούν να υποστηρίζουν δύο τετραπύρηνους επεξεργαστές της Intel και συνολικά οκτώ μονάδες επεξεργασίας αλλά και την επιλογή χρήσης πολλαπλών καρτών γραφικών είτε ATI ή NVIDIA.

Intel Dual Socket Extreme Desktop Platform

"Όσον αφορά στην παροχή καινοτομιών για τους λάτρεις των απόλυτων επιδόσεων, η νέα μας οκταπύρηνη πλατφόρμα, είναι ο νικητής", ανέφερε ο Jeff McCrea, senior vice president and general manager του Intel Digital Home Group. "Το επαναστατικό Intel Desktop Board D5400XS διαθέτει την ευελιξία να συνδυάζει ένα ευρύ φάσμα λύσεων γραφικών τετραπλού πυρήνα μαζί με δύο από τους ταχύτερους επιτραπέζιους επεξεργαστές. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικές επιδόσεις.

Όταν συνδυάζεται το Intel® Desktop Board D5400XS με δύο Intel® Core™ 2 Extreme QX9775, δημιουργείται η βάση της Dual Socket Extreme Desktop Platform της Intel. Οι «σκληροπυρηνικοί» gamers θα μπορούν να απολαμβάνουν την ταυτόχρονη χρήση πολλαπλών καρτών γραφικών, είτε με τα χαρακτηριστικά των NVIDIA SLI*ή τα χαρακτηριστικά Crossfire* της ATI, για τις πλέον απαιτητικές εφαρμογές γραφικών. Κατά τη διάρκεια του Game Developers Conference, οι επιδόσεις των οκτώ επεξεργαστών καλωσορίστηκαν θερμά από τους 3-D animators, τους καλλιτέχνες ψηφιακού ήχου και τους παραγωγούς βίντεο υψηλής ευκρίνειας, που βρίσκονται πίσω από τα πλέον δημοφιλή παιχνίδια.

"Για την ομάδα που δημιουργεί παγκοσμίου κλάσης παιχνίδια εδώ στην id, ο χρόνος αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό", ανέφερε Robert A. Duffy, Programming Director, id Software. "Η ύπαρξη οκτώ ισχυρών πυρήνων Intel σε ένα μηχάνημα, δίνει στην ομάδα μας τη δυνατότητα να δημιουργήσει και να ελέγξει τους τελευταίους μας τίτλους, σε ταχύτητες ρεκόρ. Είδαμε μία από τις πιο χρονοβόρες διαδικασίες μας να μειώνεται από τις 4 ώρες σε λιγότερο από 20 λεπτά, χρησιμοποιώντας και τους οκτώ πυρήνες. Μακροχρόνια αυτό μεταφράζεται σε καλύτερα παιχνίδια στην αγορά σε ταχύτερους χρόνους από ότι ήταν πριν δυνατό".

Καθώς τα βίντεο υψηλής ευκρίνειας είναι πιο διαδεδομένα από ποτέ, η κωδικοποίηση και η επεξεργασία αποτελούν διαδικασίες που ολοένα και περισσότεροι έμπειροι χρήστες απαιτούν από τον Η/Υ τους να τις εκτελέσει για αυτούς. Οι εργασίες αυτές διενεργούνται με ευκολία από αυτήν την νέα πλατφόρμα και οι σχεδιαστές βίντεο όπως, των DivX*, είναι ενθουσιασμένοι με τις πιθανότητες που προσφέρονται.

"Βελτιστοποιώντας το codec, έτσι ώστε να επωφεληθούμε από τα πλεονεκτήματα αυτών των οκτώ πυρήνων, βλέπουμε ότι αυξάνεται εντυπωσιακά η απόδοση στα εργαστήρια μας", αναφέρει ο Jerome Vashisht-Rota, συνιδρυτής του DivX Inc. "Η εγγενής υποστήριξη της τεχνολογίας οκτώ πυρήνων μάς επιτρέπει να επιταχύνουμε σημαντικά την απόδοση του codec, σε ό,τι αφορά στις απαιτητικές για τον επεξεργαστή εφαρμογές, όπως η αποκωδικοποίηση βίντεο υψηλής ευκρίνειας, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους χρήστες μας την εμπειρία της υψηλής ποιότητας ψηφιακού βίντεο που έχουν μάθει να προσδοκούν".

Κάθε επεξεργαστής Core 2 Extreme QX9775 της Intel παρέχει L2 cache 12MB, ένα γρήγορο δίαυλο 1600 MHz και τέσσερις πυρήνες που τρέχουν στα 3.2 GHz. Όταν συνδυάζονται με το dual-socket Desktop Board D5400XS της Intel, η πλατφόρμα αυτή ξεπερνά με άνεση τα σύγχρονα προγράμματα συγκριτικής αξιολόγησης (benchmarks) και τα εξελιγμένα προγράμματα εργασίας. Για τους έμπειρους και ενθουσιώδεις χρήστες που επιθυμούν περισσότερες δυνατότητες, έχει αφαιρεθεί το κλείδωμα του bus ratio (προστασία overspeed) από τον επεξεργαστή Core 2 Extreme της Intel**. Έτσι παρέχεται μεγαλύτερη τεχνική ευελιξία στη διαμόρφωση του συστήματος, ώστε οι OEM να μπορούν να απελευθερώνουν ακόμη μεγαλύτερες επιδόσεις.

"Αυτή η πλατφόρμα διπλού επεξεργαστή είναι ο ταχύτερος επιτραπέζιος Η/Υ που έχουμε δοκιμάσει ποτέ στα εργαστήρια μας, ο οποίος βαθμολογήθηκε στα 6481*** στο 3DMark06* CPU και 20.160*** στο Cinebench* 10, «τρέχοντας» στη βασική συχνότητα των 3.20 GHz", αναφέρει ο Shervin Kheradpir, director of Intel performance benchmarking.

Κοστολόγηση και Διαθεσιμότητα

Αυτή τη στιγμή ο επεξεργαστής Core 2 Extreme QX9775 2 πυρήνων της Intel διατίθεται σε μια μέση λιανική τιμή (MSRP) των $1,499. Η εκτιμώμενη λιανική τιμή του Desktop Board D5400XS της Intel είναι $649. Τα εξαρτήματα της πλατφόρμας πωλούνται χωριστά. Κάποιοι κατασκευαστές ισχυρών Η/Υ σχεδιάζουν να διαθέσουν συστήματα βασισμένα σε αυτή τη νέα πλατφόρμα, ξεκινώντας από σήμερα και μέσα στις επόμενες 30 ημέρες, μεταξύ των οποίων οι Armari*, Boxx Tech*, Digital Storm*, Falcon Northwest*, Maingear*, Puget Systems*, Scan*, Velocity Micro*, Vigor Gaming*, Voodoo*, @Xi Computers* και άλλοι.

Τρίτος χρόνος διεξαγωγής του διαγωνισμού Game Demo της Intel

Στις 15 Φεβρουαρίου η Intel λάνσαρε τον τρίτο διαγωνισμό Intel® Game Demo Contest ώστε να εκθέσει τις τελευταίες δημιουργίες από επαγγελματίες, φιλόδοξους και μαθητευόμενους σχεδιαστές παιχνιδιών. Τα παιχνίδια θα κριθούν σε τρεις κατηγορίες: best threaded quad-core game, best game-on-the-go και best game on Intel integrated graphics.

Στο διαγωνισμό θα απονεμηθούν βραβεία αξίας άνω των $100,000 σε μετρητά, εργαλεία και υπηρεσίας, μεταξύ των οποίων ένα κιτ παρουσίασης αξίας άνω των $20,000, απαραίτητο για την άμεση προώθηση των βραβευμένων παιχνιδιών. Ο διαγωνισμός προσφέρει επίσης την ευκαιρία έκθεσης σε κύριες ομάδες σχεδιαστών παιχνιδιών και διανομείς λογισμικών. Επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.intel.com/software/gamecontest για τους επίσημους κανόνες και όλες τις λεπτομέρειες.


Tags: Intel, Dual Socket, skulltrail, ATI, Nvidia, Game Demo.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top