Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Το NOKIA N95 8GB βραβεύεται από τον DLNA

Τεχνολογία » Σταθερή και Κινητή τηλεφωνία - 26/02/2008

Μία ακόμα ιδιαίτερα σημαντική διάκριση απέσπασε η Nokia από το φορέα DLNA (Digital Living Network Alliance). Συγκεκριμένα, o υπολογιστής πολυμέσων Nokia N95 8GB, έλαβε την πιστοποίηση του DLNA ως Mobile Digital Media Server. Η πιστοποίηση αυτή διασφαλίζει στους καταναλωτές τη δυνατότητα εύκολης και γρήγορης σύνδεσης με όλες τις ενσύρματες και ασύρματες οικιακές ηλεκτρονικές συσκευές που έχουν την ανάλογη πιστοποίηση.

Η Nokia αποτελεί μέλος του DLNA, υπηρετώντας το κοινό όραμά για κατασκευή συμβατών μεταξύ τους προϊόντων που στόχο έχουν την εύκολη και γρήγορη σύνδεση καθώς και τη δημιουργία δικτύων διαχείρισης ψηφιακού περιεχομένου. Ο φορέας DLNA έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 1.800 προϊόντα που ανήκουν στην αγορά των υπολογιστών και των ηλεκτρονικών συσκευών. Ωστόσο, το Nokia N95 8GB είναι το πρώτο κινητό τηλέφωνο που πληρεί τα αυστηρά κριτήρια του φορέα και κερδίζει την πιστοποίηση του Mobile Digital Media Server για τις δυνατότητές του.

Ο DLNA (Digital Living Network Alliance), ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2003. Αποτελεί έναν οργανισμό πρότυπο ο οποίος επιτρέπει σε ψηφιακές συσκευές όπως υπολογιστές, ψηφιακοί εγγραφείς βίντεο και τηλεοράσεις, να συνδεθούν σε ένα κοινό δίκτυο και να ανταλλάξουν δεδομένα έχοντας πρόσβαση σε άλλες συμβατές με το DLNA συσκευές. Σήμερα, ο DLNA αριθμεί περισσότερες από 250 επιχειρήσεις-μέλη, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων brands, τα οποία έχουν τακτικές συναντήσεις και συνεργάζονται στενά πάντα με στόχο τη δημιουργία νέων προϊόντων και την ανταλλαγή πληροφοριών.

Το Nokia N95 8GB αποτελεί έναν υπολογιστή πολυμέσων που συνδυάζει όλες τις λειτουργίες σε μία συσκευή, με ενσωματωμένο GPS, φωτογραφική κάμερα 5 megapixel και υποστήριξη δικτύων σε υψηλές ταχύτητες. Χάρη στη μνήμη των 8GB που διαθέτει, ο καταναλωτής μπορεί να αποθηκεύσει multimedia περιεχόμενο όπως μουσικά αρχεία, εικόνες, μελωδίες, δεδομένα χαρτών, κλπ. Παράλληλα, η μπαταρία χωρητικότητας 1200mAh, εξασφαλίζει τη μεγάλη αυτονομία του τηλεφώνου. Με την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή 5 megapixel με οπτικά μέρη Carl Zeiss και φακό Vario Tessar, ψηφιακό ζουμ 20x, ενσωματωμένο φλάς, αυτόματη εστίαση και εγγραφή βίντεο MPEG-4 παρόμοιας ποιότητας με DVD, ο καταναλωτής μπορεί να απαθανατίσει τις καθημερινές του στιγμές και να τις απολαύσει στην καταπληκτική οθόνη των 2.8 ιντσών QVGA με 16 εκατομμύρια χρώματα.

Η Nokia αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, οδηγώντας την ανάπτυξη της σύγκλισης Internet και Τηλεπικοινωνιών. Η Nokia κατασκευάζει μία ευρεία γκάμα συσκευών κινητής τηλεφωνίας μέσω των οποίων προσφέρει στους ανθρώπους εμπειρίες στη μουσική, στην πλοήγηση, στο βίντεο, στην τηλεόραση, στη φωτογραφία και στα παιχνίδια. Επίσης παρέχει εξοπλισμό, λύσεις και υπηρεσίες για δίκτυα τηλεπικοινωνιών.

Ο Executive Vice President της Nokia, κ. Anssi Vanjoki, δήλωσε σχετικά με τη βράβευση:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την τιμή που μας έκανε ο DLNA βραβεύοντας το Nokia N95 8GB. To N95 8GB είναι πραγματικά ένα αριστούργημα στην κατηγορία των υπολογιστών πολυμέσων και ένα εξαίρετο παράδειγμα της κατεύθυνσης που χαράζει η αγορά της κινητής τηλεφωνίας»

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Alpha Copy / Nokia, κύριος Σ.Ι. Κωνσταντινίδης, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η Nokia είναι ιδιαίτερα υπερήφανη καθώς o υπολογιστής πολυμέσων Ν95 8GB είναι η πρώτη συσκευή κινητού τηλεφώνου η οποία βραβεύεται από τον DLNA.Το βραβείο αυτό είναι ακόμη μια αναγνώριση της συνεχούς προσπάθειας της Nokia να πρωτοπορεί στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Το Nokia N95 8GB προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό χαρακτηριστικών πολυμέσων, όπως εκπληκτική οθόνη, μοναδικές δυνατότητες φωτογραφίας και βίντεο, συνδεσιμότητα σε υψηλές ταχύτητες, καθιστώντας το έτσι τον απόλυτο υπολογιστή πολυμέσων. Αφουγκραζόμενοι τις τάσεις της αγοράς, όλοι εμείς στην Alpha Copy / Nokia, επενδύουμε σταθερά στην ανάπτυξη πρωτοποριακών προϊόντων, που στόχο έχουν να απλοποιούν, να διασκεδάζουν και να διευκολύνουν, τελικά την καθημερινότητά μας.»


Tags: Alpha Copy, Nokia, Κωνσταντινίδης, N95, DLNA.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top