Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Last Drive - The Bad Roads - The best of Last Drive

Πολιτισμός και πολιτιστικές εκδηλώσεις » Μουσική » Reviews - 31/03/2008

Ο αστείρευτος πόθος για αυτό το συγκρότημα φαινόμενο πραγματοποιήθηκε πέρσι τον Μάη, όταν οι Last Drive αποφάσισαν να μας χαρίσουν 4 Live σε Αθήνα και εν συνεχεία σε Θεσσαλονίκη το περσινό καλοκαίρι. Μια άλλη επιθυμία μας ήταν να επανεκδοθούν οι δίσκοι τους, καθώς ήταν σαν ανέκδοτο να τους βρεις και ειδικά στην επαρχία και την παραμεθόριο, κάτι όμως που είναι στα σκαριά.

Last Drive - The Bad Roads - The best of Last Drive
Τώρα κυκλοφορεί το best of,  και για να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι ας ρίξουμε μια ματιά για το ποιοί το βγάζουν, για να δείτε με τι έχουμε να κάνουμε.

Οι Last Drive είναι μακράν από τις 3-4 μπάντες φαινόμενα που πέρασαν ποτέ από αυτήν την χώρα. Στις αρχές τις δεκαετίας του 1990 οι δίσκοι τους πουλούσαν περισσότερο στην Ιταλία και την Γερμανία παρά στην Ελλάδα. Έπαιζαν σε φεστιβάλ σε όλη σχεδόν την Ευρώπη και οι δίσκοι τους εκτός από την Ευρώπη, πωλούνταν και στην Αμερική.

ΟΙ Last Drive δημιουργήθηκαν και εμφανίστηκαν στα τέλη του 1983, ενώ το πρώτο τους live έγινε στο "Rodeo" στις 27 Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου. Έβγαλαν τον πρώτο δίσκο τους το 1986, τον οποίο ονόμασαν “Underworld Shakedown”, ό,τι ακριβώς ήταν και το περιεχόμενο του δίσκου τους και της πορείας τους. Με βάση το garage με ροκαμπίλλυ το σερφ και λίγο alternative με σκληράδα με σπίντα και αγγλόφωνο στίχο στους δίσκους τους  έκαναν ένα ήχο απόλυτα δικό τους και σήμα κατατεθέν στην μουσική.

Το 1985 κυκλοφόρησε το πρώτο τους 7ιντσο single με τίτλο “Midnight Hope”, τo EP αυτό περιείχε τρία τραγούδια, τα "Poison", "Right by my Side" και "Midnight Hope". Το 1986 κυκλοφόρησε όπως είπαμε, το πρώτο τους LP με τίτλο “Underworld Shakedown”, μία ανεξάρτητη παραγωγή του ίδιου του συγκροτήματος, το οποίο άφησε μόνο έκπληξη και καλές εντυπώσεις.

Το Φθινόπωρο του 1987 οι Last Drive ανοίγουν τη συναυλία των Watermelon Men, ενώ στο τέλος της συναυλίας, στη σκηνή ανεβαίνει  ο τραγουδιστής των Αυστραλών Lime Spiders που τους συνόδευσε σε τρεις διασκευές. Την άνοιξη του 1987 κάνουν την πρώτη τους περιοδεία στην Ευρώπη και δίνουν συναυλίες σε Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Γαλλία. Παίζουν με τους Fuzztones, τους Creeps, τους Stomachmouths, και τους Dizzy Satellites.

To 1988 κυκλοφορεί το “Heatwave”, ένας δίσκος που τους καθιέρωσε και στην garage σκηνή της Ευρώπης, επανακυκλοφορώντας από τη Γερμανική εταιρεία Music Maniac. Μετά την τεράστια επιτυχία του δίσκου αυτού, οι Last Drive φθάνουν στην Γερμανία όπου συμμετέχουν στο φεστιβάλ "Berlin Independence Days", ηχογραφώντας παράλληλα και το EP  με τίτλο “Time”. 

Οι   Last Drive είναι πλέον καταιγιστικοί και έχουν περάσει τα σύνορα της χώρας όσο κανένας ποτέ πριν αλλά ούτε και μετά. Με  τον  παραγωγό Πωλ Κάτλερ των Dream Syndicate κυκλοφορούν τους δύο επόμενους δίσκους τους , “Blood Nirvana 1990” και “F*head Entropy 1992”. Οι  Last Drive παίζουν ακόμα και με τους  Dead Moon, Wipers, Gun Club και Jesus & Mary Chain.

Το 1994 κυκλοφορεί το τελευταίο τους album με τίτλο “Subliminal” όπου το stoner και η alternative κάνουν πάρτι. Τον επόμενο χρόνο ο Καρανικόλας αποχωρεί από το συγκρότημα και μετά από λίγους μήνες οι Last Drive διαλύονται.

Όταν το 1998 οι R.E.M. κατηφόρισαν στην Αθήνα για το πρώτο τους live στην Ελλάδα, ο κιθαρίστας  τους ζητούσε εναγωνίως για support συγκρότημα να είναι οι Last Drive. Δυστυχώς του ανακοίνωσαν ότι η μπάντα είχε διαλυθεί το 1995.

Τα μελή της μπάντας ακλούθησαν άλλα μουσικά projects. Ο μπασίστας και τραγουδιστής τους, Αλέξης Κολοφωλιάς μαζί με τον κιθαρίστα Θάνο Αμοργιανό, δημιούργησαν  τους Earthbound όπου με μπροστάρη τον κλασικό ήχο και αναμιγνύοντας την Americana και to desert rock έγιναν γνωστοί και αναγνωρίσιμοι για την μουσική τους.  Ο κιθαρίστας Γιώργος Καρανικόλας έφτιαξε την alternative rock μπάντα Βlackmail.  Όλοι οι δίσκοι τους είναι δυναμίτες και δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις κάποιον.

Το best of είναι γεμάτο με εκρηκτικά κομμάτια, αλλά θα σας συμβούλευα να βρείτε και την υπόλοιπη δισκογραφία τους.

Οι Last Drive είναι  o Αλέξης Κολοφωλιάς (Alex K.) μπάσο-φωνή, o Γιώργος Καρανικόλας (B. George Bop) κιθάρα-φωνή, ο Χρήστος Μιχαλάτος (Chris B.I.) τύμπανα, ο Θάνος Αμοργινός (T.H.Lime) κιθάρα, ο Πάνος Κασιάρης (P.PEP) κιθάρα,  ο Nick "Pop Mind" κιθάρα.

Τον Θάνο Αμοργινό μπορείτε να τον δείτε σαν dj κάθε Πέμπτη στον Μουσικό Χώρο The Hive.
Σιδερής Λιάρης
Tags: the hive, Last Drive, Earthbound.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top