Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Windows Server 2008, Visual Studio 2008 και SQL Server 2008 στην Ελλάδα

Ειδήσεις » Εταιρείες - 31/03/2008

Η Microsoft Ελλάς πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη επίσημη παρουσίαση στο ελληνικό κοινό της νέας γενιάς προϊόντων της, Windows Server 2008, Visual Studio 2008 και SQL Server 2008.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, είχε ως στόχο την ανάδειξη των καινοτόμων χαρακτηριστικών των νέων προϊόντων της Microsoft που αποτελούν ισχυρά εργαλεία για τους επαγγελματίες της Πληροφορικής. Βασικά πλεονεκτήματά τους αποτελούν οι ενισχυμένες δυνατότητές τους ως προς την ασφαλή διαχείριση της πληροφορίας, την εξοικονόμηση πόρων και τη μείωση των δαπανών, την υποστήριξη των διαδικασιών λήψης αποφάσεων και την ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών που εξασφαλίζουν την καλύτερη αξιοποίηση της υφιστάμενης υποδομής πληροφοριακών συστημάτων, προς όφελος των στρατηγικών στόχων επιχειρήσεων και οργανισμών.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Eric Rudder, Senior Vice President Technical Strategy της Microsoft Corp., ο οποίος έχει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της στρατηγικής της εταιρίας σε τεχνολογικό επίπεδο και στην εξέλιξη των Microsoft Servers & του .NET Framework. Ο κ. Rudder κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε διεξοδικά στα πλεονεκτήματα των νέων προϊόντων, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη θετική ανταπόκριση του κόσμου της Πληροφορικής προς τις επιδόσεις των νέων εργαλείων.

Κατά τη διάρκεια των παράλληλων παρουσιάσεων που ακολούθησαν, το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για τον καινούργιο IIS7 Web Server, το Virtualization και Security του Windows Server 2008, αλλά και για τα πλεονεκτήματα του SQL Server 2008, ενώ παράλληλα γνώρισε από κοντά μέσα από live demos τις καινούργιες δυνατότητες του Visual Studio 2008 για ανάπτυξη επιχειρηματικών εφαρμογών σε Windows, Web και Office. Εκτός των τεχνικών χαρακτηριστικών των προϊόντων, παρουσιάστηκαν case studies από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου αναδείχτηκαν τα πλεονεκτήματα της αξιοποίησης των νέων προϊόντων από επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ο κ. Eric Rudder δήλωσε «Η νέα γενιά προϊόντων της Microsoft εγκαινιάζει μια νέα εποχή στα εργαλεία πληροφορικής που επιτρέπουν μεγαλύτερη ευελιξία στα τμήματα πληροφορικής των εταιριών και οργανισμών, και πραγματικά προάγουν τους επιχειρηματικούς στόχους. Λαμβάνουμε ήδη θετικά σχόλια από συνεργάτες και πελάτες μας από όλο τον κόσμο, ωστόσο συνεχίζουμε την επαφή μας με ακόμα περισσότερους επαγγελματίες, προκειμένου να αποκτήσουμε μια όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα σχετικά με τα συγκεκριμένα προϊόντα μας».

Στην Ελλάδα οργανισμοί όπως η Τράπεζα Πειραιώς και η hellas online έχουν υιοθετήσει τις νέες λύσεις της Microsoft. O κ. Σωτήρης Συρμακέζης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στην Τράπεζα Πειραιώς και επικεφαλής της winbank, δήλωσε «Το νέο Visual Studio μας βοήθησε να δημιουργήσουμε μία εντυπωσιακή νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) με χαρακτηριστικά multi-bank και multi-channel. Η νέα πλατφόρμα θα εξυπηρετεί με ενιαίο τρόπο όλες τις τράπεζες του Ομίλου στη ΝΑ Ευρώπη, θα καλύψει το web banking, το mobile banking, το phone banking, τα alerts καθώς και άλλα εναλλακτικά δίκτυα και υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής. Η λύση που υλοποιήσαμε στηρίζεται στη λογική των services. Η επένδυση που έχει κάνει η Microsoft στην τεχνολογία των web services μας βοήθησε στο να επεκτείνουμε τα υπάρχοντα συστήματά μας και τη διαλειτουργικότητα αυτών μέσω των services. Ιδιαίτερα το Windows Communication Foundation έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην υλοποίηση των διασυνδεδεμένων εφαρμογών και συνεργάστηκε άψογα με το υπάρχον middleware της τράπεζας.

Ο κ. Αργύρης Διαμαντής, IT Director στην hellas online, δήλωσε «Στην hellas online, επενδύουμε στρατηγικά, γιατί πιστεύουμε ότι μέσω του εξελιγμένου δικτύου μας και της υποδομής μας σε συστήματα πληροφορικής (ΙΤ), μπορούμε να υλοποιήσουμε γρήγορα καινοτόμες και πελατοκεντρικές υπηρεσίες. Ήδη χρησιμοποιούμε τον MS Windows Server 2008 για τις απαιτητικές σε ασφάλεια και επεκτασιμότητα εφαρμογές portal που χρησιμοποιούν τόσο τα εσωτερικά, όσο και τα εξωτερικά Call Center της εταιρίας μας. Ουσιαστικό πλεονέκτημα αποτελεί η ευκολία επέκτασης της υποδομής HW, όταν χρειάζεται να υποστηρίξουμε ένα έργο για το οποίο απαιτείται επιπλέον υπολογιστική ισχύς. Σ’ αυτή την περίπτωση η επέκταση γίνεται εύκολα από τους τεχνικούς μας με απλή αντιγραφή των configuration files στα νέα μηχανήματα. Το MS Windows Server 2008 θα χρησιμοποιηθεί σύντομα σε υποδομές του exchange server της εταιρείας μας, και προσβλέπουμε σε περαιτέρω επέκταση στον χώρο του web hosting»

Ο Windows Server 2008 ενσωματώνει σημαντικά νέα και καινοτόμα χαρακτηριστικά, καθώς και έναν πλήρως επανασχεδιασμένο πυρήνα, ενώ παράλληλα διαθέτει βελτιωμένα εργαλεία για την ανάπτυξη εφαρμογών στο Διαδίκτυο, επιτρέποντας τη μείωση του κόστους υποδομής. Επίσης, ενσωματώνει την τεχνολογία Hyper-V, τεχνολογία virtualization της Microsoft, η οποία συμβάλει στην εξοικονόμηση πόρων, μέσα από τη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της υπάρχουσας υποδομής και τη βελτίωση της διαθεσιμότητας του διακομιστή, ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος παρέχουν ένα μοναδικό επίπεδο ασφάλειας για το δίκτυο, τα δεδομένα και την επιχείρηση.

Το Visual Studio 2008 προσφέρει τη δυνατότητα στους developers και στις ομάδες ανάπτυξης να δημιουργούν παραγωγικά, με ποιότητα και ταχύτητα συνδεδεμένες εφαρμογές, εμπλουτίζοντας την εμπειρία χρήσης των Windows Vista, του Microsoft Office 2007, των φορητών συσκευών και το διαδικτύου.

O Microsoft SQL Server 2008 αποτελεί μια αξιόπιστη, παραγωγική και ευφυή πλατφόρμα δεδομένων που επιτρέπει τη λειτουργία απαιτητικών και σημαντικών εφαρμογών, τη μείωση του χρόνου και του κόστους ανάπτυξης και διαχείρισης των εφαρμογών, καθώς και την καλύτερη εποπτεία του συνόλου δραστηριοτήτων της επιχείρησης ή οργανισμού, ενδυναμώνοντας τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, παρέχοντας ταυτόχρονα υψηλό επίπεδο ασφάλειας.


Tags: Microsoft, windows, windows server, visual studio, sql, mssql, server.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top