Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

To Open XML εγκρίθηκε ως Πρότυπο της ISO/IEC

Τεχνολογία - 07/04/2008

Μετά από 14 μήνες εντατικής εξέτασης, η Κοινή Τεχνική Επιτροπή του Διεθνούς Οργανισμού Πιστοποίησης (ISO) και της Διεθνούς Ηλεκτροτεχνικής Επιτροπής (IEC) ολοκλήρωσαν την επίσημη διαδικασία αξιολόγησης του Προσχέδιου Διεθνούς Προτύπου (DIS) 29500: Office Open XML (Open XML) που υπέβαλε η Ecma International.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ISO, το 86% όλων των εθνικών φορέων – μελών μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με δικαίωμα ψήφου, τάσσονται υπέρ της πιστοποίησης ISO/IEC, ποσοστό μακράν υψηλότερο από το 75% που απαιτείται για επίσημη αποδοχή βάσει των κανόνων του ISO και της IEC. Έτσι, το Open XML αποτελεί πλέον ένα ανοιχτό πρότυπο format αναγνωρισμένο από τον ISO και την IEC όπως ακριβώς και το HTML, το PDF και το ODF.

«Το 86% των εθνικών φορέων με δικαίωμα ψήφων υπέρ της πιστοποίησης, καταδεικνύει τη συντριπτική υποστήριξη της οποίας τυχαίνει το Open XML. Αυτό το αποτέλεσμα αποτελεί μια νίκη για τους πελάτες, τους παρόχους τεχνολογικών λύσεων (technology providers) και τις κυβερνήσεις που επιθυμούν να επιλέξουν το format που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες τους κι έχουν λόγο στην εξέλιξη αυτού του ευρέως αποδεκτού προτύπου» δήλωσε ο Τομ Ρόμπερτσον, Γενικός Διευθυντής Διαλειτουργικότητας και Προτύπων της Microsoft Corp. «Οι πληροφορίες που λάβαμε από τεχνικούς εμπειρογνώμονες, πελάτες και κυβερνήσεις όλου του κόσμου συνέβαλαν σημαντικά στη βελτίωση του προτύπου Open XML καθιστώντας το έτσι πιο χρήσιμο για τους προγραμματιστές και τους πελάτες. Μετά την επίσημη έγκριση του, δεσμευόμαστε να στηρίξουμε το πρότυπο στα προϊόντα μας και να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με φορείς προτύπων, κυβερνήσεις και τη βιομηχανία για την προώθηση της διαλειτουργικότητας και την καινοτομία». Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αρχές της διαλειτουργικότητας της Microsoft είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.microsoft.com/interop/principles/default.mspx

Το ανοικτό πρότυπο έχει τύχει ευρείας αποδοχής από όλη τη βιομηχανία λογισμικού για χρήση σε μεγάλο αριθμό πλατφορμών όπως Linux, Windows, Mac OS και Palm OS. Εκατοντάδες ανεξάρτητοι πωλητές λογισμικού (ISV) και πάροχοι πλατφόρμας απ’ όλο τον κόσμο, όπως η Apple Inc., η Corel Corp., η Sun Microsystems Inc., η Microsoft και η Novell Inc. — σχεδιάζουν λύσεις βασισμένες στο Open XML που προσφέρουν πραγματική αξία για τους χρήστες λύσεων πληροφορικής σε όλο τον κόσμο. Ανεξάρτητη έρευνα κατέληξε ότι μελλοντικά η χρήση του Open XML θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο*. Χιλιάδες εταιρίες έχουν εκφράσει την υποστήριξη τους για το Open XML και την έγκριση του από την ISO ( http://www.iso.org ) και την IEC στο http://www.openxmlcommunity.org .

Όσοι χρησιμοποιούν το Open XML μπορούν να επιβεβαιώσουν τη χρησιμότητα του ανοικτού format αρχείων για τους τομείς διαχείρισης αρχείων και δεδομένων, ανάληψης δεδομένων, διαλειτουργικότητας με συστήματα συγκεκριμένων τομέων και μακροχρόνιας διατήρησης των εγγράφων. Το επίπεδο ακρίβειας και λεπτομέρειας των format έχει βελτιστοποιηθεί διευκολύνοντας την μεταφορά δισεκατομμυρίων υφιστάμενων αρχείων. Τα format αρχείων Open XML είναι τα μόνα που μπορούν να ενσωματώσουν άλλους τύπους συστημάτων και δεδομένων σε έγγραφα Open XML διατηρώντας ένα σαφή, απλό διαχωρισμό της παρουσίασης (σήμανση Open XML) και των δεδομένων (εξατομικευμένα σχήματα και περιπτώσεις). Αυτό σημαίνει ότι οι οργανισμοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν αρχεία Open XML για να αναφέρουν πληροφορίες από άλλες εφαρμογές και συστήματα χωρίς να χρειαστεί να τα μεταφράσουν, γεγονός που αποτελεί μια σημαντική καινοτομία για τους προγραμματιστές που προσπαθούν να ενσωματώσουν επιχειρηματικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στα έγγραφα τους ή για αυτούς που επιθυμούν να «σημαδέψουν» (tag) τα έγγραφα με το σύστημα κατηγοριοποίησής τους, προκειμένου να βελτιώσουν την κατανόηση του περιεχομένου των εγγράφων.


Tags: microsoft, office, xml, open xml, ecma, iso.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top