Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Nokia N82 σε μαύρο χρώμα

Τεχνολογία » Gadgets - 11/04/2008

Η Nokia παρουσίασε το νέο μοντέλο Nokia N82, της κατηγορίας Nseries, σε μαύρο χρώμα, το οποίο χαρακτηρίζεται από την προηγμένη τεχνολογία στην εικόνα, την ενσωματωμένη πλοήγηση και την υψηλή ταχύτητα συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο. Η συγκεκριμένη συσκευή και πολυμέσο, επιτρέπει στο χρήστη να αρχειοθετεί τις φωτογραφίες, όχι μόνο ημερολογιακά, αλλά και σύμφωνα με την τοποθεσία.

Αυτή η λειτουργία αποτελεί ένα από τα επιπλέον χαρακτηριστικά της κάμερας, το οποίο συμπληρώνεται με τα 5 megapixel, τους οπτικούς φακούς Carl Zeiss και το Xenon φλας. Οι δυνατότητες του Nokia N82 δεν περιορίζονται μόνο στη λήψη καταπληκτικών φωτογραφιών, αλλά και μία σειρά από προηγμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας που διευκολύνουν τους καταναλωτές να μοιραστούν τις ανακαλύψεις, τα ταξίδια και τοποθεσίες τους.

«Το Nokia N82 δημιουργήθηκε για να αφηγείται», λέει ο Juha Kokkonen, Διευθυντής για τις συσκευές πολυμέσων Nokia. «Ως μια από τις καλύτερες φωτογραφικές μηχανές, το Nokia N82 σε μαύρο χρώμα απαθανατίζει τα ταξίδια και τις ανακαλύψεις των ανθρώπων. Με το ενσωματωμένο Α-GPS βοηθά τους ανθρώπους να ανακαλύψουν νέα μέρη συνδυάζοντας πληροφορίες με μία ευρεία σειρά χαρακτηριστικών συνδεσιμότητας όπως Wi-Fi και HSDPA. Διευκολύνουμε τους καταναλωτές να μοιραστούν γρήγορα αυτές τις στιγμές όπως ακριβώς συμβαίνουν».

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάμερας, το Nokia N82 δημιουργήθηκε για να εντυπωσιάζει τους ταξιδιώτες, καθώς επίσης και τους λάτρεις της φωτογραφίας. Η κάμερα των 5 megapixel, το ισχυρό φλας της Xenon και οι οπτικοί φακοί Carl Zeiss, η γρήγορη ενεργοποίηση της κάμερας, η αυτόματη εστίαση με το ενσωματωμένο φως, η γρήγορη επαναφόρτιση μεταξύ των λήψεων φωτογραφιών και η DVD - ποιότητα βίντεο, εξασφαλίζουν την τέλεια λήψη φωτογραφίας όλων των ιδιαίτερων στιγμών σας – ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Αξιοποιώντας το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης A-GPS και την υψηλής ανάλυσης κάμερα, το Nokia N82 αυτόματα αρχειοθετεί τις φωτογραφίες γεωγραφικά, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα εύρεσης της τοποθεσίας σε χάρτη, είτε μέσω διαδικτύου, είτε μέσω της ίδιας της συσκευής. Ο χρήστης μπορεί να «ανεβάσει» φωτογραφίες και βίντεο, από το Nokia N82, απευθείας σε υπηρεσίες όπως το Ovi, Flickr ή το YouTube. Με την εγκατάσταση της αποκλειστικής και δωρεάν εφαρμογής Sports Tracker, οι καταναλωτές μπορούν να μοιραστούν τις απόψεις τους και τις διαδρομές τους με άλλους μέσω του Sports Tracker – συμπεριλαμβανομένων της τοποθεσίας λήψης της κάθε φωτογραφίας. Το Nokia Sports Tracker είναι ένα σύστημα πλοήγησης που εφαρμόζεται σε smartphones της Nokia και παρέχει πληροφορίες όπως η ταχύτητα, η απόσταση και ο χρόνος, οι οποίες αποθηκεύονται αυτόματα στην εφαρμογή, και μπορούν να μοιραστούν με άλλους χρήστες του συστήματος.

Οι Urbanistas εξερευνούν τον κόσμο

Σε μια επίδειξη αυτής της εφαρμογής, εξερευνητές ξεκίνησαν για το γύρο του κόσμου με ένα Nokia N82. Μέσω του www.nseries.com/urbanistadiaries, άνθρωποι από όλο τον κόσμο είχαν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν την πορεία των εξερευνητών, και να μοιραστούν την εμπειρία σε πραγματικό χρόνο μέσω των φωτογραφιών που τραβήχτηκαν από τις συγκεκριμένες συσκευές. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού το Sports Tracker ανίχνευε και κατέγραφε τα σημεία όπου τραβήχτηκε η κάθε φωτογραφία, με αποτέλεσμα ένα διαρκώς ενημερωμένο χάρτη.

Το Nokia N82 είναι αληθινός σύντροφος ταξιδιού και υποστηρίζει κάρτες μνήμης microSD χωρητικότητας μέχρι και 8GB, που επιτρέπουν στη συσκευή να αποθηκεύει μέχρι και 3.000 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, 5 ώρες υψηλής ποιότητας βίντεο και έως και 6.000 τραγούδια ή όλες τις διαθέσιμες περιοχές για την εφαρμογή χαρτών της Nokia.

Ο Πρόεδρος της Alpha Copy / Nokia, κύριος Σ.Ι. Κωνσταντινίδης, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η Alpha Copy / Nokia, πιστή στη δέσμευσή της για την παροχή καινοτόμων προϊόντων κινητής τηλεφωνίας στον Έλληνα καταναλωτή, παρουσιάζει το Nokia N82, μια συσκευή πολυμέσο, που συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα ενός κινητού τηλεφώνου με αυτά ενός υπερσύγχρονου gadget.»


Tags: N82, Nokia, Alpha Copy, Κωνσταντινίδης, N series.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top