Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Aνταπόκριση: Διάφανα Κρίνα live στο Κύτταρο

Πολιτισμός και πολιτιστικές εκδηλώσεις » Μουσική » Live Reports - 27/05/2008

Τα Διάφανα Κρίνα δεν τα είχα δει ποτέ σε συναυλία και να φανταστείτε ότι παρακολουθώ το συγκρότημα ενεργά από το 1998. Η αναγγελία της mini tour με τελικό σταθμό την Αθήνα στις 10 και 17 Απριλίου στο ιστορικότερο Συναυλιακό χώρο ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί για να κλείσει ένα ακόμα απωθημένο πολλών χρόνων, καθώς και να αποδείξει περίτρανα ότι τα Κρίνα είναι στην καλύτερη φάση τις πορείας τους.

Aνταπόκριση: Διάφανα Κρίνα live στο Κύτταρο
Την 17η Απριλίου και ώρα 21η και σαραντίζοντας μεταμεσημβρινής εθεάθη το Κύτταρο εις τους οφθαλμούς μου με μια πολλών μέτρων σειρά στα εισιτήρια. Ο χώρος γέμιζε με γρήγορους ρυθμούς και κατά τις 22:20 ήταν ασφυκτικά γεμάτο.
Το κοινό αποτελούνταν από 16αρηδες μέχρι και 65αρηδες (όχι πολλούς είπαμε) και θέλω να επισημάνω ότι τελικά αυτά περί γκοθάδων και συναφή στις συναυλίες των Κρίνων είναι επιεικώς πούτσες μπλε.

Τα Κρίνα βγήκαν στην σκηνή κατά τις 11.15, ο Ανεστόπουλος βγαίνοντας ύψωσε το ποτήρι του στο κοινό και η γιορτή άρχισε με την υπόλοιπη παρέα να οπλίζει τα όργανα για το πρώτο τραγούδι που ήταν το «Από το Άπειρο σε Εσένα».
Οφείλω να παραδεχτώ ότι από τις πολλές συναυλίες που έχω παρακολουθήσει ο ήχος ήταν στημένος άψογα. Δεν περίμενα την φωνή του Ανεστόπουλου να είναι τόσο καθαρή και ιδιαίτερη όσο την άκουγα στους δίσκους.

Ο Τσουκαλάς με τα εφέ της κιθάρας του ήταν συγκλονιστικός, προσδίδοντας μαζί με τον Μπάρδη στις κιθάρες και την τρομπέτα μια άλλη μορφή στα τραγούδια, πιο δυνατή, πιο τσίτα και πιο γεμάτη. Το ενδοσκοπικό μπάσο του Ροδόστογλου σε χτυπούσε στην καρδιά και σε όλο το μυϊκό σου σύστημα. Ο Μάχας με τα τύμπανα ήταν καθαρός, μετρονόμος, άψογος και σίγουρος. Τα κέφια του Ανεστόπουλου που φορούσε μπλούζα dues ex machina ήταν εμφανή, ξεσηκώνοντας το κοινό.

Τόσα χρόνια και από αφηγήσεις για τις συναυλίες των Κρίνών ήμουν σίγουρος ότι δεν θα άκουγα προσωπικά, αγαπημένα  κομμάτια αλλά και σε αυτό δεν με απογοήτευσαν. Όπως είναι τα Αν το βρεις, Στο Πλάι σου, Όπως τα χιόνια, Απέραντη θλιμμένη ανταρτική, Κυριακή των Βαΐων.

Στην συναυλία αυτή τα Διάφανα Κρίνα παρουσίασαν καινούργια τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο τους που μάλλον θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει, και θυμηθείτε ότι ο δίσκος θα γαμάει.

Μοναδικές ήταν οι αφιερώσεις του Ανεστόπουλου σε μερικά τραγούδια. Το τραγούδι «Ζωή σαν την δικια μου» το αφιέρωσε στον πούστη τον αμερικάνο, καθώς και «Σκατα στον τάφο του». Το τραγούδι «Τα χρόνια που ναυάγησα στις ξέρες σου» το αφιέρωσε στα Βαλκάνια. Ένα καινούργιο τραγούδι αφιερώθηκε στον joe strummer που τον έφαγε στα 50 η πουτανα η γυναίκα του.

Η μπάντα ήταν δεμένη, δυνατή, χωρίς λάθη και με αυτοσχεδιασμούς πάνω στα κομμάτια, που έκτος από την μεγαλύτερη διάρκεια που είχαν, το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από τους δίσκους. Το encore έκανε και τον πιο δύσπιστο από το κοινό να καταλάβει το πόσο καλή ήταν η συναυλία με τα τραγούδια «Έγινε η Απώλεια συνήθεια μας», «Θα πεθάνω ένα πένθιμο του Φθινόπωρου δείλι», «Μέρες αργίας», «Μουχλουλαδα», «Κυριακή των Βαΐων», «Βάλτε να πιούμε».

Ένα συναυλιακό απωθημένο έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο. Τα Διάφανα Κρίνα έχουν αποδείξει εδώ και καιρό την αξία τους και το κοινό έχει αποδείξει και αυτό με την σειρά του την εμπιστοσύνη στο ταξίδι. Μακάρι  τα Διάφανα Κρίνα πάντα να κάνουν τον κόσμο τους τόσο χαρούμενο.   

Υ.Γ. Εύχομαι ένα live δίσκο 

Track list

  1. Από το Άπειρο σε εσένα
  2. Αν το βρεις
  3. καινούργιο
  4. ζωή σαν την δική μου
  5. η Αγάπη είναι ένας σκύλος από την κόλαση
  6. καινούργιο
  7. η γυναίκα που διάβαζε ποιήματα
  8. τα χρόνια που ναυάγησα στις ξέρες σου
  9. κάθε τι που ανασαίνει
  10. καινούργιο
  11. καινούργιο (Μάλλον Λάθος στροφή λέγετε )
  12. δίπλα σου σαν πάντα
  13. καινούργιο
  14. όλα αυτά που δεν θα δω
  15. στο πλάι σου
  16. διάφανα κρίνα
  17. απέραντη θλιμμένη ανταρτική
  18. όπως τα χιονιά
  19. καινούργιο (στην κόλαση βαθιά )
  20. μπλε χειμώνας
Encore
  1. έγινε η απώλεια συνήθειά μας
  2. θα πεθάνω ένα πένθιμο του φθινόπωρου δείλη
  3. μέρες αργίας
  4. μουχλουλαδα
  5. Κυριακή των βαΐων
  6. Βάλτε να πιούμε 

Φωτογραφίες

diafana5
diafana4
diafana3
diafana2~0
diafana1

Σιδερής Λιάρης
Tags: Διάφανα Κρίνα, Κύτταρο, Ανεστόπουλος, deus ex machina, Joe Strummer, live, Τσουκαλάς, Μπάρδης, Ροδόστογλου, Μάχας.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

Σχόλια

  • file mou ,ekeino to vradu imoun ki egw sto live tous....thavmazw ki egw ta krina fanatika...de tha stathw toso sto uperoxo-meta apo kairo stin atina- live pou edwsan,alla sto monadiko tous ufos pou itan,einai kai tha parameinei authentiko...yha exeis akousei ana kairous diafora kakentrexh sxolia pou aforoun stous stixous kai ti mousiki tous(ksereis,tis gnwstes atakes tupou:''klapsomouniazoun,katathliptikoi,pesimistes ktl...'').pistevw oti ta krina mas apopneoun mia glukia,ksexwristi melagxolia...mia nostalgia...enan poiitiko realismo k enan vathu kai luriko erwtismo....tha parameinw fanatiki thavmastria tous....kai...sae tous allous na.....lene.
    By: marw @ 26/06/2008

  • ug: emathes ,isws,gia to thanato tou aderfou tou thanou se dustuxima prin apo ligo kairo...o epomenos diskos tous tha einai afierwmenos se afton.... ''valte na poioume...''
    By: marw @ 26/06/2008

© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top