Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Συναυλία αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας

Πολιτισμός και πολιτιστικές εκδηλώσεις » Μουσική » Live Reports - 20/06/2008

Την Παρασκευή 30 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη η συναυλία αλληλεγγύης στους ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ από την ομάδα F.A.R.M.A. (FIGHT FOR ALTERNATIVE, RENEWABLE METHODS AND AUTONOMY). Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα με συζήτηση για την παρουσίαση της ομάδας F.A.R.M.A., Ζαπατίστας, ριζοσπαστική οικολογία, αυτοσχέδιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Συναυλία αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας
Η είσοδος ήταν ελεύθερη και όποιος ήθελε προαιρετικά έδινε 5 ευρώ. Όσοι δεν δώσανε είναι κάφροι, μιας και τα χρήματα δεν πήγαν ούτε στα συγκροτήματα, ούτε στον ήχο, ούτε στα φώτα, αλλά στους Ζαπατίστας και ήταν ένας τρόπος απλός να δείξεις  αλληλεγγύη  σε αυτούς τους ανθρώπους που αγωνίζονται με πενιχρά μέσα και χωρίς όπλα για τον λαό τους . Όσοι δεν ξέρετε για τους Ζαπατίστας καλό και χρήσιμο θα ήταν να το ψάξετε .

Η συναυλία αλληλεγγύης περιελάμβανε τους Scab level, τον Γιάννη Χαρούλη, τους Night on Earth, τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τους Χαίνηδες. Οι εμφανίσεις των καλλιτεχνών ήταν περιορισμένες σε χρονικά όρια.

Η συναυλία άρχισε με τους Scab level  λίγο πριν τις 10,  παίζοντας ένα μείγμα rock, hardcore, punk και  οφείλουμε να πούμε ότι είναι μια μπάντα πολλά υποσχόμενη, ήδη είναι γνωστοί από τη συμμετοχή τους στις συλλογές IN THE JUNKYARD.
Την σκυτάλη πήρε ο Γιάννης Χαρούλης και το θέατρο πέτρας ήταν ασφυκτικά γεμάτο, παρά τον κόσμο που συνέχιζε να έρχεται. Τρεις μουσικοί πλαισίωναν τον Γιάννη Χαρούλη, ο οποίος έπαιξε δικά του κομμάτια, όπως το Ένα Γύρω Το Φεγγάρι, Σύννεφα του γιαλού, κάποια κρητικά παραδοσιακά τραγούδια, κάποια τραγούδια του Θανάση και προς μεγάλη έκπληξη την καινούργια ζάλη  από τις Τρύπες και τον Μέρμηγκα του Μάνου Λοΐζου. Το κοινό ήταν αρκετά εκδηλωτικό  και απαρτιζόταν από όλο το εύρος ηλικιών.
Μετά τον  Γιάννη Χαρούλη σειρά είχαν οι Night on Earth που μάγεψαν το κοινό με τα μουσικά ιντερλούδιά τους στο πνεύμα του trip hop και των post παραληρημάτων των εφέ της κιθάρας. Τα  γυναικεία φωνητικά  του συγκροτήματος φανέρωσαν μια τραγουδίστρια με ύφος και πάθος πάνω στην σκηνή και μια μπάντα που τα έχει όλα, σε σημείο να αναρωτιέμαι, πώς είναι δυνατόν να μην ασχολούνται με τέτοιες μπάντες που κρύβει η Ελλάδα.
Ο Θανάσης εμφανίστηκε με τους Night on Earth να τον συνοδεύουν στα κομμάτια του και το σύντομο ρεπερτόριο τα είχε όλα, Πεχλιβάνη, Διάφανο, Αγρύπνια και σε κάποια στιγμή είχε και Rage Against The Machine  με το κομμάτι bullet in the head, όπου η τραγουδίστρια των Night on Earth μας έδειξε ότι δεν μάσα τον πούτσο της, παρόλο που έχει μια άκρατη θηλυκότητα.

O Θανάσης έχει όρεξη και ανάγκη για πειραματισμούς που και τώρα τον οδηγούν σε μια συνεργασία με τους Night on Earth και εμάς να μην θέλουμε να χάνουμε τις συναυλίες του και το αποτέλεσμα, που από αυτά που ακούσαμε με τους Night on Earth να πειράζουν ελάχιστα τα κομμάτια του Θανάση με το δικό τους χρώμα μας άφησε πιστεύω όλους πολύ ικανοποιημένους. Ο Θανάσης κατέβηκε και σειρά είχαν οι μοναδικοί Χαίνηδες που με τα ωραία πράγματα που είπαν πριν αρχίσουν μας έκαναν πιο χαρούμενους, με μεγαλύτερη ελπίδα ότι τα πράγματα δεν θα αργήσουν να αλλάξουν. 

Στο  ξεκίνημα τους ένας τύπος ισπανόφωνος, αν δεν με γελούν τα ευήκοα ώτα μου ράπαρε πάνω από τις λίρες και τα λαούτα για λίγο και στην συνέχεια οι Χαίνηδες μας απογείωσαν με τα τραγούδια τους που συνδυάζουν το παρελθόν και την παράδοση με το τώρα και το μέλλον. Φέρνουν ένα μοναδικό αξεπέραστο αποτέλεσμα και μου έκανε εντύπωση η ζεστή και άνετη παρουσία τους στην σκηνή.

Σε κάποια τραγούδια τους συνόδευε ο Γιάννης Χαρούλης και ακούσαμε φυσικά τα ωραία τραγούδια των Χαίνηδων, όπως  τον ακροβάτη, το καπηλειό και την τίγρη με τον γιο του Ψαραντώνη να ξεφαντώνει στα σόλα, την ηλεκτρική κιθάρα που έπιανε για λίγο, πριν μας τρελάνει με τα ταξίμια  που έπαιζε στο ούτι του .

Ήταν μια ωραία συναυλία με ένα θέατρο πέτρας ασφυκτικά γεμάτο και με εξίσου ωραίο σκοπό. Το μόνο δυσάρεστο ήταν ότι μετά την εμφάνιση του Θανάση ο κόσμος άρχισε να σπάει. Το μόνο που θέλω να σκεφτώ είναι ότι μάλλον νύσταξαν και δεν έγραψαν τους Χαίνηδες, γιατί αν το έκαναν κρίμα ειλικρινά και ορθολογικά  έχασαν πολλά.
Σιδερής Λιάρης
Tags: Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Χαρούλης, Χαΐνηδες, Ζαπατίστας, Night On Earth, F.A.R.M.A..
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top