Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Samsung E200 Eco - Κινητό Τηλέφωνο από βιοπλαστικό... καλαμποκιού!

Τεχνολογία » Σταθερή και Κινητή τηλεφωνία - 17/09/2008

Η Samsung Electronics, κορυφαίος ηγέτης στην κατασκευή κινητών τηλεφώνων, παρουσιάζει το νέο οικολογικό τηλέφωνο Samsung E200 Eco! Το 9,9 χιλιοστών E200 λανσάρεται για δεύτερη φορά με ένα νέο όνομα, το Samsung E200 Eco και είναι φτιαγμένο με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Samsung E200 Eco - Κινητό Τηλέφωνο από βιοπλαστικό... καλαμποκιού!

Όλο το εξωτερικό κάλυμμα του τηλεφώνου είναι φτιαγμένο από «βιο-πλαστικό», που αποτελείται από φυσικά φυτικά υλικά που εξάγονται από φυτά, όπως το καλαμπόκι, ενώ η συσκευασία του είναι κατασκευασμένη από ανακυκλώσιμο χάρτινο κουτί, χωρίς επίχρισμα. Το νέο Samsung E200 Eco είναι διαθέσιμο στην Ευρωπαϊκή αγορά από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2008.

Η Samsung θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί βιο-πλαστικό για να συμβάλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων, αλλά και εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα από τα εργοστάσιά της. Ένας τόνος βιο-πλαστικού που χρησιμοποιείται στο E200 Eco μπορεί να μειώσει κατά 2,16 τόνους το CO2 σε σχέση με τον Πολυάνθρακα που παράγει το ακάθαρτο πετρέλαιο.

Η χρήση του συγκεκριμένου υλικού αποτελεί μέρος της συνειδητής προσπάθειας της Samsung, η οποία σε συνεργασία με την Cheil Industries, καταβάλει για την ανάπτυξη περισσότερων ανανεώσιμων και οικολογικών υλικών

«Είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε μία κοινωνικά υπεύθυνη και φιλική προς το περιβάλλον εταιρεία», δήλωσε ο κ. Geesung Choi, Πρόεδρος της Samsung Telecommunication Business, προσθέτοντας: «Στόχος μας είναι να κατασκευάσουμε όσο πιο πράσινα προϊόντα μπορούμε και να αναλάβουμε την πρωτοβουλία να στήσουμε και στη συνέχεια να επεκτείνουμε ένα σύστημα ανακύκλωσης κινητών τηλεφώνων».

Παράλληλα με το λανσάρισμα του Samsung E200 Eco, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου στην Πράσινη Ζώνη του OR@S (Olympic Rendezvous @ Samsung), παρουσιάζει δύο ακόμη οικολογικά τηλέφωνα, το W510 και το F268.

Το Samsung W510 είναι το πρώτο κινητό τηλέφωνο της Samsung με «βιο-πλαστικό» που κατασκευάζεται από φυσικά υλικά που εξάγονται από το καλαμπόκι. Κατά τη διάρκεια της παραγωγής του W510, η Samsung δεν χρησιμοποίησε βαριά μέταλλα, όπως ο μόλυβδος, ο υδράργυρος και το κάδμιο.

Το Samsung F268 είναι το πρώτο κινητό τηλέφωνο δίχως BFR/PVC. Επιπλέον, η συσκευή, καθώς και όλα τα αξεσουάρ συμπεριλαμβανομένου του φορτιστή και του handset, δεν περιλαμβάνει καθόλου BFRS ή PVC και διαθέτει συναγερμό που υπενθυμίζει στους χρήστες να αποσυνδέουν το φορτιστή όταν η συσκευή έχει φορτιστεί πλήρως. Το συγκεκριμένο προϊόν πληροί και της απαιτήσεις Energy Star.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση http://uk.samsungmobile.com/greenmanagement ή http://press.samsungmobile.com

Οι Δραστηριότητες της Samsung για την Στήριξη του Περιβάλλοντος

Απόσυρση και Ανακύκλωση Παγκοσμίως

Η Samsung Electronics θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για ανακύκλωση των ηλεκτρονικών της προϊόντων, με περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο, αναπτύσσοντας και λειτουργώντας ένα σωστό σύστημα ανακύκλωσης για τα προϊόντα που έχουν φτάσει στο τέλος της ζωής τους.

Το Σήμα Ανακύκλωσης της ντιρεκτίβας WEEE έχει αναρτηθεί σε όλα τα κινητά τηλέφωνα που εξάγονται στην Ευρώπη. Από τον Μάιο του 2005 προσφέρουμε στους καταναλωτές πληροφόρηση για την ανακύκλωση των προϊόντων μας. Η Samsung ήδη υποστηρίζει και συμμετέχει σε σχέδιο ανακύκλωσης που περιλαμβάνει 29 χώρες.

Στην Ευρώπη, έχει καθιερώσει σημείο απόσυρσης κινητών τηλεφώνων για ανακύκλωση και συνεχίζει πάντα να υποστηρίζει τη συγκεκριμένη προσπάθεια, ώστε να λειτουργεί σωστά και αποτελεσματικά.

Για την συγκέντρωση κινητών στο τέλος ζωής τους η Samsung στις Η.Π.Α προσέφερε προπληρωμένη ετικέτα ταχυδρομικών τελών στους καταναλωτές. Οπουδήποτε στις ΗΠΑ, οι καταναλωτές τυπώνουν αυτήν την ετικέτα και στέλνουν το χρησιμοποιημένο κινητό τηλέφωνο μαζί με αυτήν. Τα χρησιμοποιημένα κινητά τηλέφωνα που συγκεντρώνονται παραδοθούν σε εταιρεία ανακύκλωσης. Το σύστημα απόσυρσης κινητών τηλεφώνων της Ευρώπης με την προπληρωμένη ετικέτα ταχυδρομικών τελών θα καθιερωθεί το 2010.

Υλικά που Χρησιμοποιούνται

Η Samsung αναγνωρίζει τα υλικά BFR & PVC ως πιθανώς ζημιογόνα, γι’ αυτό και έχει μειώσει εθελοντικά τη χρήση τους. Τα BFR του PWB στα κινητά τηλέφωνα της Samsung έχουν ήδη εξαλειφθεί από τον Ιούνιο του 2007.

Η Samsung Electronics έχει συντάξει κανονισμούς για τον έλεγχο των ουσιών που σχετίζονται με το περιβάλλον, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς της να μειώσει την επίδραση στο περιβάλλον κατά τη διάρκεια της παραγωγής ή της απαλλαγής προϊόντων, αλλά και τις πιθανές επιδράσεις τους στους χρήστες. Αυτή τη περίοδο, η εταιρεία εργάζεται για να αντικαταστήσει όλες τις επικίνδυνες ουσίες που περιλαμβάνονται στα προϊόντα της με τις ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις.

Οι κανονισμοί της εταιρείας καλύπτουν συνολικά 20 ουσίες: τις έξι που απαγορεύονται από το RoHS, αυτές που περιορίζει η οδηγία 76/769/EC της ΕΕ, και αυτές που περιορίζουν οι νόμοι μεμονωμένων χωρών. Οι κανονισμοί προσδιορίζουν τις περιβαλλοντικά επικίνδυνες ουσίες που περιλαμβάνονται στα εξαρτήματα, στα βασικά υλικά, στα υλικά συσκευασίας και στις μπαταρίες. Εκτός από τους εσωτερικούς ελέγχους, τα κριτήρια επιλογής συνδέονται με το σύστημα πιστοποίησης Eco-Partner και εφαρμόζονται σε εξαρτήματα και υλικά που παρέχονται από τους προμηθευτές.

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Οι αντάπτορες της Samsung, που έχουν κερδίσει το ENERGY STAR, πληρούν τις αυστηρές οδηγίες εξοικονόμησης ενέργειας που έχει θέσει ο Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος των Η.Π.Α. Τα προϊόντα αυτά αναγνωρίζονται από ειδική εκδοχή της ετικέτας ENERGY STAR. Η Samsung συμμορφώνεται επίσης με τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΕ για τον Δείκτη Αποδοτικότητας των Εξωτερικών Παροχών Ηλεκτρικού Ρεύματος, τον οποίο ανέπτυξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για εθελοντική εφαρμογή.

Τα ηλεκτρικά προϊόντα καταναλώνουν ενέργεια και όταν είναι κλειστά, αλλά παραμένουν στην πρίζα. Αυτή είναι η θέση standby. Η αποσύνδεση των συσκευών από την πρίζα όταν δεν χρησιμοποιούνται κλείνει την παροχή ρεύματος. Για να ελαχιστοποιηθεί η κατανάλωση ρεύματος, η Samsung ανέπτυξε handsets με ενσωματωμένους συναγερμούς που υπενθυμίζουν στον κόσμο να βγάζει την μπαταρία από την πρίζα μόλις φορτιστεί. Επιπλέον, η Samsung αναπτύσσει ειδικούς αντάπτορες που είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί.


Tags: Samsung, E200 Eco, βιοπλαστικό, περιβάλλον.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top