Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

H Epson λανσάρει νέους μεγάλου format εκτυπωτές

Τεχνολογία » Hardware - 18/09/2008

Ένας νέος μηχανισμός εκτυπωτών, το σετ μελανιών UltraChrome HDR 11 χρωμάτων και ένα σύνολο νέων τεχνολογιών επεκτείνει τις δυνατότητες της Epson στη ψηφιακή εικόνα.

Με τα νέα προϊόντα απευθύνεται στο χώρο της συσκευασίας και εξασφαλίζει την υψηλότερη ποιότητα φωτογραφικής εκτύπωσης και της (ανα)-παραγωγής καλλιτεχνικών έργων ενώ η επιλογή Epson SpectroProofer™ κάνει πραγματικότητα το remote proofing.

Η Epson παρουσιάζει τους πρωτοποριακούς εκτυπωτές 24” Stylus Pro 7900 και 44” Stylus Pro 9900 με βελτιωμένο σχεδιασμό μελανιού, νέο μηχανισμό και ένα σύνολο νέων τεχνολογιών που τους καθιστούν ιδανικούς για την εκτύπωση δοκιμίων, καθώς επίσης και πολύ υψηλής ποιότητας φωτογραφιών και καλλιτεχνικών έργων.

Δίνουν τη δυνατότητα επίσης στους επαγγελματίες να επεκτείνουν την επιχείρησή τους στην απαιτητική αγορά της εκτύπωσης σε συσκευασίες και στο flexographic. Επιπλέον, ένα προαιρετικό σύστημα καλιμπραρίσματος και επαλήθευσης, το Epson SpectroProofer™, δίνει τη δυνατότητα στους Stylus Pro 7900 και Stylus Pro 9900 να χρησιμοποιηθούν και για remote proofing.

Ο νέος μηχανισμός εκτυπωτών που διαθέτουν οι Stylus Pro 7900 και 9900 στηρίζεται στην κεφαλή εκτύπωσης MicroPiezo TFP™ (Thin Film Piezo) της Epson, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι στον Stylus Pro 11880. Δημιουργεί απολύτως σφαιρικά σταγονίδια με υψηλής ακρίβειας τοποθέτηση και μπορεί να αποδώσει αναλύσεις μέχρι και 2880 dpi.

Ο αριθμός των ακροφυσίων αλλά και ο ρυθμός απόδοσης έχουν διπλασιαστεί στους Stylus Pro 7900 και 9900, εξασφαλίζοντας μέγιστη ταχύτητα μέχρι και 40m2/hr. Σε αυτές τις αυξημένες ταχύτητες, η νέα κεφαλή εκτύπωσης MicroPiezo TFP™ 10 καναλιών εξασφαλίζει παραγωγή εικόνας με την υψηλότερη ποιότητα της αγοράς.

Οι Epson Stylus Pro 7900 και 9900 χρησιμοποιούν ένα νέο μελάνι 5ης γενιάς, το οποίο αποτελεί βάση για την ποιότητα της εκτύπωσης. Το UltraChrome™ HDR της Epson (High Dynamic Range) είναι ένα σετ μελανιών 11 χρωμάτων που αποτελείται από PK, MK,LK, LLK, Γ, VM, Υ, Lc, VLm, ΟR και GR διαθέσιμα σε δοχεία μελάνης 350ml και 700ml.

Αυτό το υψηλής ποιότητας σετ μελανιών διευρύνεται ακόμα περισσότερο με το UltraChrome™ K3 με Vivid Magenta της Epson με την προσθήκη των πορτοκαλί και πράσινων μελανιών, η οποία αυξάνει σημαντικά την παλέτα των χρωμάτων, ιδιαίτερα από ανοιχτό πράσινο σε κίτρινο, και από κίτρινο σε κόκκινο. Το πορτοκαλί μελάνι συμβάλλει ιδιαιτέρως στη μείωση κόκκων στην απόδοση του τόνου του δέρματος.

Η δυνατότητα της νέας τεχνολογίας μελανιού να μεγιστοποιεί την κλίμακα χρωμάτων χωρίς να θυσιάζει την ποιότητα της εκτύπωσης και να παρέχει την ομαλότερη διαβάθμιση βελτιστοποιείται από τη νέα τεχνολογία LUT της Epson. Μέσω της προηγμένης μαθηματικής μετάφρασης της RGB σε CMYK 11 χρωμάτων, η τεχνολογία LUT ενσωματώνει βασικά χρώματα υψηλής ακρίβειας που επιτρέπουν τη σταθερότητα του χρώματος ανεξάρτητα από τις συνθήκες φωτισμού, τις ομαλότερες μεταβάσεις μεταξύ των χρωμάτων, τη μείωση κόκκων και την ομαλή κλίμακα χρωμάτων.

Το προαιρετικό εργαλείο Epson SpectroProofer™ μετατρέπει τους Epson Stylus Pro 7900 και Stylus Pro 9900 σε μια αξιόπιστη, συνεπή και επαναλαμβανόμενη λύση καλιμπραρίσματος των εκτυπωτών για remote proofing. Με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας, οι ακόλουθες εργασίες ελέγχου χρώματος μπορούν να επιτευχθούν αυτόματα και συγκεκριμένα: καλιμπράρισμα και πιστοποίηση χρώματος, καθημερινός έλεγχος χρώματος, δημιουργία σχεδιαγράμματος, σημείο χρωματικής προσαρμογής, παρακολούθηση μετατόπισης χρώματος και μέτρηση στόχων.

Επιπλέον, μια ετικέτα πιστοποίησης χρώματος, όπως η Fogra, μπορεί να τυπωθεί για να υποστηρίξει τη διαδικασία πιστοποίησης. Το Epson SpectroProofer™ τροφοδοτείται από το Χ-RIP spectrophotometer και ελέγχεται από το λογισμικό Epson SpectroProofer™ ή από ένα τρίτο RIP. Είναι διαθέσιμο με ή χωρίς φίλτρο UV καθώς επίσης και με μεταβλητή μαύρη ή άσπρη υποστήριξη.

Άλλες νέες τεχνολογίες που περιλαμβάνουν οι Stylus Pro 7900 και 9900 είναι η δυνατότητα να μεταβάλουν αυτόματα το Photo σε Matte Black μελάνι και αντίστροφα, ένα ενιαίο αυτόματο σύστημα κοπής διαμέσου περιστροφικών λεπίδων, ένας νέος spindleless roll holder μηχανισμός, ένας νέος αυτόματος μηχανισμός καθορισμού/αποδέσμευσης εγγράφων και η νέα αυτόματη τεχνολογία ελέγχου ακροφυσίων της Epson.

Ο Marco van Niekerk, Senior Product Manager των εκτυπωτών μεγάλου format της Epson Europe είπε σχετικά, «Οι Stylus Pro 7900 και 9900 είναι οι πιο πρόσφατες προσθήκες στους επαγγελματικούς εκτυπωτές της Epson. Αυτές οι λύσεις προσφέρουν την ποιότητα της Epson, την ταχύτητα και την δυνατότητα πολλαπλής επανάληψης για να βοηθήσουν τους επαγγελματίες της εκτύπωσης να καλύψουν τις απαιτήσεις της αγοράς και να τους επιτρέψουν να διευρύνουν την επιχείρησή τους. Επιπλέον, οι νέες τεχνολογίες και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που ενσωματώνονται σε αυτές τις δύο λύσεις τις καθιστούν ιδανικές για την είσοδο στους τομείς των νέων αγορών.»

Βασικά χαρακτηριστικά Epson Stylus Pro 7900 και 9900:

• Σετ μελανιών 11 χρωμάτων UltraChrome™ HDR της Epson που διευρύνεται με το UltraChrome™ K3 με Vivid Magenta, με την προσθήκη των πορτοκαλί και πράσινων μελανιών σε δοχεία μελάνης μεγάλης χωρητικότητας 350ml και 700ml.

• Κεφαλή εκτύπωσης Epson MicroPiezo TFP™ 10 καναλιών για ακριβή και αξιόπιστη απεικόνιση με την υψηλότερη ποιότητα εικόνας.

• Epson Variable-sized drοplet Technology, για βελτιωμένη ταχύτητα, χρήση του μελανιού, αποδοτικότητα και λεπτομέρεια εικόνας.

• Προαιρετική τεχνολογία Epson SpectroProofer™ που τροφοδοτείται από το X-Rite spectrophotometer (ILS20EP).

• Αυτόματη μετατροπή των μελανιών Matte και Photo Black.

• Νέα τεχνολογία LUT της Epson και έξοχη halftone τεχνολογία για τις ομαλές διαβαθμίσεις, λιγότερο «κόκκο» και ποιοτική διαβάθμιση του γκρίζου.

• Τεχνολογία αυτόματου ελέγχου ακροφυσίων της Epson.

• Βελτιωμένος ρυθμός απόδοσης με το ενιαίο αυτόματο σύστημα κοπής διαμέσου περιστροφικών λεπίδων.


Tags: Epson, ultrachrome, stylus, printer.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top