Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

H Sun Microsystems επεκτείνει την επανάσταση του Open Storage

Τεχνολογία » Hardware - 29/09/2008

Παρουσιάστηκε η οικογένεια Sun Storage J4000 και το νέο υψηλών επιδόσεων Sun Fire Χ4540 σύστημα που προσφέρουν κορυφαία σχέση τιμής - απόδοσης στην αναπτυσσόμενη αγορά του Open Storage.

Η Sun Microsystems Inc. (NASDAQ: JAVA) ανακοίνωσε σήμερα την περαιτέρω επέκταση της κορυφαίας στον κλάδο οικογένειας προϊόντων Open Storage με την παρουσίαση της νέας σειράς προσιτών οικονομικά διατάξεων αποθηκευτικών μέσων και με ένα υψηλών επιδόσεων νέο προϊόν στη δημοφιλή οικογένεια του Sun Fire(TM) X4500 «Thumper».

Η νέα σειρά προϊόντων Sun(TM) Storage J4000 είναι πλέον η περισσότερο αναβαθμίσιμη και αξιόπιστη οικογένεια συστημάτων αποθήκευσης στην αγορά και προσφέρει 10Χ χαμηλότερο κόστος σε σχέση με τις παραδοσιακές διατάξεις, όταν συνδυάζεται με τους κορυφαίους servers της Sun, το λειτουργικό σύστημα OpenSolaris(TM) και το Solaris(TM) ZFS.

Επίσης, η Sun παρουσίασε το Sun FireTM X4540, τη storage server έκδοση του βραβευμένου Sun Fire X4500 «Thumper» συστήματος που προσφέρει τη μεγαλύτερη πυκνότητα αποθήκευσης στην αγορά και εξοικονομεί 30% -50% ενέργεια και ψύξη στη μισή τιμή σε σύγκριση με τα παραδοσιακά συστήματα αποθήκευσης.

Η αγορά στρέφεται όλο και περισσότερο προς την επανάσταση του Open Storage: Κατεβάστε δωρεάν το λογισμικό Open Storage και μάθετε περισσότερα στο www.sun.com/openstorage

Η συνολική αγορά του Open Storage αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 δισ. δολάρια μέχρι το 2010 και η αγορά για τα προσιτά συστήματα αποθήκευσης εκτιμάται ότι θα έχει μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως περίπου του 23% τα επόμενα τρία χρόνια, λόγω της ευελιξίας και τη εξοικονόμησης κόστους που προσφέρει το λογισμικό ανοιχτού κώδικα που «τρέχει» σε γενικής χρήσεως συστήματα και διατάξεις αποθηκευτικών συστημάτων.

Η Sun είναι ο πρώτος μεγάλος κατασκευαστής που αναγνωρίζει αυτή τη στροφή και κάνει κινήσεις, προκειμένου να φέρει στην αγορά πρωτοποριακές υπηρεσίες αποθήκευσης και λειτουργίες προστασίας δεδομένων στο Solaris ZFS, ενώ παρουσιάζει την πρώτη παγκοσμίως υβριδική πλατφόρμα server και αποθήκευσης με την οικογένεια Sun Fire X4500 και επίσης δημιουργεί την πρώτη παγκοσμίως κοινότητα Open Storage στο πλαίσιο του OpenSolaris.

«Η γκάμα μας σε πλατφόρμες Open Storage επεκτάθηκε με την προσθήκη της νέας οικογένειας της Sun, τής Sun Storage J4000 και των συστημάτων υψηλών επιδόσεων και υψηλής αξίας Sun Fire X4500 Thumper», δήλωσε ο John Fowler, executive vice-president, Systems Group, Sun Microsystems, Inc.

«Αυτά τα νέα δομικά στοιχεία προσφέρουν εντυπωσιακή πυκνότητα και χωρητικότητα, δίνοντας στους πελάτες τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν την αποτελεσματικότητα των συστημάτων αποθήκευσης γενικής χρήσεως που βασίζονται σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα». Ακούστε τον John Fowler να μιλά για το πώς αυτά τα προϊόντα εντάσσονται στην αγορά του Open Storage στη διεύθυνση:

http://sunfeedroom.sun.com/?fr_story=FRdamp281480&rf=bm

Η Sun προσφέρει μεγάλη εξοικονόμηση κόστους με τη νέα οικογένεια Sun Storage J4000, όταν αυτή συνδυάζεται με τους κορυφαίους servers της Sun. Με την καλύτερη σχέση τιμής- απόδοσης ανά διάταξη δίσκων, η J4000 έχει πάνω από τη διπλάσια επίδοση/δολάρια από τον επόμενο καλύτερο ανταγωνιστή της ανά SPC-1(1).

Η οικογένεια Sun Storage J4000 είναι, επίσης, η πιο αναβαθμίσιμη και αξιόπιστη λύση της αγοράς με υπερδιπλάσια πυκνότητα αποθήκευσης, τρεις φορές τις δυνατότητες σύνδεσης, δύο φορές τη διαθεσιμότητα και μέχρι 10 φορές μεγαλύτερη διαθέσιμη χωρητικότητα από τα παραδοσιακά προϊόντα αποθήκευσης που απευθύνονται στα χαμηλότερα στρώματα της αγοράς.

Επιπλέον, αυτή η νέα οικογένεια προσφέρει στους πελάτες μία εξαιρετικά οικονομική λύση που ξεκινά από 3000 δολάρια και το κόστος είναι κάτω από 1 δολάριο ανά GB για βασικές εφαρμογές αποθήκευσης. Ακόμη, η πυκνότητα είναι από τις υψηλότερες στον κλάδο με 12 δίσκους ανά μονάδα rack, η οικογένεια Sun Storage J4000 προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση σε χώρο rack.

Όταν χρησιμοποιείται μαζί με το OpenSolaris και τους κορυφαίους servers από τη Sun, το κόστος της αποθήκευσης μειώνεται μέχρι και 90%. Επίσης, αντίθετα από τις παραδοσιακές υλοποιήσεις συστημάτων αποθήκευσης, τα περιβάλλοντα Sun Open Storage επιτρέπουν στους πελάτες να συνδυάζουν κομμάτια εξοπλισμού και να επαναχρησιμοποιούν συσκευές, προσθέτοντας νέο λογισμικό, καθώς οι επιχειρηματικές ανάγκες αλλάζουν. Τρία νέα συστήματα προστέθηκαν στη γκάμα, ενώ προστέθηκαν και νέες τεχνολογίες σύνδεσης.

Η Sun επεκτείνει επίσης και την οικογένεια των Open Storage server προϊόντων της με τη μοναδική από μεγάλο κατασκευαστή διάταξη που συνδυάζει server και μέσο αποθήκευσης και μπορεί να φθάσει μέχρι τους 48 δίσκους σε ένα μοναδικό προϊόν.

Η Sun ήταν η πρώτη που εισήλθε στην αγορά των υβριδικών συσκευών server/μέσου αποθήκευσης, η οποία προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις, χωρητικότητα και εξοικονόμηση ενέργειας και χώρου. Ο Sun Fire X4540 storage server είναι ο πρώτος Open Storage server που ενσωματώνει έναν χαμηλού κόστους και βασισμένο σε πρότυπα του κλάδου server και στοιχεία ενός αποθηκευτικού μέσου κάτω από μία ανοικτή αρχιτεκτονική, ενώ τρέχει Solaris OS και Solaris ZFS.

Προσφέρει στους πελάτες υψηλότερες επιδόσεις με χαμηλότερο κόστος. Ο Sun Fire X4540 απευθύνεται στο κομμάτι της αγοράς αποθηκευτικών μέσων με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης: τους δίσκους αποθήκευσης χαμηλού κόστους αλλά μεγάλης χωρητικότητας που βασίζονται στην τεχνολογία SATA.

Λόγω του ότι τα συστατικά κομμάτια ενός μέσου αποθήκευσης είναι πολύ κοντά στα αντίστοιχα ενός υπολογιστή, ο Sun Fire X4540 αποτελεί εξαιρετικό συμπλήρωμα για ένα πληροφοριακό σύστημα υψηλών επιδόσεων (HPC), ένα πλέγμα μέσων αποθήκευσης, αλλά και για εφαρμογές επιχειρηματικής ευφυΐας, διαχείρισης δεδομένων (data warehousing) και ροής βίντεο (video streaming), καθώς και άλλων εφαρμογών.

Ο νέος Sun Fire X4540 είναι διαθέσιμος στην ίδια τιμή με τον Sun Fire X4500 Thumper και προσφέρει τις διπλές επιδόσεις σε σχέση με την πρώτη γενιά και με την ίδια χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Ο νέος Sun Fire X4540 storage server έχει επίσης πιστοποιηθεί για το ακόλουθο λογισμικό: τη βάση δεδομένων Sun(TM) MySQL, την εφαρμογή datawarehoude Greenplum, το CopperEyes γα ασφαλή ανάκτηση secure data retrieval, και το Zmanda ZRM για το back up δεδομένων του Sun(TM) MySql.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.sun.com/openstorage


Tags: Sun, Open Storage, Sun Fire, Solaris.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top