Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Kaspersky AntiVirus 2009 - Kaspersky Internet Security 2009

Ασφάλεια - 01/10/2008

H Kaspersky Lab, η κορυφαία εταιρία ανάπτυξης λύσεων ασφαλούς διαχείρισης περιεχομένου ανακοίνωσε τη διάθεση στην αγορά προϊόντων νέας γενιάς, ειδικά σχεδιασμένων για τη μέγιστη δυνατή προστασία του απλού χρήστη από κάθε απειλή.

Τα προϊόντα της Έκδοσης 2009 συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα του νέου συστήματος antivirus της Kaspersky Lab, με τις εξαιρετικά βελτιωμένες ταχύτητες ανίχνευσης και την τεχνολογία αιχμής HIPS για τον αποκλεισμό νέων κακόβουλων προγραμμάτων, πριν καν καταχωρηθούν επίσημα στις βάσεις δεδομένων του antivirus. Επιπλέον, για πρώτη φορά διατίθεται ελληνική έκδοση για τα προϊόντα antivirus της Kaspersky.

Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως χρησιμοποιούν τα προσωπικά προϊόντα έκδοσης 7.0 που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το προηγούμενο καλοκαίρι. Τα προϊόντα λαμβάνουν συνεχώς υψηλές βαθμολογίες σε ανεξάρτητες δοκιμές χάρη στην ασύγκριτη προστασία και αξιοπιστία που παρέχουν.

Τα νέα προϊόντα της Kaspersky Lab, το Kaspersky Anti-Virus 2009 και το Kaspersky Internet Security 2009, ενσωματώνουν τις πιο πρόσφατες καινοτομίες στον τομέα της ασφάλειας και προστασίας.

Οι ειδικοί της Kaspersky Lab προβλέπουν τεράστια αύξηση στον αριθμό νέων κακόβουλων προγραμμάτων εντός του έτους. Μία πιθανή δεκαπλάσια αύξηση συνεπάγεται πως ο αριθμός των κακόβουλων προγραμμάτων θα υπερβεί τα 20 εκατομμύρια.

Το Kaspersky Internet Security 2009 αντιμετωπίζει αυτή την απειλή χάρη σε μία πρωτοποριακή προσέγγιση στην προστασία από τους ιούς: παρακολούθηση ολόκληρου του συστήματος για απόλυτη προστασία του χρήστη από κάθε πιθανή απειλή.

Το Kaspersky Internet Security 2009 ενσωματώνει μία πρωτοποριακή υπομονάδα που φιλτράρει δραστηριότητες και εφαρμογές χάρη στην τεχνολογία HIPS (Host-based Intrusion Prevention System) σε συνδυασμό με το σύστημα προληπτικής άμυνας και το ενσωματωμένο τείχος προστασίας. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η προστασία του συστήματος από γνωστές και άγνωστες απειλές. Επιπλέον, η λειτουργία whitelist για αξιόπιστες εφαρμογές μειώνει σημαντικά την ανάγκη αλληλεπίδρασης του χρήστη.

Όλες οι άγνωστες εφαρμογές υπόκεινται σε εξαιρετικά λεπτομερή ανάλυση. Με τον τρόπο αυτό η εφαρμογή λαμβάνει μια διαβάθμιση ασφαλείας βάσει του κινδύνου που παρουσιάζει.

Η διαβάθμιση που δίνεται σε αυτή την άγνωστη εφαρμογή καθορίζει το επίπεδο πρόσβασης στους πόρους του λειτουργικού συστήματος, στους πόρους δικτύου, στα απόρρητα δεδομένα του χρήστη, στα προνόμια χρήσης του συστήματος και στις αποσπώμενες συσκευές.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν μία εφαρμογή είναι κακόβουλη, το σύστημα θα προστατευτεί από τυχόν επιθέσεις, καθώς δεν θα είναι εφικτή η μόλυνση του λειτουργικού συστήματος.

Το Kaspersky Internet Security 2009 έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει ολοκληρωτικά τη μόλυνση συστημάτων. Η ασφάλεια που παρέχει είναι τόσο αποτελεσματική σε βαθμό που προλαμβάνεται ενδεχόμενη μόλυνση του συστήματος πριν καν εκδηλωθεί. Για παράδειγμα όταν ένα σύστημα προσβληθεί από λογισμικό spyware, το τελευταίο υποκλέπτει στιγμιαία ευαίσθητα δεδομένα όπως κωδικούς πρόσβασης σε τραπεζικούς ή άλλους λογαριασμούς.

Με το Kaspersky Internet Security 2009 μια τέτοια λειτουργία δεν είναι εφικτή καθώς δεν επιτρέπει εξαρχής την εγκατάσταση τέτοιου προγράμματος. Τα προϊόντα έκδοσης 2009 δημιουργούν ένα ασφαλές περιβάλλον στον προσωπικό υπολογιστή του χρήστη καθώς παρακολουθούν διαρκώς όλα τα προγράμματα που εκτελούνται στο σύστημα και όλες τις πιθανές επιθέσεις συμπεριλαμβανομένων μη προστατευμένων συνδέσεων Wi-Fi, μολυσμένων ιστοσελίδων και αλληλογραφία μέσω MSN και ICQ.

Οι λειτουργίες Security Analysis και Browser Setting ελέγχουν το λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές για τρωτά σημεία και παρέχουν επιλογές για την ενίσχυση της ασφάλειας του συστήματος, μειώνοντας δραστικά την πιθανότητα διείσδυσης ενός κακόβουλου προγράμματος στον υπολογιστή.

Στην καρδιά των προϊόντων νέας γενιάς, βρίσκεται η νέα μηχανή antivirus της Kaspersky Lab, η οποία είναι ακόμη πιο αποτελεσματική στον εντοπισμό κακόβουλων προγραμμάτων από ότι η προγενέστερη έκδοσή της.

Το νέο σύστημα αυξάνει εξαιρετικά την ταχύτητα ελέγχου του συστήματος χάρη στη βελτιωμένη επεξεργασία των στοιχείων και στη βελτιστοποιημένη χρήση των πόρων του συστήματος, κυρίως σε πλατφόρμες με διπύρηνους και τετραπύρηνους επεξεργαστές. Η μοναδική αρχιτεκτονική του προϊόντος διασφαλίζει υψηλή παραγωγικότητα και την πλέον χαμηλή απορρόφηση πόρων του συστήματος σε σχέση με αντίστοιχα προϊόντα της αγοράς.

Επίσης έχει επεκταθεί το εύρος λειτουργιών για την προστασία απόρρητων δεδομένων του χρήστη. Τα προϊόντα νέας γενιάς αποτρέπουν τους χρήστες από ακούσια πρόσβασή τους σε γνωστές ιστοσελίδες ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και προλαμβάνουν την κλοπή σημαντικών κωδικών χρήσης και στοιχείων σύνδεσης μέσω προγραμμάτων keylogging.

Kaspersky Internet Security 2009 ενσωματώνει εικονικό πληκτρολόγιο που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να πληκτρολογούν με ασφάλεια στοιχεία και κωδικούς πρόσβασης. Επιπλέον, το Kaspersky Internet Security 2009 αποτρέπει την κλοπή δεδομένων που μεταδίδονται μέσω ασφαλών συνδέσεων (HTTPS, SSL) και έχει τη δυνατότητα να εξαφανίσει όλα τα ίχνη ενεργειών ενός χρήστη στο διαδίκτυο (προσωρινά αρχεία, cookies, κλπ.).

Χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται σε προηγούμενες εκδόσεις του προϊόντος, όπως το τείχος προστασίας, η ευριστική ανάλυση, ο γονικός έλεγχος και η λειτουργία anti-spam, έχουν ενισχυθεί και αναβαθμιστεί. Το περιβάλλον χρήσης του προϊόντος έχει επίσης επανασχεδιαστεί ώστε να είναι πιο κατανοητό τόσο στους αρχάριους όσο και στους πιο έμπειρους χρήστες.

Τα νέα προϊόντα περιλαμβάνουν μία λειτουργία αυτόματης εφαρμογής η οποία έχει ως αποτέλεσμα το συνδυασμό καλύτερων επιλογών χωρίς να είναι απαραίτητη η συμβολή του χρήστη. Οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση προστασίας και κάθε ενέργεια που πρέπει να πραγματοποιηθεί παρουσιάζονται με σαφήνεια.

Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής πώλησης για το Kaspersky Anti-Virus είναι 35 Ευρώ και για το Kaspersky Internet Security 52 Ευρώ (ενδεικτικές τιμές μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Σημειώνεται πως 1 (μια) άδεια περιλαμβάνει προστασία για 2 (δυο) υπολογιστές και το κάθε προϊόν περιλαμβάνει ελληνική και αγγλική έκδοση.

Τα Kaspersky Anti-Virus 2009 και Kaspersky Internet Security 2009 αναπτύχθηκαν σύμφωνα με τις απαιτήσεις συστήματος για τα Windows Vista και είναι απολύτως συμβατά με τις εκδόσεις των 32-bit και 64-bit του λειτουργικού συστήματος.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα Kaspersky Anti-Virus 2009 και Kaspersky Internet Security 2009 μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Kaspersky Lab στο www.kaspersky.com/homeuser .


Tags: Kaspersky, internet security, antivirus.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top