Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Athens Digital Week - Τεχνόπολις - Μέρα 1η

Τεχνολογία - 17/10/2008

Τελικά χθες καταφέραμε και βρεθήκαμε στο Γκάζι, στο άνοιγμα της Athens Digital Week εκεί, και φυσικά ετοιμάσαμε την ανταπόκρισή μας με σχετικό video.

Athens Digital Week - Τεχνόπολις - Μέρα 1η

Κατ' αρχήν, δεν ξέρω αν φταίει το ότι πήγαμε εκεί αργά το απόγευμα, αλλά ο κόσμος δεν ήταν τόσος όσο περιμέναμε. Ίσως βέβαια να φταίει και το ότι ήταν πρώτη μέρα, πιθανόν το Σαββατοκύριακο να έχουμε τελείως διαφορετική εικόνα.


Φιλοξενείται από το Blogchannel.gr

Ας πάρουμε λοιπόν από την αρχή τα πράγματα. Ο κόσμος μαζεύτηκε από το πρωί, που έγινε η παρουσίαση του Darkfall, του πρώτου ελληνικού mmorpg, το οποίο είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Δεν ήμασταν στην παρουσίαση, όμως μπορείτε να διαβάσετε για αυτήν στο GameWorld. Πάντως όταν πήγαμε εμείς, πάρα πολύς κόσμος κυκλοφορούσε με μπλουζάκια του Darkfall, ενώ οι περισσότεροι που δεν τα φορούσαν, κυκλοφορούσαν με τις τσάντες που μοιράστηκαν στην παρουσίαση (δυστυχώς εμείς δεν καταφέραμε να βρούμε αφού φτάσαμε αργά). Αυτό σημαίνει ότι είχε αρκετή επιτυχία η παρουσίαση.

Στον ίδιο χώρο (Talk Zone) συνέχισαν οι συζητήσεις μέχρι το βράδυ, με πιο αξιοσημείοτη μάλλον τη δημιουργία Συλλόγου Ελλήνων Game Developers, η οποία έγινε στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Game Developers.

Πέρα από τις συζητήσεις, κάναμε μια βόλτα σε όλους τους χώρους. Συνέχεια πέφταμε πάνω στον Δήμαρχο Αθηναίων, Κο Κακλαμάνη, τον οποίο έτυχε να ξεναγούν την ίδια ώρα που φτάσαμε και εμείς και να τον ακολουθούν όλα τα τηλεοπτικά studio .

Το πιο εντυπωσιακό ήταν μάλλον η αίθουσα με τα robotics. Εκεί είδαμε πολλές ρομποτικές κατασκευές, κάποιες από αυτές πολύ εντυπωσιακές. Παρακολουθήσαμε και ένα event, το Robocup, έναν αγώνα ποδοσφαίρου σε ένα μικρό γήπεδο που είχε στηθεί, μεταξύ δύο ομάδων από Sony Aibo Robots (ξέρετε, αυτά τα ωραία ρομπότ - σκυλάκια που κυκλοφορούν στην αγορά από τη Sony). Δείτε περισσότερα για τον αγώνα στο zero.gr.

Κάναμε μια βόλτα από την Gaming zone, η οποία δεν είχε κόσμο στους υπολογιστές, αλλά είχε αρκετό κόσμο στην αίθουσα με τα xbox.

Ακριβώς δίπλα είδαμε αρκετά κουτιά υπολογιστών με case mods.Μπορεί κάποιος να μου χαρίσει ένα κουτί ενυδρείο;

Στην περιοχή του visual arts είδαμε αρκετές προβολές, αλλά για να μη θίξουμε κάποιο πιθανό copyright αποφασίσαμε να μην τραβήξουμε video. Μπορείτε να δείτε ίσως κάποια αποσπάσματα (αν και δεν είναι ευδιάκριτα) στο video από το live, αφού στο πίσω μέρος της σκηνής προβάλονταν διάφορα κομμάτια από video art.

Αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν το live με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και τους De Stijl, οι οποίοι μας εντυπωσίασαν με τις εκτελέσεις μουσικής από videogames. Λίγο μετά όμως, κατά τη γνώμη μας, κάνανε λίγο κοιλιά. Ουσιαστικά, αν και αρχικά παίζανε μαζί, μετά αντί να συνεργάζονται, στο μεγαλύτερο μέρος του live απλά παίζανε εναλλάξ. Έτσι ακούγαμε κλασική μουσική, μια φορά σε εκτέλεση της ορχήστρας, μια φορά σε ηλεκτρονική εκτέλεση. Ακόμα και έτσι όμως είχε κάποιο ενδιαφέρον.

Σήμερα θα είμαστε εκεί από πιο νωρίς, αφού έχει πάρα πολλές ομιλίες και συζητήσεις στην Talk Zone.

Γιάννης - Πάστης 'mrpc' Γλαρός


Tags: athens digital week, video, Γκάζι, Game Developers, robocup, xbox, sony, games.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top