Greek English

:: υπηρεσίες
• RSS/XML Feeds
• Σύνδεσμοι
• Netcast

:: προτάσεις

:: ενημέρωση
• Forums
• Calendar
• Σαν Σήμερα
• Μαγειρική
• Καιρός

:: επικοινωνία
• Αποστολή άρθρου
• Επικοινωνία

:: στηρίξτε μας

SYNC ME @ SYNC
Προσθήκη σε:
Freestuff Bookmarks
Technorati

Βρείτε μας στο Facebook


:: feed
Όλα τα τελευταία άρθρα του Pramnos.net σε RSS
Pramnos.net RSS Feed
Τί είναι αυτό;

:: προτάσεις

:: δημοφιλή άρθρα


στο Web
στο pramnos.net
Αρχή » Αρθρογραφία

Το Mobile Advertising στην Ελλάδα από τη WIND και τη Velti

Τεχνολογία » Σταθερή και Κινητή τηλεφωνία - 23/10/2008

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση της υπηρεσίας Mobile Advertising της WIND Ελλάς σε συνεργασία με τη Velti. Η εκδήλωση ήταν και η πρώτη του είδους της διοργανωση από εταιρία τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της αγοράς διαφήμισης, αλλά και κορυφαία στελέχη marketing και διαφήμισης των μεγαλύτερων ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η κα. Τινίτα Γεωργαντζή, Διευθύντρια Μarketing Υπηρεσιών Προστιθέμενης Αξίας & Τερματικών Προϊόντων της WIND, η κα. Αγγελική Πρίντεζη, Rich Media Manager της WIND καθώς και η εκπρόσωπος – σύμβουλος διοίκησης της Velti, κα. Ρούμπη Γεωργακοπούλου, παρουσίασαν για πρώτη φορά στη χώρα μας μια ολοκληρωμένη εμπορική λύση για διαφήμιση μέσω κινητού και ανέλυσαν τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το νέο αυτό μέσο - η Τρίτη οθόνη - στην ελληνική αγορά.

Το Mobile Advertising είναι πρωτοποριακή υπηρεσία προβολής μέσω κινητού που παρέχει αποκλειστικά η WIND, με την οποία οι διαφημιζόμενοι μπορούν να προσεγγίσουν ποικίλες δημογραφικές ομάδες του πληθυσμού ανάλογα με τους στόχους τους ενώ ταυτόχρονα παρέχει τη δυνατότητα στους διαφημιζόμενους να παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή τα αποτελέσματα μιας τέτοιας διαφημιστικής καμπάνιας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ευκαιρία προσέγγισης του νεανικού κοινού μέσω του Mobile Advertising: σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατων ερευνών η διείσδυση του κινητού τηλεφώνου στις ηλικίες 18 – 24 αγγίζει το 99,3%, και αποτελεί ιδανικό μέσο επικοινωνίας προς τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, η οποία περνά 38% λιγότερο χρόνο μπροστά στην τηλεόραση κάθε μέρα σε σύγκριση με τον μέσο Έλληνα.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η κα. Γεωργαντζή: «το κινητό τηλέφωνο είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο διαφήμισης, πρώτον γιατί δεν είναι κορεσμένο και δεύτερον γιατί είναι ένα προσωπικό αντικείμενο και οτιδήποτε συμβεί στο περιβάλλον του μας τραβά την προσοχή, έτσι, η στοχευόμενη διαφήμιση μέσω κινητού έχει και αυξημένες πιθανότητες ανταπόκρισης από τον δυνητικό πελάτη».

Οι τεχνολογικές δυνατότητες του Mobile Advertising δίνουν στους διαφημιζόμενους πολλαπλές επιλογές ως προς τον τρόπο προβολής του προϊόντος τους μέσω της Τρίτης Οθόνης:

• αποστολή γραπτών μηνυμάτων ή MMS

• τοποθέτηση banner μέσα στο mobile portal WIND Plus, είτε στην αρχική σελίδα, είτε σε σελίδα ειδικού περιεχομένου

• δημιουργία mobile advertising site μέσα στο WIND Plus και προώθησή του στους χρήστες του portal

Το κόστος της υπηρεσίας διαμορφώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη και τις προδιαγραφές της mobile καμπάνιας που επιθυμεί να υλοποιήσει, ωστόσο είναι ανταγωνιστικό, αν αναλογιστούμε μάλιστα και την επισκεψιμότητα του WIND Plus που ξεπερνά τους 400.000 μοναδικούς χρήστες το μήνα.

Σήμερα το Mobile Advertising είναι σε «βρεφικό στάδιο» όπως επεσήμαναν και οι ομιλητές της παρουσίασης, ωστόσο οι τεχνολογικές δυνατότητες του όπως έχουν διαμορφωθεί από τη WIND και τη Velti, καθώς και τα μοναδικά χαρακτηριστικά που συνδυάζει, θα το καταστήσουν σταδιακά αναπόσπαστο κομμάτι μίας διαφημιστικής καμπάνιας. Μάλιστα προβλέπεται ότι μέσα στην επόμενη πενταετία το Mobile Advertising θα αποτελέσει το 5% της συνολικής διαφημιστικής δαπάνης των εταιρειών.

Ήδη η διεθνής αγορά έχει αγκαλιάσει το νέο μέσο, όπως σχολίασε στη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Mohseen Toumi, Senior Associate της Booz Allen Hamilton, που ανέπτυξε τα ευρήματα των μελετών αναφορικά με την επιτυχία του Mobile Advertising στη διεθνή αγορά ενώ παρουσίασε και διεθνή case studies.

Σύμφωνα με τον κ. Toumi, η ελληνική αγορά που σήμερα επενδύει μόλις 1% της συνολικής διαφημιστικής δαπάνης σε ψηφιακή διαφήμιση έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στο κομμάτι του Mobile Advertising και μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στους διαφημιζόμενους όλων των κλάδων.

Η κα. Γεωργαντζή ολοκλήρωσε την παρουσίαση τονίζοντας πως: «το Mobile Αdvertising είναι η εξέλιξη στα διαφημιστικά μέσα, δεν τα αντικαθιστά, αλλά προσδίδει υπεραξία, συμπληρώνοντας ολοκληρωμένες διαφημιστικές καμπάνιες.


Tags: Wind, Velti, διαφήμιση.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)
© 2002 - 2009, Pramnos Hosting
Powered by PramnosCMS
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Όροι χρήσης . Χρήστες . Επικοινωνία . Sitemap . Σχετικά . Top